סיור קולינרי בחבל מודיעין: אוכל אותנטי בישובים חקלאיים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin
מרחק פסיעה ממרכז הארץ, יש מה לטעום בישובים החקלאיים של חבל מודיעין. היופי הוא שמדובר בלוקיישנים בתוליים שעדיין לא הפכו תיירותיים, וכעת שמרבית מדינות העולם סגורות בפני הישראלים כדאי שתשקלו לתת קפיצה קטנה הרחק מהשאון העירוני לחבל מודיעין
דורון מן הטבע. צילום סיגל קליין
דורון מן הטבע. צילום סיגל קליין

קולינריה בחבל מודיעין – איפה בדיוק?

נכון, חבל מודיעין הוא אזור שלא ממש מובן איפה הוא מתחיל, איפה מסתיים ומה יש בגבולות שלו. אז רגע לפני שנספר על הייחוד הקולינרי של חבל מודיעין נעבור לשיעור גיאוגרפיה קצרצר. המועצה האזורית חבל מודיעין ממוקמת בעצם באזור המרכז, סמוך לערים יהוד ופתח תקווה ועד למועצה אזורית גזר ומודיעין-מכבים-רעות. בחבל מודיעין עשרות מושבים וישובים קהילתיים שמתאפיינים בלא מעט חקלאות, לצד אמנים מקומיים ואפילו יקבים! אבל מה שמסקרן במיוחד הוא שהעסקים עדיין לא הפכו תיירותיים ממש, ולכן יש תחושה של אותנטיות, לפעמים גם מעט מגושמת, אבל כשמגיעים עם סבלנות מבינים עד כמה המקום הזה טהור מבחינת קולינרית.
אז הרחק מהשאון העירוני יש פנינים חמודות של קולינריה שעדיין בתולית ואותנטית, וגם כיף להכיר את סיפורי החיים של האנשים שמאחורי העסקים האלה. יצאתי לסיור קולינרי בחבל מודיעין וחזרתי עם שלושה מקומות מומלצים לטעימות ומקום נוסף שכדאי לאכול בו ככה כמו נהגי משאית על הדרך.

מחלבת דורון מן הטבע
איפה: מושב נחלים, צמוד לפתח תקווה
לילך ודורון הם בעלי דיר עזים וכבשים גדול למדי וכן מחלבה שמייצרת סוגי גבינות שונים ומגוונים מחלב העזים והכבשים, שנחשב בריא במיוחד ומסייע לבעיות עור ולבעיות מעיים. במקום מייצרים ומוכרים בחנות גבינות קשות שמתיישנות במקרר כחצי שנה ומעלה, כמו קשקבל או רוקפור, לצד גבינות רכות יותר כמו בולגרית ופטה, ויש גם יוגורט מחלב עזים וכבשים שנמכר טבעי או בשילוב פרי, וכן גבינות למריחה ואפילו חמאה מחלב עזים בטעם מפתיע.
המחלבה הביתית מציעה לרכישה גם מוצרים נוספים: דבש, שמן זית, ריבות, סבונים טבעיים מחלב עיזים ועוד. ניתן להזמין מראש ארוחות בוקר במרפסת הדק המקורה לקבוצות של 15 אנשים ומעלה ואפשר גם לאסוף סלסלת פיקניק ולאכול בטבע. למשפחות מומלץ להגיע לסיור מודרך בדיר הגדול שכולל סדנה להכנה מהירה של גבינה צפתית.
טלפון: 03-9328559

דורון מן הטבע. צילום סיגל קליין

איש של לחם
איפה: מושב גינתון, סמוך לבן-שמן
לאחר שנים של עיסוק במוזיקה ובמקביל עבודה במסעדות שונות, התאהב עידו באפיית לחמים והחליט להתמקד בתחום. שני השותפים, עידו וקרול, אופים לחמי מחמצת בעבודת יד, אשר עשויים מחומרי גלם אורגניים ברובם ומשולבים בזרעים, באגוזים, ובקמחים מלאים מסוגים שונים. בתפריט המאפיה תמצאו גם מיני קרקרים מלאים, עוגיות וגרנולה, מאפים מתוקים ומלוחים עם ערכים תזונתיים גבוהים וללא שימוש בחומרים תעשייתיים ותוספות. ויש גם מוצרים המתאימים לנמנעים מסוכר או גלוטן.
את הקמחים מקבל עידו מטחנה קטנה ואיכותית שטוחנת לעתים קרובות, כך שמתקבל קמח טרי המשפיע לדבריו על הטעם, המרקם והערך התזונתי. הלחמים הטריים מומלצים במיוחד, הם עשויים מ-3 מרכיבים – קמח מלח ומים, וחשוב לפרוס ולאכול אותם תוך יומיים בלבד בטרם יתייבשו.
המקום יצרני בעיקר, וניתן לרכוש במקום או להזמין מראש ושקיות ההזמנה יחכו לכם בחוץ על העגלה.
להזמנות: 050-3070365

איש של לחם צילום אסף מזרחי

לה קלברזה La Calabrese – פיצה וג’לאטו איטלקי
איפה: מושב גינתון
לפני שהגיעה חנית לתחום הקולינריה, עבדה כ-15 שנים בהייטק, ולפני 7 שנים החליטה לעשות הסבה. למדה קונדיטוריה ומשם התגלגלה לעבוד בלוקיישנים שונים כולל באיטליה, משם הביאה את הסמל שלה – כובע אופה איטלקי.
המקום שפתחה לא מזמן הוא פיצרייה עם טאבון עצים בחצר ביתה, שמציע פיצות מיוחדות ביותר וגם בשילובים משוגעים ומקוריים כמו פיצת שוק ישראלי עם קרם חצילים, קרם פלפלים וטחינה גולמית, או הפיצה הצרפתית שכוללת גבינה כחולה ונגיעות בלסמי. לצד הפיצות שנאפות בטאבון למול עיני האורחים יש גם גלידות ג’לאטו איטלקי תוצרת עצמית בטעמים מקוריים ומיוחדים, משוקולד צרפתי ועד גלידת יין, על בסיס חומרי גלם מקומיים טריים.
להזמנות: חנית 055-5534545

לה קלברזה צילום סיגל קליין

עגלת השקשוקה של רותם
איפה: בכניסה לאתר תל חדיד, מצפון ליער בן-שמן
בכניסה למתחם תל חדיד בשעות הבוקר תראו רוכבי אופניים שעוצרים לצד העגלה, ובשעות הצהריים עוצרות בזו אחרי זו המשאיות, וזה סימן מובהק לאוכל טוב. עגלת השקשוקה של רותם מציעה שקשוקה, חביתה, פלאפל, שניצלים וקציצות ירק בבגט. אבל יודעי סוד מספרים שאפשר לקבל גם חצי לחם שחור, ממנו מסיר רותם את הפנים וממלא בכל טוב, כולל סלט מטבוחה וחריף שהוא מכין באהבה כדי לשמח אנשים. העגלה פתוחה עד לשעה 16:00.
רותם: 050-5305422

העגלה של רותם צילום אסף מזרחי
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin

השאירו תגובה לפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אשר מפר את תנאי השימוש לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.

רוצים לדעת כל מה שחם בעולם התיירות והתעופה?

הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים 24/7

פרסומים נוספים מאותה קטגוריה

התיירות חוזרת!

הרשמו למבזקי פספורטניוז וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם.