הישר מהגליל: מסעדת הבשרים הגלילית החדשה שכובשת את ת״א
אומניה בגרסת הבראסרי: יוקרה נגישה, מקצועיות גלילית וטוויסט עירוני שמגישים את אחת מחוויות הבשר המרשימות בעיר – עם עסקיות, שעות שמחות, וערבים שמוקדשים לנתחים על העצם

אומניה זו לא עוד מסעדה ערבית. סליחה על ההתחלה הקצת מתנשאת.
משפחת דבאח, מגדולי מגדלי הבקר מזן אנגוס בארץ והבעלים של מסעדת אומניה בדיר אל אסד, החליטה לפתוח סניף נוסף למסעדה, דווקא בתל אביב, ודווקא בכיכר גבעון- איזור מעט היפסטרי.
אם לרגע חשבתם שמדובר במסעדת חומוס-צ'יפס-סלט אז טעיתם.
לא תמצאו פה מיני שיפודים סטנדרטיים ופתיחת שולחן עם סלטים, מדובר במסעדה בשר מהסוג הגבוה, עם נתחי בשר מיושנים מהחלקים היקרים ביותר ועד המבורגרים שנטחנים במקום ומגוון מדוייק של מנות עשויות היטב מהמטבח הערבי-גלילי.

מסעדת אומניה הצפונית היא מקום אליו עולים לרגל חובבי וחובבות הבשר, המקום ידוע בנתחים שלו ובמנות מסביב, בטריות של כל סלט וכל תוספת.
את כל הטוב הזה מביאה משפחת דבאח אל כיכר גבעון, אל הלוקיישן בו שהתה מסעדת ההמבורגרים "אנגוס" שגם היא בבעלות דבאח.
הסניף החדש עוצב בקפידה כדי לשקף את האווירה המוכרת של אומניה – שילוב של יוקרה נגישה, דגש על חומרי גלם טבעיים ותחושה של מקום שמבין דבר או שניים בבשר. האווירה מזמינה, אך יחד עם זאת משדרת מקצועיות ורצינות קולינרית, המתאימה בדיוק לציפיות של הקהל התל אביבי.
שלישי נתחי ענק ושעות שמחות מפנקות
כיאה למסעדה תל אביבית המקום מציע עיסקית צהריים (16:00-12:00) של ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית בתוספת שתייה וגם שעות שמחות (20:00-17:00), עם 20 אחוז הנחה, שמספקות ארוחה משתלמת במיוחד.

אבל השוס הגדול הוא ימי שלישי בהם מציעה המסעדה חגיגה בשרית ייחודית, במסגרתה יוגשו נתחים מיוחדים על העצם במשקלים הנעים בין 700 גרם לקילו וחצי: טומהוק, פורטר האוס, ניו יורק קאט ועוד, כשהם מלווים במנה ראשונה ובשתי תוספות לבחירת הסועד הכלולים במחיר הבשר.
המחירים ינועו בין 49-58 ל-100 גר', מה שאומר שקילו של בשר+מנה ראשונה+2 תוספות יעלו לכם עד 580 שקלים לזוג. לא זול אבל מצד שני לא מעט אוכל וחוויה שווה בפני עצמה.
הבשרים ב"אומניה בראסרי" מגיעים מהעדר הפרטי של פאדי דבאח, מגדל הבקר הגדול בארץ וכל נתח עובר יישון יבש על העצם במשך 45 יום, חווית הבשר במקום היא עשירה ושווה במיוחד, את זה אי אפשר לקחת מהם.

אם כל הכבוד לבשר, ויש מלא כבוד, אל תוותרו על המנות ליד הבשר, יש פה קובייה ניה נפלאה! ושישברק מושלם ששוחה ברוטב יוגורט מענג, וגם קטאייף ממולא בבשר מושחת וקינוחים נהדרים ולצד כל זה יש נסיום להטמיע קוקטיילים ויינות כחלק מהחוויה המקומית.
הגעתה של אומניה לרחוב החשמונאים 102 בתל אביב היא בשורה של ממש לחובבי בשר איכותי אבל לא רק. היא מביאה איתה סטנדרט גבוה של מצוינות קולינרית, ואין ספק שתהפוך במהרה ליעד מועדף על מי שמחפש את הסטייק המושלם וחווית בשר ושירות בלתי נשכחת.
אומניה בראסרי, הארבעה 20, ראשון-שבת מ-12:00