פסטיבל האוכל הכפרי מטה יהודה 2021: מצלעות טלה במעשנה ועד לטעימת פרחי מאכל

אופרן גם ב...
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin
פסטיבל תחילת הקיץ של המועצה האזורית מטה יהודה, מחלקת התיירות, חוזר! אחרי שמיציתם את הפיקניק תכינו את הבטן לאירוח ביתי ואותנטי ולשילובים קולינריים מיוחדים
ירוקל׳ה - פרחי מאכל
ירוקל׳ה - פרחי מאכל. צילום: סיגל קליין

זו השנה ה-21 לקיום פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה אשר יתקיים במהלך 4 סופי שבוע בימים רביעי עד שבת, בתאריכים 9.6.21-3.7.21.

החגיגה הקולינרית מתקיימת כמו תמיד בתפאורה שכוללת נופים יפהפיים, ומאפשרת היכרות עם המקומיים. בשלנים ובשלניות תושבי האזור מזמינים אתכם אליהם למטבח, לסלון או לחצר – לאירוח אתני ואותנטי, ממאכלי עדות דרך מנות מודרניות מפתיעות, ועד לשיתופי פעולה שיגלו לכם עולמות חדשים. לצד האוכל, מתוכננות חוויות למתארחים במבשלות הבירה, ביקבים, במאפיות ובסיורים.

הפסטיבל, ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה – מחלקת התיירות, מזמן מפגש בלתי אמצעי עם אנשים שבחרו לחיות במטה יהודה, לקום כל בוקר לציוץ הציפורים, לנוף ייחודי ולחיבור עם הטבע. חומרי הגלם המקומיים משתקפים במנות שהם מכינים והמתארחים יזכו לשמוע סיפורים מסקרנים על אורח החיים ביישובי מטה יהודה. בפסטיבל יחגגו את תחילת הקיץ עם חומרי גלם טריים מהשדות, הכרמים, הגבינות והבירה המשובחת של האזור.

תחילתו של פסטיבל האוכל לפני 25 שנה, אז נוצר משבר קשה של חקלאות. אפרת אליאסף גורפינקל, לימים יוזמת ומפיקת הפסטיבל, גויסה למטרה של מציאת מקורות פרנסה חלופיים לתושבי האזור. אחת התובנות שהגיעה אליהן היא שיש לא מעט נשים בעלות כישרון אירוח ובישול, אולם מעולם לא קיבלו תמורה כספית לכך. היא בנתה מודל של אירוח ביתי, הכשירה את הנשים לבנות תפריט, לתמחר, לארח, וכך נולד הפסטיבל עם 4 סופי שבוע של פרנסה יפה לבשלניות. בפסטיבל הראשון אירחו 8 בשלניות ביתיות בלבד, והיום, בפסטיבל ה-21 כבר אי אפשר לספור. המקום הוא דוגמה לעשייה בלתי פוסקת של הגשמת חלומות אישיים, אנשים שהחליטו לעבור להתגורר במטה יהודה ולפתוח עסקים קולינריים.

ריכזנו כמה דוגמאות למה שמחכה בפסטיבל האוכל הכפר מטה יהודה 2021:

קפה אלורו
איפה: בית ילין, מוצא
במשפט: סיפור של טעם משפחתי

בית הקפה נפתח לראשונה כחודש לפני הקורונה בבית ילין, החווה החקלאית הראשונה מחוץ לחומות, עבר לא מעט טלטלות ושרד אותן. המקום מוקף בכרם גפנים ובבוסתן מרהיב ומטופח ובמטבח במקומי שלו רוקחים מיני מאפים ומעדנים, הכל נעשה במקום טרי מדי יום. הסנדוויצ’ים של אלורו קרויים בשמות המשפחות החלוציות הראשונות שחיו ביישוב מוצא, ומי שיקדים בבוקר יזכה במאפים בשילובי טעמים מיוחדים, כמו מאפה סלק ואגסים או קווין אמאל – קרואסון מקורמל. הסיפור המשפחתי הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח. הסחוג של סבתא עדה ממצרים, הקומפוט של נני מהבית הפולני של סבתא יפה, וריבת חושחשים שנקטפו מהבוסתן.
לרגל הפסטיבל תושק מנה חדשה בתפריט מרק קיץ – יוגורט צאן, ענבים, עלי מנטה, שום ושמן זית.
לפרטים: 050-9772120

בית קפה אלורו
בית קפה אלורו. צילום: אלדד מאסטרו

ירוקל’ה – משק חקלאי
איפה: מושב מטע
במשפט: טעמתם פעם פרחים?
שעה וחצי של סיור קולינרי בחממות ירוקל’ה, משק חקלאי ייחודי, המתמחה בגידול עלים, תבלינים ופרחי מאכל. במהלך הסיור בחממות המרהיבות שומעים את סיפורו של המשק החקלאי המיוחד, ולומדים על העלים ופרחי המאכל שמגדלים בו, אופן גידולם והדרכים לשלב אותם במטבח הפרטי שלכם. בדרך טועמים פרחים ועלים שונים ומשונים, מחמציץ ועד כובע הנזיר, מלקטים לקערה ומכינים סלט בסיומו של הסיור.
לפרטים: 050-2268612

ירוקל׳ה במושב מטע
ירוקל׳ה במושב מטע. צילום: סיגל קליין.

בחצר של עופר
מיקום: מושב מטע
במשפט: בשרים מעושנים לעת שקיעה
עופר הוא חובב אירוח מושבע, שמוציא מהמטבח שלו מנות יצירתיות כמו לחם סגול! הספציאליטה של עופר הוא בשרים מהמעשנה – פיקניה, סטייק טומהוק או אסאדו כבש הם מונחים שגרתיים אצלו. היצירתיות לא נגמרת במטבח – את המרפסת היפהפייה בה הוא מארח בנה עצמאית מחומרים שנזרקו לפח, כמו משטחי תחמושת של הצבא האמריקאי, או פס יצור של חברה מירוחם. בפסטיבל האוכל אפשר להגיע בשעות הערב, ליהנות מקוקטיילים בבר החדש ולבחור מנות קלילות מתפריט הפסטיבל, כמו צלעות טלה במרינדה אסייתית, סלמון מהמעשנה בפרנה עם ציזיקי פקוס ועוד מבחר מנות לפי מצב הרוח, הכל טובל בשקיעה קסומה.
לפרטים: 054-7910480

בחצר של עופר
בחצר של עופר. צילום: אלדד מאסטרו

מירי מזרחי בכבוד – שולחן מכורדיסטן
מיקום: צור הדסה
במשפט: ארוחה עשירה מבית סבתא
מירי מבשלת אוכל כורדי שגדלה עליו מבית סבתא. סבתה הייתה מלקטת, קוטפת והכירה כל צמח בשדה לשימוש במטבח, והורישה את זה הלאה. במהלך הפסטיבל ניתן להזמין שולחן, להגיע לאירוח כיד המלך אצל מירי בבית הנקי והבוהק ולקנא בטכניקות הבישול שרכשה וביכולת לפנק בשפע מכל הלב.
בארוחה עשירה תגיש את המיטב שמככב בביתה וקנה לו שם: מיני חמוצים, שעועית בלאדי, קובה חמוסטה, סיסקה (בשר שבושל שעות בטכניקה עתיקה), קובה אדום, קובה צהוב (מסלוקה) אורז כורדי עם עלי סלק, לחמה דקיקה ועוד.
בימי שבת, קיץ או לא: יש חמין!
לפרטים: 050-9888070

מרק קובה כורדי אצל מירי מזרחי
מרק קובה כורדי אצל מירי מזרחי. צילום: סיגל קליין

הסבים שותים
איפה: צור הדסה
במשפט: ללמוד איך ליהנות מיין
הסבים שותים” הוא מרתף יינות ובירות ובו גם מבחר מוצרים אזוריים לרכישה. במבטא צרפתי, מצוייד בכמויות של ידע והרבה הומור מספר מסייה גוטל על היוזמה שלו להנגיש את היקבים הקטנים שבאזור לאותם אנשים שרוצים ללמוד ולהכיר את כל סודות היין.
למקום חזון לשווק מוצרי בוטיק ייחודיים מהסצנה המקומית ולחשוף אותם בפני המבקרים.
בפסטיבל האוכל מארחים בכל שישי בחצר היפה, חוגגים עם יינות טובים, אוכל חברתי מבית קייטרינג “השליש” מצילות המזון, ושומעים סיפורים על בורגון, בורדו ושמפיין.
לפרטים: 054-4874898

הסבים שותים
הסבים שותים. צילום: סיגל קליין

לדברי ניב ויזל, ראש המועצה האזורית מטה יהודה: “לאחר שנת קורונה שבה יצאנו לאכול בטבע, השנה כולם מוזמנים לחזור להתארח בבתי הבשלניות והבשלנים ובמסעדות כמיטב המסורת של מטה יהודה זו השנה ה-21”.

אבל הפסטיבל לא מסתכם רק באכילה. המבקרים מוזמנים לסדנאות בישול כמו סדנת לחמי מחמצת, סיורים קולינריים לעת שקיעה, ביקורי בית במטבחן הפרטי של מסעדניות מעין רפא, וגם אירועים מיוחדים במטרה חברתית כמו בית הקונטיינרים שמארח את בית הגלגלים (בית חברתי לצעירים עם מוגבלות פיסית) לחוויה מוזיקלית וקולינרית מיוחדת, או נורה מטבח שף מקומי שתכין ארוחות טבעוניות מלוות במיטב יינות האזור.

פרטים נוספים באתר תיירות מטה יהודה.

עקבו אחרי פספורטניוז בפייסבוק, בטוויטר, בלינקדאין, באפליקציה וב-google.news

שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin

השאירו תגובה לפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

רוצים לדעת כל מה שחם בעולם התיירות והתעופה?

הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים 24/7

כתבות פופולריות

החדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה