חג לבן – שולחן צבעוני

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin
שבועות זה החג של הצבע הלבן, אבל אין דבר חגיגי יותר משולחן צבעוני, מגוון ומשמח. תחגגו את חג הביכורים עם מנות על טהרת ירקות מגוונים וגבינות משובחות, החל מלזניה חגיגית ועד לסלטים רעננים. הכנו לכם כמה רעיונות לשולחן שבועות שמכיל בתוכו את כל צבעי הקשת
צילום: unsplash
צילום: unsplash

שבועות מתקשר אצל כולנו לצבע הלבן: זה חג שבו לובשים בגדים לבנים, אוכלים מאכלי גבינות שנוטים להיות בהירים, ומצטלמים על רקע של שדות חיטה בהירים. אבל מצד שני, זה גם חג של ביכורים צבעוניים, שפע ושמחה, ואין סיבה שלא לתת לכך ביטוי בשולחן החג. המפה יכולה להיות לבנה, אבל השולחן עצמו לא מוכרח להיות מלא רק במאכלים בהירים. תנו לו להיות צבעוני, שמח ומלא במאכלים בכל גווני הקשת כמו קרפצ’יו סלק בסגול עז, פשטידת תירס זהובה או סלט עלים ירוק ורענן.

צבעוניות מגוונת עושה לנו נעים בעין ושמח בלב, אבל זאת לא הסיבה היחידה ללכת על שולחן חג צבעוני. שילוב של מאכלים במגוון צבעים אומר שעל השולחן שלכם יהיו לא מעט מנות שמבוססות על ירקות שונים, וזה טעים, בריא, וגם מאוד מתאים לנושא של חג הביכורים.

אדום

לזניה: לזניה היא מנה מושלמת לשולחן החג של שבועות – שילוב של בצק, רוטב עגבניות וגבינה (אפשר גם מכמה סוגים!). בזכות רוטב העגבניות, שהוא מרכיב דומיננטי במנה, ללזניה יש צבע אדום בהיר שישתלב נהדר על השולחן שלכם. ניתן גם לשדרג את הלזניה ולהוסיף לה ירקות שונים, כמו פטריות או אפילו קישואים.
סלט עגבניות שרי עם גבינת מוצרלה: עגבניות שרי מגיעות בשלל צבעים, ובשביל הסלט הזה אנחנו נרצה אותן כמה שיותר מגוונות – אדומות, כתומות, ואפילו עגבניות מזן שוקו שמתאפיינות בגוונים ירוקים כהים ואדומים כהים. נערבב את העגבניות עם כמה שיני שום ועלי בזיליקום, שיעניקו לסלט נגיעה ירוקה, ונוסיף מעל כדורי מוצרלה טריים. אפשר לתבל בשמן זית וחומץ בלסמי.

צהוב

פשטידת תירס: פשטידות רבות מגיעות לגוון זהוב כלפי חוץ, אבל פשטידת תירס מתאפיינת בצבע צהוב יפה גם מבפנים. זאת הודות לגרעיני התירס שמשתלבים בה ומעניקים לה צבע שמשי ושמח. פשטידת תירס תוסיף לכם צהוב לשולחן במעט מאוד עבודה: כל מה שצריך כדי להכין אותה זה קופסת תירס, קצת קמח, ביצים, וגבינות מסוגים שונים, בדרך כלל כאלה שיש לכולנו בבית. מערבבים הכול בקערה, מעבירים לתנור ומחכים שהבית יתמלא בריחות נהדרים.

ירוק

סלט עלים: אין מנה מרעננת יותר מסלט עלים ירוק, שמכיל תערובת של חסות, עלי רוקט ועלי בייבי. לסלט כזה אפשר להוסיף כל תוספת שרוצים, ולתבל עם רוטב מתאים. ההצעה שלנו? סלט עם פרוסות אגסים ושקדים קלויים, ברוטב ויניגרט חרדל. שילוב מושלם בין מתיקות, רעננות וקראנצ’יות.
קיש תרד: תרד הוא ירק בריא במיוחד, והוא מצטיין בצבע ירוק עמוק שישתלב נהדר בשולחן החג שלכם. קיש תרד מורכב מקלתית עשויה בצק ומלית שמבוססת על תרד, שום, וגבינת פטה. מעל אפשר לפזר צנוברים או שקדים קלויים, שמעניקים למאפה קראנצ’יות ומראה מהודר.

סגול

קפרצ’יו סלק: סלק טרי הוא ירק שלא מקבל מספיק הערכה – יש לו טעם אדמתי ועמוק, וצבע משגע שיקפיץ לכם את כל השולחן. קרפצ’יו סלק זו מנה שמדהים כמה קל להכין אותה ביחס לכמה שהיא טעימה. כל מה שצריך זה לחתוך שני סלקים לפרוסות דקות, להזליף עליהם שמן זית וחומץ בלסמי, ולפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס. מעל מוסיפים קצת גבינה כחולה מפוררת, ואגוזי מלח, שקדים או פקאנים.

שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin

השאירו תגובה לפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אשר מפר את תנאי השימוש לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.

רוצים לדעת כל מה שחם בעולם התיירות והתעופה?

הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים 24/7

פרסומים נוספים מאותה קטגוריה

התיירות חוזרת!

הרשמו למבזקי פספורטניוז וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם.