הפיצריות הטובות ביותר באיטליה שאסור לכם להפסיד

מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשמדברים על איטליה? פיצה, כמובן. המדינה שהמציאה את הפיצה, היא עדיין המקום הכי טוב בעולם לאכול בו את המאפה האיטלקי. איזה פיצות ובאיזה פיצריות לאכול אותן באיטליה? הנה 6 המומלצים שלנו

צילום: 123rf

1. L'Antica Pizzeria da Michele Napoli, נאפולי

ברוכים הבאים לפיצרייה הכי טובה באיטליה. דה מיקלה, הוקמה בשנת 1870 ומאז נחשבת לאחת הפיצריות הטובות ביותר בעולם ע"פ דירוג של מדריך מישלן לפיצריות. יש בה רק 2 סוגי פיצות: פיצה מרגריטה (מוצרלה, רוטב פיצה ובזיליקום) ופיצה מארינרה (ללא המוצרלה). אם אתם מחפשים תוספות – זה ממש לא המקום בשבילכם.
אחרי המתנה של לפחות חצי שעה בתור (אין מה לעשות, בשביל דברים טובים שווה לחכות), תזכו לאכול את הפיצה האלוהית. בצק מושלם אפוי בתנור עם טעם גן עדן, רוטב עגבניות טרי וגבינת מוצרלה מאזור קאמפניה. המקום שומר על אותנטיות עד כדי כך שהשולחנות והכיסאות לא הוחלפו מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת. במקום תוכלו למצוא את שחקני קבוצת הכדורגל של נאפולי ומפורסמים רבים שבאים לביקור בעיר. והמחיר? רק 5 אירו לפיצה שתגרום לכם לחלום עלייה גם חודשים אחרי שתעזבו את נאפולי.

הטיפ שלנו: הגיעו בין השעות 15:00 ל-18:00, השעות הרגועות יותר.

Via Cesare Sersale, 1, 80139 Napoli

 

פיצה נאפוליטנית. צילום: שירן כרמל

 

2. Gino Sorbillo , נאפולי

הפיצרייה שהוקמה ב-1935 בנאפולי הספיקה לפתוח סניף בניו יורק ומיתגה את עצמה כפיצרייה היוקרתית בהשוואה לדה מיקלה. בניגוד לדה מיקלה, כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של סוגי פיצות ואפילו פסטות נהדרות. המרגריטה די דומה לזאת של דה מיקלה וגם כאן התור זהה ותאלצו להמתין. החסרון: הפיצות כאן יקרות כמעט פי 2 מדה מיקלה, אבל כאן תרגישו שאתם יושבים במסעדה מעוצבת עם תפריט מלא. המסעדה סגורה בין השעות 15:00 ועד 19:00.

הטיפ שלנו: סמוך למסעדה יש דוכן טק אווי, בו תוכלו לקחת פיצה ולאכול אותה ברחוב. זה פתרון טוב אם אתם ממש ממהרים.

Gino Sorbillo – Via dei Tribunali 32 Napoli

 

ג'ינו סרבינו. צילום: אסף שקד

 

3. Da Remo , רומא

הפיצה הכי טובה ברומא – בירת איטליה, היא Da Remo. וכמה היא טובה? היא טובה כמעט כמו הפיצריות בנאפולי, אבל עם בונוס שרק ברומא תוכלו למצוא – פיצרייה שמלאה בכל שעות היום, תוססת באנשים, רועשת ומלאה באווירה רומאית טיפוסית.
אז מה מיוחד בפיצה? אפייה בתנור אבן (איך אפשר שלא?), מוצרלה שמגיעה מנאפולי ואפייה של 2 דקות. הפיצה הטובה ביותר היא המרגריטה הקלאסית, אבל גם פיצה אנשובי או פיצה קישואים נחשבות כאן ללהיט גדול.
המיקום שלה נמצא כ-800 מטרים דרומית לרובע היהודי ומרחק של 300 מטרים בלבד מהרובע הכי תוסס ברובע – רובע טרסוורה.

הטיפ שלנו: הגיעו בשעות הערב המוקדמות (החל משעה 19:00) כך תהנו גם מאווירה תוססת.

Piazza di Santa Maria Liberatrice, 44, 00153 Roma RM

 

פיצה ברומא. צילום: אסף שקד

 

4. Pepe in Grani , קאיאזו מחוז קאמפניה

קבלו את הפיצרייה שקוראת תיגר על תואר הפיצרייה הטובה בעולם. 45 דקות נסיעה מנאפולי (או שעתיים נסיעה מרומא) נמצאת Pepe in Grani של השף והפיצויולו פרנקו פפה, מי שנחשב כיום לפציולו הטוב ביותר בעולם. כאן לא מדובר על פיצרייה כמו שתראו בנאפולי, כאן מדובר על מסעדה של ממש שאף הספיקה להתברג במקום הראשון ברשימת 50 Top Pizza Guide היוקרתית. הפיצה, שתוארה כ"מושלמת" על ידי כתב האוכל זוכה פרס פוליצר, ג'ונתן גולד, עשויה מקמח קאפוטו המקומית, ועליה עגבניות טריות ממחוז קמפנייה , בתוספת מוצרלה באפלו , שמן זית ועשבי תיבול שמקורם בחוות מקומיות בקמפניה – תקבלו פיצה בטעם כמעט אלוהי.

הטיפ שלנו: מומלץ להזמין מקום מראש לפחות שבוע מראש. אחרת סביר להניח שלא תזכו לאכול את הפיצה אולי הטובה ביותר בעולם.

Vicolo S. Giovanni Battista, 3, 81013 Caiazzo CE

 

פיצה ברומא, איטליה. ציךום: 123rf

 

5. Santarpia, פירנצה

בירת טוסקנה מכניסה גם היא לרשימה פיצרייה שנחשבת לאחת הטובות באיטליה.
לאחר שסיים את לימודיו בפאלאצו פרטוריו עטור הפרסים בפוג'יו, המאסטר פיציולו ג'ובאני סנטארפיה פתח את הפיצרייה המפורסמת שלו בפירנצה בשנת 2015 – ווזאת אולי הבשורה הגדולה ביותר של העיר מאז שהקימה את האוניברסיטה הראשונה בעולם אי שם במאה ה-11.
בנוסף לקלאסיקות כמו מרגריטה ומרינרה (אותן הוא ייבא מנאפולי), סנטארפיה מגישה גם פיצות חדשניות ומעליהן דלעת ואפילו למפרדו (בטן פרה) שקורץ למטבח הפלורנטיני המסורתי.
הסוד לפיצה המטורפת של סנטארפיה? הוא משאיר את הבצק להתפחה במשך 48 שעות, מה שהופך את בסיסי הפיצה לקלים ואווריריים במיוחד.

הטיפ שלנו: תבואו על בטן ריקה, התחילו עם הפיצה מרגריטה ומשם תמשיכו לשאר הפיצות.

Largo Pietro Annigoni, 9, 50122 Firenze

 

מאמא רוזה. צילום: אסף שקד

 

6. Mamma Rosa Ortezzano, חבל מארקה

הנציגה היחידה ממזרח איטליה, מגיעה מחבל מארקה. כשעה נסיעה מאנקונה בירת המחוז, נמצאת פיצריית "מאמא רוזה" שנבחרה לאחרונה לפיצרייה הטובה ביותר במארקה על ידי תנ"ך הגסטרונומיה האיטלקי, Gambero Rosso. אין פלא: הפיצות שלה בסגנון נאפוליטני מורכבות מבצק דק במיוחד ונמתח לחלוטין ועליו מרכיבים מקומיים טריים. כל הפיצות של מאמא רוזה הן אלוהיות, אך המיוחדות ביותר הן הסוריסו (מרגריטה מסורתית עם תוספת של צ'ילי צ'יפס ואנשובי) והמוצרלה באפלו מרגריטה.

הטיפ שלנו: הפיצה שבשבילה שווה לנסוע כל כך היא דווקא הקינוח: פיצה נוטלה שתגרום לכם להישאר במקום למשך כמה ימים.

Contrada Aso, 62, 63851 Ortezzano FM

נושאים שמוזכרים בידיעה