לאוזבקיסטן, המשוועת לחידוש התיירות הזרה, תוכנית חדשה לעידוד ‘תיירות בטוחה’. האוזבקים מציעים שמיים פתוחים לכל העולם, ומאפשרים זכויות טיסה לכל חברת תעופה העומדת בתקני הבטיחות הבינלאומיים.
כמו כן, הם כל כך בטוחים בהיותם מדינה נטולת סיכוני קורונה, עד כדי כך שהם מוכנים לשלם 3,000 דולר לכל תייר, שיידבק בקורונה במהלך ביקורו במדינה.
על מנת להיות זכאים לתגמול של 3,000 הדולרים, התיירים חייבים לטייל במדינה בעזרת מדריך טיולים מקומי. מדריכי טיולים, מקומות לינה ואתרי תיירות מקומיים נדרשים לקבל אישור מהממשלה, שמעיד שהם פועלים בהתאם להנחיות בנושא בטיחות ותברואה.
עפ”י הכללים של האוזבקים, כפי שמפרסם אתר התיירות הבינלאומי, View from the Wing, הם מקבלים רק “מבקרים ממדינות בסיכון נמוך, כמו סין, ישראל, יפן ודרום קוריאה” ללא מגבלות כלשהן.
ישראל, באופן מפתיע למדי, נכללת בקבוצת סיכון נמוך למרות רמת התחלואה הנוכחית הגבוהה, בעוד אזרחי מדינות אירופה הפחות מסוכנים “נדרשים לבידוד במשך 14 יום כשהם מגיעים”, עפ”י רשויות אוזבקיסטן,
התוכנית יוצאת הדופן של אוזבקיסטן בדיוק הפוכה מהתוכנית של קמבודיה, כפי שפרסמנו, הדורשת מכל תייר פיקדון של 3,000 דולר, שיממן את עלויות הטיפול בהם, אם יחלו בקורונה בעת ביקורם במדינה.
ראוי לציין כי אוזבקיסטן, ובירתה והעיר הגדולה בה טשקנט, חוותה תיירות הולכת וגדלה במהירות, כולל מישראל, לפני מגפת הקורונה. אוזבקיסטן איירליינס הטיסה בקו תל אביב-טשקנט 2,495 ישראלים ומתחילת 2020 הטיסה 5,597 נוסעים.
ואם אכן תגיעו בקרוב לביקור באוזבקיסטן, או שאתם עדיין רק מתלבטים, קבלו את ההמלצות הכי חמות של פספורטניוז מה לעשות, היכן לבלות ומה לראות: זמן אוזבקיסטן
5 מחשבות על “אוזבקיסטן מכריזה: נקבל תיירים ישראלים בשמחה”
כל עוד נתניהו לא רוצה חובת הבידוד לא תבוטל משום מדינה.
לשרת תחבורה – באופן מוזר- אין רצון לשנות דברים.
אין קשר בין בריאות לבין סגירת נתב”ג. עובדה שבעולם מבוצעות בדיקות לכל נוסע נכנס בעלות סבירה ותשובה תוך שעות בודדות
עד שלא יתנו לאמריקאים להכנס,לא יתנו לתושבי שום מדינה להכנס.
וכאשר אנחנו לא נותנים אנחנו גם לא מקבלים.
אין הדדיות.
עד שלא יתנו לאמריקאים להכנס,לא יתנו לתושבי שום מדינה להכנס.
וכאשר אנחנו לא נותנים אנחנו גם לא מקבלים.
אין הדדיות.
מתי היפתחו השמים נימאס כבר התגעגענו לאוזבקיסטיין
נמאס . בכל העולם הטיסות פועלות כמעט כרגיל והכל בסדר. רק ישראל מדינת כלא לאזרחיה עם הליכים מייגעים ובחזור דורשים בידוד ארוך מידי כאשר בחו”ל בידוד נדרש עד 5 ימים