תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

"המלון הרוויח מספיק כדי להחזיר לבנקים ולחלק לחברי הקיבוץ דיבידנד שנתי נאה"

אחרי 29 שנים בתפקיד, דובי בנארי, המנכ"ל המיתולוגי של מלון פסטורל בקיבוץ כפר בלום, מפנה את כס הניהול למחליפתו, דנית ביתן. מה החזיק אותו כל כך הרבה שנים בתפקיד? מה היו הקשיים הגדולים בדרך? ומה הוא הולך לעשות בקרוב? ראיון פרידה

דובי בינארי, מנכ"ל מלון פסטורל כפר בלום. צילום: גיל אבירם דובי בינארי, מנכ"ל מלון פסטורל כפר בלום. צילום: גיל אבירם
"ג'ון לנון אמר פעם, 'החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בתכנון דברים אחרים'. זה שג'ון לנון אמר את זה, לא הופך את זה בהכרח לנכון, אבל במקרה שלי זה נכון", כך פותח דובי בנארי, מנכ"ל מלון פסטורל שבקיבוץ כפר בלום את ראיון הפרידה. רגע לפני שהוא מפנה את כיסא המנכ"ל למחליפתו, דנית ביתן, הוא ממשיך ואומר: "כילד, חלמתי להיות קברניט של אנייה. כמתבגר, חלמתי להיות אלוף העולם בשחייה. לקראת הגיוס לצה"ל, תכננתי להיות טייס קרב. אחרי השירות בשריון ואחרי שיצאתי חי ממלחמת יום הכיפורים, חשבתי להיות היסטוריון. כשסיימתי את התואר בהיסטוריה באוניברסיטה העברית, תפס אותי מרכז המשק והודיע לי שהקיבוץ זקוק לי דווקא בחשמלייה. כך המשכתי לתפקיד מנהל הייצור והרכש במפעל הקיבוץ 'גלקון' ומשם יצאתי עם אשתי ושלושת ילדי לשליחות ביוסטון, טקסס. כשחזרתי, ניהלתי את התוכנית החינוכית 'הכיתה האמריקאית'. 5 שנים מאוחר יותר, נסגרה התוכנית ובדיוק אז הודיע מנהל בית ההארחה שהוא מסיים את תפקידו ועוזב את המשק. אז, פנו אלי מזכיר הקיבוץ ומרכז המשק ואמרו לי: '"אתה בחור טוב, אתה כבר ניהלת חשמלייה, ניהלת את הייצור במפעל, למדת לדבר אנגלית באמריקה וניהלת את הכיתה האמריקאית. אתה פנוי עכשיו, בוא תחליף את מנהל בית ההארחה. בקיצור, אני לא זוכר איזה שהוא רגע בחיי שבו תכננתי להיות מנהל מלון. זה פשוט קרה לי בזמן שתכננתי דברים אחרים". מה השאיר אותך 29 שנים בתפקיד מנכ"ל מלון פסטורל? "כשהגעתי לבית הארחה, עבדו בו 38 חברי קיבוץ. היו בו 59 חדרים והייתה בו אווירה משפחתית ולא ממש עסקית. היום, אחרי 29 שנים, במלון 193 חדרים וצוות של 180 משרות. תרבות הארגון השתנתה ללא הכר. ההכנסות וההוצאות כולן ממוחשבות. יש לנו מדים, תגי שם, מאור פנים, תודעת שירות ומקצועיות. תרבות ארגון חדשה הפכה אותנו למלון מקצועי. לצד המקצועיות התפתח במלון DNA מיוחד, ששם בראש מעייניו הוספת התרגשות אישית לחוויית הלקוח. החלטנו לחשוף אותו למוזיקה ותכני תרבות. אנחנו נטמיע בתוך השהיה שלו קונצרט קלאסי, מופע בלוז, קומדיה קורעת של חנוך לוין. אנחנו נשזור בחוויה שלו חשיפה לספרות, לאופרה ולפוליטיקאים. אנחנו נעטוף את כל זה במדשאות מטופחות, בגינות צבעוניות, בניקיון מוקפד ובעיצוב חדרים קלאסי. השטחים הציבוריים שלנו ישלבו עיצוב כפרי, מחובר לטבע יחד עם איכות טכנולוגית ללא פשרות. שינינו את שמנו לפסטורל. הענקנו לחדרים שמות של זמרים, שחקני קולנוע, ציירים וסופרים. האולמות שבנינו קיבלו שמות קלאסיים (סימפוניה, אופרה, סרנדה, טריו ורונדו). יש סופי שבוע מוזיקליים, יש אמצעי שבוע מוזיקליים, יש פסטורליה בצלילים ופסטורליה במילים. יצרנו תרבות ארגון חדשה. איכותית, ברורה ומובהקת. בזכות כל אלה הפך מלון פסטורל לשם דבר במלונאות הישראלית". וכמה המלון הרוויח ב-29 שנים? "מספיק בשביל להחזיר לבנקים את החוב על ההלוואות ולחלק לחברי הקיבוץ דיבידנד שנתי נאה". "כשהגעתי לבית הארחה, עבדו בו 38 חברי קיבוץ". מלון פסטורל. צילום: סטודיו גולן מה היה הקושי הגדול ביותר בניהול המלון לאורך השנים? "הקושי העיקרי היה לשנות את התרבות הארגונית 'הקיבוצניקית' לתרבות ארגון מקצועית, עסקית, מאירת פנים וחדורת אמונה בחזון שהגדרנו לעצמנו". מה מבית או מבחוץ השפיע על ניהול המלון יותר מכל - מלחמות, מבצעים צבאיים, קורונה, קטיושות? "המיקום הגאוגרפי של המלון באצבע הגליל וסמיכותנו לגבול לבנון, השפיעו מאוד על ההצלחה העסקית. אירועי הקטיושות של שנות ה-90 ועד מלחמת לבנון השנייה ב-2006, גרמו לא פעם להתרוקנות המלון מאורחיו. לפעמים זה נמשך ימים אחדים ולעתים חודשים. הקורונה השפיעה עלינו כמו על כל תעשיית המלונאות בישראל. חווינו סגירה מוחלטת של המלון לאורך 9.5 חודשים. לשמחתנו, עם החזרה לעבודה במחצית מארס 2021, חווינו רצף הזמנות חריג בעוצמתו, שהפך את שנת 2021 לשנה "נורמלית". באיזו נימה אתה מסיים? מה היית רוצה להוריש לדור הבא ומה חשוב לך לשמר? "אני מסיים בנימה של סיפוק מההישגים הגדולים שהשגנו במלונאות כפר בלום במהלך 29 השנים בהן ניהלתי. הדור הבא אליו 'העברתי את המקל' הינו דור מקצועי, חדור מטרה, פעלתן - וחשוב מכל – מבין לעומקה את חשיבות המיתוג, המיצוב והבידול שמאפיינים את מלון פסטורל בשוק. מה שחשוב היה לי לשמר הוא השילוב האופטימלי בין חתירה להישג עסקי לבין הפיכת חווית הלקוח לריגוש תרבותי ואנושי המשולבים זה בזה. אתה לא באמת עוזב את המלון. ספר לנו על התפקיד הבא שלך? "מלונאות כפר בלום זכתה להפוך למלונאות מובילה וייחודית, בזכות ליבת התכנים והמקצועיות של פסטורל. הגליל, הגולן וסובב כנרת חווים לאחרונה דינמיקה חזקה של תכנון ופיתוח בתחום המלונאות. מלונות ישנים עוברים שיפוץ מסיבי בהשקעות פיננסיות כבדות, מלונות אחרים נרכשים ע"י רשתות ארציות וזוכים ל'מתיחת פנים מקצועית', מלונות חדשים מתוכננים, נבנים ומופעלים ע"י יזמים חדשים. למלונאות כפר בלום אסור לפגר אחרי הדינמיקה הזו. מלון פסטורל כמלון יחיד יתקשה לשמור על מעמדו והצלחתו. מלונאות כפר בלום החליטה לנצל את הידע הניהולי והמיתוג החזק שנבנו ונאגרו בה במשך השנים, וליישמם במלונות נוספים בצפון הארץ. הפיתוח העסקי/אסטרטגי הזה הוטל עלי. בזה אעסוק מעתה". "מסיים בנימה של סיפוק". מלון פסטורל. צילום: יח"צ  

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מלונאותמבזקיםכפר בלום

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: