Makam-Teaser

אל על: שחף שבתאי מונה לשף ראשי

השף הראשי של מסעדת ניטן תאי התל אביבית ומי שפתח את מסעדת סה-סה-זו בפראג שזיכתה אותו בתואר שף השנה בצ'כיה והוא בעל כוכב מישלן BIB, יוביל מעתה את תחום הקולינריה באל על ויהיה אחראי על התפריטים בכל מחלקות השירות

שחף שבתאי, אל עלצילום: פיני סילוק

שף שחף שבתאי נבחר לשף הראשי של חברת אל על.

שבתאי, השף הראשי של מסעדת ניטן תאי, רשת מסעדות מצליחה באירופה ואסיה, נבחר להוביל את תחום הקולינריה באל על ויהיה אחראי על התפריטים בכל מחלקות השירות במטוסי החברה.

בימים אלה, שבתאי והצוות שלו מגבשים אסטרטגיה קולינרית חדשה לאל על, לצד תפריטים חדשים לכל מחלקות השירות במטוסי החברה אשר יוצגו בקרוב. באל על מציינים כי התפריטים החדשים יכללו שימוש במגוון רחב של חומרי גלם איכותיים וטכניקות בישול מתקדמות.

שבתאי (43) יליד קיבוץ עמיעד ולוחם שייטת בעברו, בעל ניסיון רב, ולאורך השנים,  זכה בפרסים רבים ומכובדים, אשר מיצבו אותו כאחד מהשפים הישראלים המצליחים ביותר. הישגו הגדול ביותר של שבתאי, הוא פתיחתה של המסעדה המצליחה סה-סה-זו שבפראג, שזיכתה אותו בפרסים רבים, ביניהם תואר שף השנה בצ'כיה ואף בהכרה האולטימטיבית של כוכב במדריך מישלן BIB.

אמיר רוגובסקי, סמנכ"ל שירות ולקוחות באל על: "הבחירה בשחף שבתאי נעשתה כחלק ממהלך אסטרטגי לשיפור השירות והמוצר במטוסים. שבתאי הוא אחד השפים המובילים בישראל ואנו שמחים מאוד על הצטרפותו למערך השירות של אל על. אנו בטוחים כי ניסיונו העשיר וכשרונו ישדרגו את החוויה הקולינרית המוגשת לנוסעי אל על."

מירה פיזיצקי, ראש אגף שירות בטיסה באל על: "הבחירה בשף שבתאי מביאה איתה בשורה קולינרית אמיתית ללקוחותינו בכל מחלקות השירות. השילוב של הישראליות השורשית, יחד עם הניסיון והטעמים הבינלאומיים של שבתאי, יביאו עימם חדשנות מפתיעה לחוויית טיסה."

שחף שבתאי: "אני נרגש להצטרף למשפחת אל על ומודה על ההזדמנות והאתגר הגדול שניתנו לי. כישראלי גאה, זהו כבוד עבורי לחבור לחברת התעופה הלאומית של ישראל ולאחד המותגים המובילים של מדינתנו.  אני מתרגש לקראת ההזדמנות לבשל ולחדש עבור מי שטס לישראל וממנה ומכין המון הפתעות קולינריות וטעימות ללקוחות החברה."

 

אודות שחף שבתאי:

שבתאי החל את דרכו המקצועית בבית הספר לבישול המוכר "פרונדי" שבפריז, ומשם המשיך למסעדת "אודיאון" בניו יורק. לאחר מכן שבתאי הקים בית  ספר פרטי לבישול בבנגקוק.

לאחר מכן, שבתאי עבד כשף-יועץ עבור חברת Qli, שבבעלותה בתי מלון ובתי קזינו ברחבי העולם.

בשנת 2012- 2013 שבתאי זכה בתואר שף השנה בצ'כיה, כשהמסעדה שלו סה-סה-זו זכתה בתואר מסעדת השנה שלוש פעמים ברציפות. שבתאי נכלל בספר HVEZDY KUCHYNE על עשרת השפים הטובים בצ'כיה. מסעדת הפיוז'ן Aureole שהקים שבתאי זיכתה אותו בכוכבי מישלן BIB בין השנים 2009-2015. בשנת 2014, שבתאי השתתף בפרויקט DOOR 19 במוסקבה שבו השתתפו חמישים השפים הטובים בעולם.

בשנת 2016, שבתאי חבר לנעמי הורביץ ממסעדת ניטן תאי, בכדי לבנות קו קולינרי ומיתוגי חדש, כחלק מתהליך הפיכתה של המסעדה לרשת מסעדות אסייתית בינלאומית.  

 

נושאים שמוזכרים בידיעה