טביליסי, לא מה שחשבתם: המלצות קולינריות שאסור לפספס בבירה הגאורגית

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin
לצד החצ׳פורי והחינקלי הקלאסיים והמסורתיים, טביליסי הצליחה להפתיע אותנו באוכל גיאורגי מודרני, בתי קפה שיקיים, מתחמי מזון ובילוי היפסטריים ואפילו אפליקציית וולט. את זה ממש כדאי לכם לקרוא
Gorgasali. צילום: בת-שי עוז
Gorgasali. צילום: בת-שי עוז

הדבר הראשון שעולה לי בראש כשאני חושבת על אוכל גיאורגי הוא כמובן חצ׳פורי. מאפה הדומה בצורתו לכדור פוטבול וביצה שנועדה לקשקוש בתוך אמבטיית אדי החום של הגבינה והבצק. אז מסתבר שלחצ׳פורי הזה קוראים בכלל אצ׳רולי וישנן עוד הרבה גרסאות, מלבד זו המוכרת לנו. בעייני, אפילו מוצלחות הרבה יותר. ציפיתי לסופ״ש מלא בבצקים בטביליסי, אך הופתעתי לגלות סצנת אוכל שוקקת, אוכל גיאורגי מסורתי שהוא לא רק בצק, בתי קפה מדליקים ואפילו ראמן.

אספתי לרשימה אחת את האוכל הכי טעים שאכלתי בטביליסי, מסורתי לצד מודרני:

Salobie Bia

ב-Salobie Bia הממוקמת בשדרה הראשית של טביליסי, תמצאו אוכל גיאורגי מסורתי. בעיקר מאכלים על טהרת השעועית, אך עם טוויסטים מודרניים. בניגוד לדעותיי הקדומות על איך מסעדה גרוזינית שמתמחה במנות על בסיס שעועית צריכה להראות, Salobie Bia מלאה בסטייל. אנחנו התענגנו על בן דודו של החצ׳פורי: לובואני, מלשון לובייה – בצק הממולא בשעועית, בשילוב מושלם עם סלט עגבניות (אוי וכמה שהעגבניות הגיאורגיות מדהימות, זה לא נורמלי). בנוסף, הזמנו מרק שעועית מסורתי, שהיה הכי מנחם שיש. המרק מוגש בדרך כלל עם חמוצים קרים ולחם תירס וכאן תוכלו למצוא טוויסט קטן בגזרת החמוצים המסורתיים, כאשר צץ ביניהם קימצ׳י קוריאני. את כל הטוב הזה הורדנו עם כוסית צ׳אצ׳א, משקה אלכוהולי גיאורגי שעשוי משאריות הענבים שנותרים מתהליך יצור היין. הצ׳אצ׳א בדרך כלל צלול ושקוף לחלוטין, אך ב-Salobie Bia מגישים צ׳אצ׳א ירקרק עם טוויסט של טרגון ונענע.

לא לפספס: שימו לב, בכל מקום שמגיש אוכל בגיאורגיה, האוכל יוצא מאוד לאט. לכן, אף פעם לא להגיע מורעבים למסעדה. הגיאורגים אוהבים לקחת את הזמן שלהם, אבל ההמתנה לגמרי שווה את זה.
מיקום: Salobie Bia

Salobie Bia. צילום: בת-שי עוז
Salobie Bia. צילום: בת-שי עוז
Salobie Bia. צילום: בת-שי עוז

Gorgasali restaurant

אם בא לכם חוויה גיאורגית קלאסית, לכו ל-Gorgasali בעיר העתיקה. כאן תמצאו אוכל גיאורגי אותנטי על כל צורותיו. בכניסה למסעדה ממוקמת אפילו חנות תבלינים, שריח התבלינים המשכר שבה גורם לקרקורים בבטן. גוצ׳ה, השף והבעלים של המסעדה, רוקח בעצמו תערובות תבלינים גאורגיות למכירה, כדיי שכל אחד יוכל ליהנות מהכנה של אוכל גיאורגי במטבח הביתי שלו, ממש באותם הטעמים של המסעדה. חוץ מזה שהאוכל פשוט מצוין. בישיבה במרפסת של המסעדה תוכלו ליהנות ממוזיקה חיה ומופע רקדנים גיאורגים אחת לשעה.

לא לפספס: חינקלי מטריף. באופן כללי, אם יש ספוט מושלם לשקיעה בטבילסי, זו לגמרי המרפסת של Gorgasali, עם כוס יין ביד ובטן מלאה בבצקים.
מיקום: Gorgasali

Gorgasali. צילום: בת-שי עוז
Gorgasali. צילום: בת-שי עוז

RIGI

באחד הערבים בעיר, אחרי יום ארוך של שיטוטים, חפצה נפשנו באיזה חינקלי חמדמד. נזכרנו כי טביליסי מלאה כעת בשלטי חוצות המקדמים את אפליקציית voltוהחלטנו לנסות את מזלנו. בחיפוש אחר החינקלי המיועד, מצאנו את מסעדת ריגי, שהייתה מדורגת גבוהה ונראתה מגרה לחלוטין דרך מסך האייפון. המחירים בגיאורגיה גם ככה מגוכחים, אז אמרנו שחיים פעם אחת ועשינו הזמנה לחדר המלון. האוכל הגיע מהר, ארוז בצורה יוצאת דופן וכל כך כל כך טעים. נהנו מהחינקלי המוצלח ביותר שאכלנו בגיאורגיה. יצר הסקרנות גרם לי לחפש את המסעדה באפליקציית גוגל מפס, ונוכחתי לגלות מסעדה מהממת, הממוקמת ממש על שפת הנהר שחוצה את העיר, שלגמרי שווה גם ביקור פיזי.

לא לפספס: צ׳יבורקי (בצק מטוגן במילוי בשר) מלווה בסלט חצילים ועגבניות, וואו.
מיקום: RIGI • რიგი


Stamba Hotel

את מלון Stamba אין מצב שאתם מפספסים. מדובר באחד המלונות היפים ביותר שראיתי. מעוצב בנונשלנטיות תעשייתית, בשילוב צמחייה, אורות ניאון ועמודי בטון חשופים. בתוך המלון מתחם קולינרי מרשים לא פחות. בחצר היפיפייה של המלון, ניתן ליהנות מבר קוקטיילים בשילוב בית קפה ונשנושים קלים. הקוקטיילים נהדרים (במחיר מגוחך של 17 לארי גיאורגי לקוקטייל) והייתי אומרת אפילו שהאווירה מזכירה את ה-הרצל 16 בתל אביב. הקסם הקולינרי האמיתי קורה בפנים, במתחם ענק המחולק לשני מטבחים פתוחים מרשימים. צד אחד של מסעדה אסיאתית וצד שני של ביסטרו גיאורגי. הלכנו על הצד הגיאורגי ולגמרי עפנו על האוכל. מנות מוצלחות מיוחד המשלבות מטבח עולמי וקלאסי יחד עם טוויסט גרוזיני מקומי. איך זה מתבטא אתם שואלים? סלט מלון, עגבניות ועשבי תיבול בליווי גבינה גיאורגית מסורתית, או פסטת חמאה ופטריות פשוטה שהכוכבות בה הן פטריות היער הגיאורגיות המיוחדות. מנת פירות הים שלקחנו התהדרה ברוטב פסטו לימוני, שגם לו היה טוויסט גיאורגי בנוכחות רצינית של עשב התבלין הפופולרי בגיאורגיה- טרגון, שהפתיע אותֿנו בפסטו ושידרג את המנה לחלוטין.

לא לפספס: סלט מנגו ושרימפס to die for
מיקום: Stamba Hotel

Stamba Hotel. צילום: בת-שי עוז
Stamba Hotel. צילום: בת-שי עוז
Stamba Hotel. צילום: בת-שי עוז
Stamba Hotel. צילום: בת-שי עוז

Fabrica

לא אשקר שקצת התאהבתי ב-Fabrica. מתחם מהמם המשמש כהוסטל, מרכז סדנאות קרמיקה וצורפות, Work Space מהמם, מספרת גברים וכמובן, שלל מסעדות מגוונות, בר ובתי קפה. הייתי מגדירה את Fabrica כמעוז ההיפסטרים של טביליסי. בדיוק מסוג המקומות האלה שאפשר לאכול בהם טוסט אבוקדו על הבוקר, לעשות בו דרינק ב-הפי האוור מתחת לכדור הדיסקו הענק במרכז החצר, או להצטלם בו ב-Photo Booth הממוקם בתוך רכב אספנות צהוב. לצד המבורגריה, בית קפה ורדרד ומסעדה ים תיכונית, מצאנו מסעדת ראמן מטריפה שהשאירה בנו טעם של עוד. האווירה ב-Fabrica פשוט מגניבה ולאן שלא תביטו תמצאו פינות פוטוגניות לתמונה היסטרית לאינסטגרם, מהטיול שלכם בטביליסי.

לא לפספס: כל מטר ב-Fabrica מלא באטרקציות. לא הייתה דלת שלא היינו סקרנים לפתוח ולגלות בה עוד פינת חמד שמעולם לא חשבנו שנמצא בטביליסי.
מיקום: Fabrika Tbilisi

Fabrika. צילום: בת-שי עוז
Fabrika. צילום: בת-שי עוז
Fabrika. צילום: בת-שי עוז

Shavi Lomi

אתחיל מזה שהמסעדה מסתתרת מאחורי דלת המכוסה בציור גיאורגי ושלל צמחייה, כדי לחסוך מהשכנה המקסימה שגרה ממול את הוראות ההכוונה למסעדה שהיא כבר מורגלת לדקלם בחביבות ובייאוש, בו זמנית. מאחורי הדלת הזו נמצאת Shavi Lomi בגינה יפיפייה, קסומה ולא צפויה. אותנו, החום הכניע הפעם אז אכלנו בחלקה הפנימי של המסעדה (שהיה מהמם לא פחות), אבל לגמרי מומלץ לעשות סיבוב בחוץ. כאן נתקלנו באוכל גיאורגי מעודן יותר ובגלל שזו הייתה הסעודה האחרונה שלנו בגיאורגיה, התחשק לנו דווקא לברוח מעט מהבצקים וליהנות מהירקות הנפלאים שיש לטביליסי להציע. המנות הן גיאורגיות, אבל משהו בהן קליל ועונתי יותר מהמנות הקלאסיות הכבדות והמוכרות. הזמנו סלט ירוקים עם גבינת ריקוטה וטרגון שהם מכינים בעצמם במקום, יחד עם חצילים קלויים ברוטב טחינה מאגוזי מלך ולעיקרית חלקנו קבב טלה שהיה פשוט מטריף. Shavi Lomi בהחלט הייתה ארוחה אחרונה ראויה והשאירה בנו טעם של עוד.

לא לפספס: הקבב הממזר הזה שהגיע בתוך לחם שטוח דמוי טורטייה יחד עם רוטב שזיף גיאורגי.
מיקום: Shavi Lomi

Shavi Lomi. צילום: בת-שי עוז
Shavi Lomi. צילום: בת-שי עוז
Shavi Lomi. צילום: בת-שי עוז

הכותבת הייתה אורחת ישראייר בטביליסי

שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin

השאירו תגובה לפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אשר מפר את תנאי השימוש לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.

רוצים לדעת כל מה שחם בעולם התיירות והתעופה?

הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים 24/7

התיירות חוזרת!

הרשמו למבזקי פספורטניוז וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם.