אא

2 מתכונים כשרים לפסח ששווים את ההשקעה שלכם

חוגגים ליל הסדר רק עם המשפחה הגרעינית בלי סבא וסבתא? אז לפחות שיהיה טעים. גיא פרץ, השף של מסעדת "סלון יווני" במלון ווסט תל-אביב עם שני מתכונים לעיקריות טעימות ודי קלות להכנה לערב חג הפסח. בתיאבון

צילום: לירון אלמוג מתוך ספר הבשר של גיא פרץ צילום: לירון אלמוג מתוך ספר הבשר של גיא פרץ

קדירת ציידים עם פטריות ובצלים

קדירה עשירה, ארומאטית של נתחים עסיסיים ושומניים של אסאדו עם עצמות, מבושלים עם פטריות, בצלים וכרישה. חומרים ל-4-6 מנות: 1 ק"ג בשר אסאדו חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ עם העצמות 3 כפות שמן זית 4 עלי דפנה מלח ופלפל 1 כוס יין לבן 2 כוסות ציר בקר 1 בצל סגול גדול 1 בצל לבן גדול 2 כרישות 12 פטריות שמפיניון 6 פטריות פורטבלו 6 פטריות יער 6 פטריות שיטאקי מיובשות צרור בצל ירוק קצוץ 2 ענפי תימין 2 ענפי זעתר אופן ההכנה: בסיר מתכת כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 10-12 דקות על אש בינונית, לסגירת הבשר. מתבלים בעלי דפנה, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה. חותכים גס את הבצלים והכרישה, בעובי 2 ס"מ. מחממים במחבת את שמן הזית שנותר ומטגנים כ-5 דקות את הבצלים והכרישה, עד שהזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומוסיפים מים עד כיסוי התבשיל. מבשלים כשעתיים על אש בינונית, עד שהבשר רך. כחצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הבצל הירוק, התימין והזעתר.   צילום: לירון אלמוג מתוך ספר הבשר של גיא פרץ  

קציצות ברוטב מנגולד ולימון

קציצות הינן התבשיל הביתי הפופולרי ביותר, במתכון זה הן משתלבות מצוין עם עלי מנגולד חמצמצים, גרגרי חומוס רכים ולימון. החומרים לקציצות: 500 גרם בשר טחון עם 20% שומן 1 בצל קצוץ מטוגן חצי כפית שום קצוץ חצי כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כוס כוסברה קצוצה חצי כוס פירורי לחם 1 ביצה מלח ופלפל שחור רבע כפית כמון 1 כף אריסה מרוקאית קליפה מגורדת מלימון אחד החומרים לרוטב: 1 כף שמן זית 1 בצל פרוס 4 שיני שום פרוסות חבילת עלי מנגולד קורט כמון מלח ופלפל שחור 1 לימון פרוס דק 1 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה במים ומבושלים עד שהתרככו 1 אבקת מרק עוף אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות, מצננים לילה במקרר. מכינים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את השום והמנגולד, מתבלים ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הלימון, את גרגרי החומוס ואבקת המרק. מוסיפים 1 וחצי כוסות מים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כ-12 דקות ומגישים.  

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מבזקיםפספורט קולינריפסח

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: