עקבו אחרינו ברשתות חברתיות
בחרו את הרשת החברתית המועדפת עליכם והתחילו לשתף
הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו
הרשמו לקבלת עדכונים יומיים במייל
בית פספורט UAE
רוצים לדעת מה מתחדש באיחוד האמירויות? חושבים על חופשה מפנקת בדובאי או באבו דאבי? מחפשים המלצות למבקרים באיחוד האמירויות? כל החדשות, העדכונים, הטיסות, המבצעים והטיפים על היעד המרתק שהספיק כבר לכבוש את התיירים הישראלים
הסכמי השלום בין ישראל לבין מדינות ערב מעוררים התרגשות רבה ונושאים תקווה לעתיד טוב. איחוד האמירויות המורכבת משבעה נסיכויות (אמירויות) צפויה להפוך לאחד מיעדי התיירות המעניינים, הייחודיים והמרגשים, עם נופך תרבותי, היסטורי ואדריכלי עשיר. המדריך למתעניין: אילו אטרקציות מחכות לנו שם, אילו בתי מלון הכי נחשבים, האם יקר לבלות באמירות ומתי בכלל כדאי לטוס.
איחוד האמירויות הינה מדינה רבת ניגודים אך מרתקת. זוהי אחת המדינות העשירות בעולם, לחוף יום ובלב מדבר. הונה מבוסס ברובו על נפט אולם התיירות הולכת והופכת לבעלת מרכיב משמעותי בכלכלה המקומית.
כל המדינות באמירויות הן מוסלמיות סוניות מתונות ונשיא האמירויות הנוכחי, חליפה בן זאיד. בן זאיד הינו מהאנשים המשפיעים בעולם, חזונו הוא שהוביל את האמירות לפריחה ולשגשוג הנוכחיים, כאשר הוא דואג לקדם את האמירויות כולן (ולא רק את ממלכתו שלו). הוא הגורם המוביל ביחסי החוץ של האיחוד והקו המרכזי הינו מסר של שלום, קדמה ופריחה.
בשבעת האמירויות מתגוררים כעשרה מיליון אנשים כשקצת יותר מעשרה אחוזים מהם אזרחים. מרבית התושבים מהגרי עבודה שמעניקים למדינה עושר תרבותי בלתי צפוי. האמירויות המפורסמות ביותר הן אבו דאבי ודובאי אך כל אמירות מרתקת בדרכה. לאמיר (השליט) של כל נסיכות השפעה עצומה על מדיניות הפנים וחזונו הוא שקובע. התרבות המקומית מייחסת משקל עצום למנהיג ולנאמנות השבטית ולכל אמירות הזכות לחוקק חוקים בנושאי פנים.
בניגוד למדינות רבות במזרח התיכון, שם המתח העדתי קורע את המרקם החברתי לגזרים, באמירות נשמר איזון בין נאמנות של כל אזרח לאמירות שלו לבין נאמנות פטריוטית לאיחוד. את האיחוד בין האמירויות מאפיין יחס של כבוד, ללא סכסוכי גבולות או מתחים אחרים. המנהיגים השונים מנהלים יחסי פנים וחוץ מתונים המשלבים בין תרבות המדבר לבין הבנה עמוקה ביחסי חוץ מודרניים. כל זאת הרקע לפריחה התיירותית ושפע האטרקציות הקורצות לתיירים מכל העולם וכעת – גם מישראל.
ההשקעה בתיירות ובאטרקציות מקומיות עצומה. זה הענף הצומח ביותר והוא צפוי להחליף את הנפט, בעתיד, כמקור הכנסה מרכזי. על פי קצב הגידול בתיירות, צופים כי בשנים הקרובות יגיעו לאמירויות כ-20 מיליון תיירים בשנה. עונת התיירות במדינה המדברית החמה היא החורף, אז הטמפרטורות הופכות לנעימות ומסבירות פנים (כ-23 – 25 מעלות ביום). בקיץ, עם זאת, המחירים צונחים ומי שיבקר בעיקר במוזיאונים הגדולים, במסגדים ובמגדל בורג חליפה, החום בחוץ לא צפוי להוות בעיה.
התחבורה מודרנית. בדובאי, לדוגמא, לשם מגיעים מרבית התיירים, פועלת רכבת תחתית מודרנית וכן פועלים קווי אוטובוס רבים ומוניות. מאוד קל לתקשר עם האנשים באנגלית, ניכר כי הציבור ברובו משכיל ומקבל את התיירים במאור פנים ובשמחה. ישראלים שהספיקו לבקר במדינה (חלקם עם דרכון זר) מספרים על תגובות מאוד חיוביות ותחושה של ביטחון אישי.
השפע והפאר של האמירויות לא משתקפים במחירים שאותם צפוי לפגוש התייר שאיננו אמיד יתר על המידה. המחירים במדינה לא זולים אך גם לא יקרים עבור מי שמכיר את יוקרה המחייה הישראלי.
המטבע המקומי נקרא דירהם ועל פי פרסומים עדכניים, במלון טוב אפילו בשיא עונת התיירות תוכלו למצוא חדר בכ-800– 1,500 שקל ללילה. ארוחה במסעדה או נסיעה במונית יפגישו אתכם עם מחירים הדומים לאלה שבישראל. נופש חסכוני אולי לא צפוי לכם, אבל טיול מיוחד שאין בשום מקום אחר, דווקא כן.
התיירות המתפתחת בצעדי ענק של המדינה והתקציבים הבלתי מוגבלים המופנים לענף הביאו להקמת כמה מבתי המלון הנוצצים המיוחדים ביותר בעולם. רבים מהם עוצבו על ידי אדריכלים נודעים, שהשתמשו במוטיבים לאומיים ומחיי המדבר לצד שימוש בחומרים מתקדמים ועיצובים עדכניים. מחירי הלינה באמירויות במלונות הפאר נעים בין 400 שקל לזוג ללילה לבין יותר מ-100,000 שקל לזוג, לסוויטות מלכותיות.
עקבו אחרינו ברשתות חברתיות
הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו
חדשות ומידע על תיירות, מלונאות, Tech ותעופה, סקירה על מקומות ויעדים מומלצים בעולם, תוכן ומידע לעוסקים בעולם התיירות. מוסף הלייף סטייל והתיירות