חברת תלמה נסיעות בבעלותו של ארז שמול צפויה להודיע בשעות הקרובות האם היא יורדת מעסקת רכישת אמריקן אקספרס טרוול או מנסה להשיג הסכם רכישה חדש עם אמריקן אקספרס טרוול שבבעלותם של אחישי גל (איסתא) וירון לוי. במידה ותודיע על ביטול ההסכם, הצדדים עלולים להיפגש בבית המשפט.
כזכור, בחודש ינואר האחרון תלמה נסיעות הודיעה על רכישת אמריקן אקספרס טרוול ישראל תמורת כ-130 מיליון שקל. זו הייתה עסקת הענק הגדולה ביותר שידע שוק הנסיעות בישראל וכבר אז היו שהרימו גבה נוכח הסכום הגבוה שתלמה התחייבה לשלם. העסקה נעשתה בימים בהם תלמה תכננה לצאת להנפקה בבורסה לניירות ערך בתל אביב, תכנון שירד לפי שעה מסדר היום נוכח מגפת הקורונה שניפצה הכל. העסקה שהייתה אמורה להסתיים סופית בחודש יוני נדחתה בגלל הקורונה לספטמבר.
העסקה של תלמה עם איסתא לרכישת אמריקן אקספרס טרוול הייתה אמורה להיות מושלמת עד 1 ביוני השנה, אך בגלל נגיף הקורונה הצדדים האריכו את המועד, כאשר המועד החדש להשלמת העסקה הוא היום עם אופציה להארכה. יחד עם זאת, איסתא דיווחה לבורסה כי תלמה עוד לא הודיעה לה האם בכוונתה לבטל את העסקה או להמשיך לקיים אותה. יצוין כי איסתא הייתה אמורה לרשום רווח של כ-74 מיליון שקל בעקבות העסקה.
כפי שפורסם כאן אתמול (שלישי), קבוצת שלמה החזקות נכנסה כשותפה 25% בתלמה נסיעות עם אופציה להגדלת השותפות ל-50%.
2 מחשבות על “דרמה בענף הנסיעות: תלמה תודיע היום האם תיסוג או תלך על רכישת אמריקן אקספרס טרוול”
סה”כ נראה שאין לתלמה קשיים כלכליים, וכל מה ששמול אמר לאורך החודשים האחרונים היה אמת לאמיתה… חחח
מסכנים קבוצת שלמה. הם נכנסים לבור שלא ברור שניתן לצאת ממנו.