ככל שהמלחמה למיגור נגיף הקורונה עולה מדרגה, עוד ועוד חברות תעופה מבטלות טיסות לישראל וממנה. אך לא כך חברת התעופה האמריקאית, יונייטד איירליינס, שלפי שעה ממשיכה לטוס כרגיל לישראל וממנה: 2 טיסות יומיות לניו יורק, 6 טיסות שבועיות לסן פרנסיסקו ו-3 טיסות שבועיות לוושינגטון.
במהלך חודש פברואר האחרון הטיסה יונייטד (הלוך מישראל ושוב לישראל) 54,760 נוסעים, גידול של כ-27% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. למעשה, החברה הטיסה כ-4% מכלל הנוסעים בנתב”ג, כאשר היא מדורגת במקום ה-6 מבין חברות התעופה הפועלות בנתב”ג. ומתחילת השנה, יונייטד הטיסה בקו לישראל 113,952 נוסעים, גידול של כ-25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
אבי פרידמן, מנכ”ל יונייטד בישראל ואחד המנהלים הוותיקים בענף, אחראי לכך שהחברה ממשיכה בינתיים לפעול כרגיל וללא שינוי. “נלחמתי. זה לא היה כל כך פשוט להשאיר את הפעילות כרגיל על רקע מה שקורה. אך בסופו של דבר אני שמח שבהנהלת החברה קיבלו את העמדה שלי”, מספר פרידמן לפספורטניוז על מאחורי הקלעים בהישארות החברה.
לדבריו, “בהחלטה להשאיר את הטיסות, החברה הראתה נאמנות לקו לישראל, לציבור הנוסעים שלנו שכל השנה טסים עם יונייטד. אנחנו רואים ביקושים בטיסות, יש כאלו שרוצים לחזור לכאן, וכאלו שרוצים לטוס לארה”ב. גם במלחמת המפרץ בזמנו, יונייטד הייתה החברה הזרה היחידה שהמשיכה לטוס ולא הפסיקה וגם אז הראתה נאמנות לשוק הישראלי וציבור הנוסעים”.
עוד לדברי פרידמן, “הסיטואציה לא פשוטה, ואני מקווה שנוכל להמשיך לטוס כרגיל כאשר יש לנו 23 טיסות שבועיות”.

1 מחשבה על “מנכ”ל יונייטד בישראל: “נלחמתי. לא היה פשוט להשאיר טיסות””
יונייטד התחילה לטוס לישראל באוגוסט 1999, מלחמת המפרץ כזכור היתה ב 1991 אז איך הם המשיכו את הטיסות?
שתי חברות זרות המשיכו טיסות לישראל במהלך מלחמת המפרץ ושתיהן לא קיימות היום, טאוור אייר ומאלב.
אז בבקשה לדייק במיידע שאתם מעבירים.