תוך מספר שבועות: טיסות ישירות מנתב”ג לדובאי ואבו דאבי.
“הסכם אברהם” שנחתם בבית הלבן בין ישראל לאיחוד האמירויות מביא לחתימת הסכם תעופה היסטורי בין המדינות, מה שמאפשר באופן רשמי את תחילת הטיסות בקווי נתב”ג אבו דאבי ודובאי.
על פי ההסכם, שייחתם רשמית במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום שלישי הקרוב (20.10), בנתב”ג, יתאפשרו 28 טיסות נוסעים שבועיות בין ערי האמירויות לנתב”ג, וכן יתאפשרו טיסות שכר ללא הגבלה בין האמירויות לשדה התעופה רמון שבאילת. בנוסף, יתאפשרו 10 טיסות מטען שבועיות בין המדינות.
להערכת גורמי המקצוע ברשות התעופה האזרחית קיימת התעניינות מסחרית רבה מצד חברות התעופה של שני הצדדים וצפוי כי טיסות ישירות בפועל יתחילו כבר בתוך מספר שבועות. הסכם התעופה יאפשר תיירות, מסחר ועסקים בין המדינות והינו אחד הפירות הראשוניים החשובים היותר של הסכם השלום.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב: “זהו יום היסטורי ומרגש למדינת ישראל, החווה את תחילתו של גל פריחה כלכלי עם שווקים חדשים ופתיחת השמיים ליעדים חדשים, מרתקים ומלהיבים. אני רוצה להודות לכל הגורמים המקצועיים במשרד התחבורה, ברש”ת וברת”א שהביאו את ההסכם לידי גמר במהירות שיא, ומאחלת בהצלחה לכל חברות התעופה הישראליות שיייסדו את הקווים החדשים לאבו דאבי ודובאי, ובהמשך למדינות נוספות במפרץ”.
7 מחשבות על “תוך שבועות: 28 טיסות שבועיות בין נתב”ג לאבו דאבי ודובאי”
מה לגבי דרכונים ישראלים?
אם לא יכולים להיכנס עם דרכונים ישראלים אז איזה מין שלום זה ? כנראה שכן אפשר
נקווה שבדצמבר יהיו טיסות ישירות לדובאי לדרכונים ישראלים וללא בידוד.
יששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הכל חרטא..כל עוד אי אפשר לטוס לשם עם דרכון ישראלי לא עשיתם בזה כלום
ה״מכרז״ תפור למידות של אל על. ובצדק. אולי רואים פה תחילת ההצלת של התעופה הישראלית.
אם לא יכולים להיכנס עם דרכונים ישראלים אז איזה מין שלום זה ? כנראה שכן אפשר