הספוטים החמים של ירושלים: יומיים של קולינריה ותרבות בבירת ישראל

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin
לקחו אותנו לסיבוב ״דאווין״ בשוק מחנה יהודה. ביקרנו בספוטים שאפילו אני (בתור פודית מדופלמת) לא הכרתי. אז הינה כמה מהתחנות שאין מצב לפספס בעיר הבירה המרתקת שלנו
סיור קולינרי בירושלים. צילום: בת-שי עוז
סיור קולינרי בירושלים. צילום: בת-שי עוז

למרות עומס החום הכבד, היינו נחושים לעשות טיול קולינרי בירושלים, שנחל הצלחה מסחררת. רון ירקוני המקסים, איש יחסי ציבור ירושלמי מתחום הקולינריה, לקח אותנו לסיבוב דאווין בשוק מחנה יהודה. ביקרנו בספוטים שאפילו אני (בתור פודית מדופלמת) לא הכרתי. אז הינה כמה מהתחנות שאין מצב לפספס.

אגב, הסוד המוצלח ביותר לסיור קולינרי הוא ״שייריניג״, ריפוד הבטן בהדרגה (בגלל זה הייתי עוקבת אחר ההמלצות לפי הסדר שבניתי כאן), והכי חשוב- לא להיות ״עיינים גדולות״. תודו לי אחר כך:

סיור אוכל בשוק מחנה יהודה

מעדניית איבגי
מעדניית איבגי הותיקה בשוק מחזיקה מגוון מטורף של גבינות בוטיק מרחבי העולם, דגים מלוחים ומעושנים, דליקטסים מיוחדים, זיתים וחמוצים בכבישה בייתית, סלטים ועוד המון. הצוות המקסים לא יתנו לכם לצאת מבלי טעימות משלל המטעמים, ואם בכלל תהיו נחמדים, אפילו ירימו איתכם צ׳ייסר ערק לאווירה.

עץ החיים 43, ירושלים

גבינות באיבגי. צילום: בת-שי עוז
איבגי. צילום: בת-שי עוז

מחנה אסאדה
מחנה אסאדה היא תוצר לוואי של הקורונה. היא מבית היוצר של מסעדת ולארו הצמודה, שהבינה במהלך הקורונה שעל מנת לשרוד יש לעשות שינוי לכיוון פאסט פוד ידידותי למשלוחים. חלילה שהמילה פאסט פוד לא תוזיל פה את המאורע, מחנה אסאדה מגישה בשר ברמה הגבוהה ביותר. תוכלו להנות כאן מבשר וואגיו מטריף על הפלצ׳ה, שניצל וואגיו בחלה או בצליית אסאדו מוצלחת.
עד עכשיו אני מדמיינת בפה שלי את ה flat iron steak שלהם!

אגריפס 80, ירושלים

מחנה אסאדה. צילום: בת-שי עוז

איש האתרוגים
איש האתרוגים הוא מוסד ירושלמי. אין מצב לעבור בשוק מבלי גיחה קטנה של בריאות בדוכן הזה. שיקויי פלא שיבריחו כל צינון, קרמים לטיפול שיפתחו לכם את הצ׳אקרות וכמובן מיצים טבעיים הכי טריים שיש. האהוב עליי הוא הפסיפלורה קוקוס ושוט כורכום להבריח כל חיידק סורר בגוף.

האגוז 10, ירושלים

איש האתרוגים. צילום: בת-שי עוז

חלאתי
לשם חלאתי כמה משמעויות, החל מהחלה ממולאת כל טוב שנמכרת שם, השילוב של חלה וחאייתי ועד לדמיון למילה חל״ת. הזוג המקסים, אימרי ותאיר, מצאו את עצמם מובטלים בסבב הקורונה הראשון. מתוך האהבה שלהם לאוכל, פתחו יחד עסק למכירת כריכי חלות של שישי. אני סאקרית של חלה ממולאת בשניצל, חציל ומטבוחה, ובאמת שהביס הזה היה אחד המוצלחים.
תחנת חובה!

האגוז 9, ירושלים

חלאתי. צילום: בת-שי עוז

רחמו
רחמו נוסדה בשנות ה-50, מבין המקומות הותיקים ביותר בשוק מחנה יהודה. אוכל אותנטי ומנחם שמבושל במשך שעות על פתיליות, ממש כמו פעם. חוץ מאורז ושעועית מיתולוגיים, תמצאו כאן תבשילים ביתיים, אוכל עיראקי בתיבול ירושלמי וחומוס משגע. חולמת כבר על הפעם הבאה שאוכל שם קובה חמוסטה.

האשכול 5, ירושלים

חומוס ברחמו. צילום: בת-שי עוז

מימוניס
בשלב הזה כבר היינו מפוצצים. במימוניס מוכרים מנות שף צמחוניות בפיתה, חגיגת צמחונים וטבעונים של ממש. אבל אנחנו קפצנו לשם כדיי לקנח את הסיור עם המלבי הטבעוני המעולה שלהם! מלבי ״מפורק״, עדין, טעים, בליווי דובדבני אמרנה שסגר באופן מושלם את הסיור.

אגריפס 115, ירושלים

מלבי מפורק במימונס. צילום: בת-שי עוז

תערוכת ״קפה – מזרח ומערב״ במוזיאון אמנות האיסלאם

אחרי שהיינו שבעים ומרוצים, ברחנו מהחום של השוק, אל מוזיאון אמנות האסאלם הממוזג. המוזיאון לאמנות האסלאם הוא נכס תרבותי ירושלמי אהוב עליי במיוחד. מבלבד מתערוכות הקבע מעולם האסלאם, המוזיאון אוצר את אוסף השעונים הנדיר של סר דיוויד סלומונס.

כל מי שמעריך אמנות, עיצוב, ירידה לפרטים ומזגן איכותי יהנה מאוד מסיבוב במוזיאון.

ממש לאחרונה, נפתחה במוזיאון תערוכה מהממת בשם ״קפה – מזרח ומערב״, הבוחנת את הקפה כתופעה דתית, כלכלית, תרבותית וחומרית. היא מציגה את התפתחות תרבויות הקפה השונות דרך אוספים של כלי הכנת קפה מהמאה ה-18 (אפילו מכונת האספרסו הראשונה בעולם משנת 1884 נמצאת פה), ספלים מיוחדים, מטחנות, כרזות פרסום וקופסאות קפה נוסטלגיות של חברות הקפה הישראליות, סרטונים, קריקטורות, ריחות ועוד…

בתור מישהי שלא סובלת קפה, התערוכה הייתה מרתקת, האוספים שהאוצרת איגדה בתערוכה משגעים ביופיים ומדובר בבילוי מדוייק ומעשיר.

תערוכת הקפה במוזיאון האסלאם. צילום: בת-שי עוז

דרינק וארוחת ערב

אחרי התרעננות ומנוחה קלה, יצאנו לקרוע את ירושלים. הזמנו מראש מקום למסעדה האהובה עליי, ה-״צ׳אקרה״ ולפני הארוחה התחלנו את הערב בדרינק אפריטיף בבר קוקטיילים בשם ״גטסבי״.
על הצ׳אקרה ארחיב בכתבה נפרדת ובנתיים אמליץ בחום על בר הקוקטיילים.

גטסבי
החל מהכניסה לבר דרך ״ספרייה תמימה״ (בכניסה סודית לכאורה), התפאורה התקופתית ועד למוזיקת הג׳אז ברקע, הגטסבי יוצרים אווירה של בר אקסקלוסיבי משנות ה-30 ששונה בנוף ממה שרובנו מכירים בירושלים. הקוקטיילים מוקפדים, העיצוב מדוייק והשירות לבבי. שווה ביקור!

הלל 18, ירושלים

גטסבי. צילום: בת-שי עוז

 

יום שני – ירושלים למטיבי לכת (ולסת)

את הבוקר השני התחלנו בסיבוב בעיר העתיקה. אם אתם מתכננים ביקור בוקר באיזור הכותל, זוהי המלצה עבורכם.

קפה ועוגה בהוספיס האוסטרי

האכסניה האוסטרית בירושלים היא בית הארחה לצליינים ברובע המוסלמי של העיר העתיקה. מדובר במבנה יפייפה עם היסטוריה מרתקת. חוץ מספרייה מדהימה וכנסייה מרשימה, בהוספיס יש בית קפה אוסטרי אותנטי, שאפשר למצוא בו מנות קלאסיות אוסטריות כמו שניצל וינאי או תבשיל שפצלה. אבל עם כל הכבוד לשניצל, בשעת בוקר מוקדמת אין מדוייק יותר מקפה ושטרודל התפוחים המפורסם של המקום. אליהם התלוותה גם עוגת שוקולד זאכר (עוגת שוקולד עם ריבת משמש) שלא ביישה את המותג.

ויה דולורוזה 37, ירושלים

הקפה באכסניה האוסטרית. צילום: בת-שי עוז
שטרודל וזאכר בהוספיס האוסטרי. צילום: בת-שי עוז

טלביה

אחרי סיבוב בשוק והעיר העתיקה, כמובן שהרעב הכה בנו שוב, והחלטנו לסיים את ההרפתקאה הירושלמית שלנו במסעדת טלביה המוצלחת הממוקמת מתחת לתיאטרון ירושלים.

טלביה היא מסעדת בראסרי צרפתי-אירופאי עם טאצ׳ ישראלי ירושלמי. התפריט כולל בשרים, דגים, פירות ים וגם מנות צמחוניות ואף טבעוניות. האווירה אינטימית, העיצוב מקסים ובאמת שכל מנה הייתה פשוטה, מדוייקת וטעימה. כמות האוכל שהזמנו מתפריט הצהריים הייתה מוגזמת כמובן, הכל היה נהדר אבל היו כמה שבלטו במיוחד. האיקרה שהטלביה מכירים במקום, הקלאמרי המטוגן בציפוי זעתר ומנת שקדי העגל מהתפריט החדש היו המוצלחות ביותר בעייני, ולגמרי שוות עליה לרגל.

עזבנו את ירושלים שבעים ומרוצים והטלביה השאירה טעם של עוד. אנחנו נתראה בתפריט הערב, מבטיחה!

שופן 5, ירושלים

שיפוד שקדי עגל ו טורטליני בטלביה. צילום: בת-שי עוז
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב linkedin

השאירו תגובה לפוסט

1 מחשבה על “הספוטים החמים של ירושלים: יומיים של קולינריה ותרבות בבירת ישראל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אשר מפר את תנאי השימוש לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.

רוצים לדעת כל מה שחם בעולם התיירות והתעופה?

הצטרפו לשירות הניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים 24/7

התיירות חוזרת!

הרשמו למבזקי פספורטניוז וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם.