אא

ארגון לקט מונע זריקת עודפי מזון בבתי מלון באילת

פרויקט איסוף עודפי מזון של ארגון "לקט" הצליח בשנה האחרונה להביא לחלוקת 168,000 ארוחות שהועברו לעמותות באזור הדרום. המזון נאסף מ-10 בתי המלון של פתאל באילת

| |

ארגון לקט ישראל ורשת מלונות פתאל באילת מציינים בימים אלו שנה ראשונה מוצלחת לפרויקט הצלת ארוחות מבושלות עודפות מ-10 בתי המלון של הרשת בעיר. בשל מיקומה של העיר בדרום הארץ, במרחק נסיעה רב מריכוזי אוכלוסייה גדולים, מדובר בפרויקט לוגיסטי מורכב.

בסוף מאי 2014 התחילה הפעילות וסך הכול הצילה היוזמה במהלך שנה זו 168,000 ארוחות אשר כולן נותבו לעמותות 'חברות לקט ישראל' באזור הדרום (באר שבע ודימונה).

עם זאת, בלקט ישראל מעריכים כי מדי יום מושמדות כ- 3,000 ארוחות חמות מבתי מלון אחרים בעיר. ארגון לקט ישראל קורא לבתי מלון נוספים בעיר להצטרף ולהציל כ 3,000 ארוחות מבושלות מדי יום.

גידי כרוך, מנכ"ל ארגון לקט ישראל, מציין: "אילת, אתר הנופש הגדול בישראל, מונה כ 65 בתי מלון, ועד לתחילת הפרויקט המשותף עם רשת פתאל היה מקור בלתי מנוצל של עודפי מזון. מדובר באלפי ארוחות שיכולות להגיע לאלפי אנשים שאינם זוכים לתזונה מספקת, ביניהם ילדים. עקב הצלחת הפרויקט עם רשת פתאל, אנו צופים כי במהלך השנה הקרובה יצטרפו מלונות נוספים בעיר לפרויקט והיקף המזון שיוצל יגדל באופן משמעותי. אנו מודים לרשת פתאל ולצוותים בבתי המלון על הנכונות והסיוע בהצלחת המיזם".

אביה מגן אלמוזנינו, מנכ"ל אזור אילת ברשת פתאל, מציינת: "מדובר בפרויקט חשוב לאין שיעור אשר מאפשר לבתי המלון באילת לנצל את המשאבים הנותרים בידיהם לצורך הקהילה ואנו קוראים לכמה שיותר בתי מלון באילת בפרט ובישראל בכלל לקחת בו חלק".

 

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: בארץ

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: