אא

יו"ר ועדת הכלכלה: על הממשלה לבחון מחדש את הכוונה להטיל מע"מ על שירותי התיירות

בדיון שנערך היום בוועדה פירטו ראשי תעשיית התיירות את חששותיהם מפני החלטת הממשלה להטיל מע"מ על התיירות הנכנסת, וחברי הוועדה הביעו תמיכה במאבקם של נציגי התעשייה כנגד ההחלטה. שר התיירות: "מע"מ על התיירות יגרום ל- 12,000 מפוטרים".

Shutterstock Shutterstock
ועדת הכלכלה של הכנסת קיימה הבוקר דיון, בהשתתפות ראשי תעשיית התיירות בארץ. שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, אמר בדיון: "ענף התיירות עונה על שני יעדים מרכזיים שהציבה הממשלה - צמצום האבטלה ועידוד תעסוקה. מדינת ישראל מניבה רווח עצום מתעשיית התיירות ודווקא בעת משבר על המדינה לעודד השקעות בתיירות", והוסיף כי "הכוונה להטיל מע"מ על התיירות הנכנסת, תיצור חסם העלול לפגוע פגיעה אנושה בתעשיית התיירות, תוך אובדן כ- 12,000 מקומות עבודה ו- 290,000 תיירים".

יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר אקוניס, אמר שהתיירות היא ממנועי הצמיחה העיקריים של המשק הישראלי והתייחס גם לנושא המע"מ: "לאחר שהצעת "חוק ההסדרים" תעבור במליאת הכנסת בקריאה ראשונה וכנהוג וכמקובל בכנסת תפוצל בין הוועדות השונות, יתקיימו הדיונים על המע"מ. על אף שנושא התיירות מצוי בתחום עניינה של ועדת הכלכלה, הרי שתחום המיסוי שייך לוועדת הכספים. לפיכך אני מציע להקים ועדה משותפת לשתי הוועדות כך שתהיה אפשרות לבחון מחדש את הכוונה להטיל מע"מ על שירותי התיירות, לגביה הביעו מרבית חברי הכנסת התנגדות."

ח"כ מוזס העלה את נושא התיירות החרדית בארץ והתלונן על כך שאין שיווק לקהל היעד החרדי, אשר פוקד את הארץ לעתים קרובות וח"כ חנין זועבי ציינה כי קיימת סתירה פנימית, בזמן שמייחסים חשיבות רבה לתיירות הנוצרית-אוונגלית, לא משקיעים מספיק באתרים הקשורים לדת הנוצרית, כמו בעיר נצרת, בה קיים מחסור אדיר בפיתוח האטרקציות ובאפשרויות הלינה בעיר.

מיכאל פדרמן, יו"ר לשכת התיאום של תעשיית התיירות, אמר על החלטת הממשלה להטיל מע"מ על התיירות, כי: "ביטול הפטור ממע"מ הוא פגיעה נטו בכלכלת המדינה ובסופו של דבר במקום להכניס כסף, יגרע כסף. יש נטייה לחשוב האוצר תמיד צודק – אבל במקרה הנוכחי זה פשוט לא נכון" ושמואל מרום, יו"ר לשכת מארגני התיירות הוסיף: "הסוכנים בכל העולם מסתכלים על ישראל כעל מדינה בעייתית ואני מצפה מהח"כים יהיו המגן של תעשיית התיירות ויעצרו את המהלך".

אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל: "התיירות היא מוצר ציבורי. אין עוד תעשייה בארץ המסוגלת לתת במהירות תעסוקה לעובדים בפריפריה. ההצעה בעניין המע"מ תפגע בתעסוקה. מאחורי הסטטיסטיקות של המפוטרים יש שמות ופנים, רבים מהם בפריפריה והם הראשונים להיפגע".

ועדת הכלכלה קבעה כי ההשקעה בתעשיית התיירות מהווה מנוף לסיוע לצמיחה כלכלית תוך יציאה מהמיתון, ובעלת תרומה לתוצר הלאומי הגולמי, להפחתת הגירעון ולעידוד התעסוקה במרכז ובפריפריה וסבורה כי בד בבד עם תגבור מאמצי השיווק של ישראל, יש להגדיל את היצע חדרי המלון ברחבי הארץ, כדי לאפשר טווח רחב יותר של מחירים. הוועדה ביקשה ממשרד התיירות לרכז מאמצים גם מול קהל היעד של התיירות היהודית-חרדית ברחבי העולם.

משרד התיירות מדגיש כי לתעשיית התיירות תרומה ישירה ומהירה ליצירת תעסוקה וצמצום הפערים. בשנת 2008 – שנת שיא בתיירות הנכנסת, בה ביקרו בישראל 3 מיליון תיירים, עמדה התפוקה הישירה מתעשיית התיירות על 25 מיליארד ₪ - 9% יותר משנת 2007. מספר המועסקים הישירים בתיירות בשנת 2008 גדל ב-7% לעומת שנת 2007 עם למעלה מ- 90,000 עובדים.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: תיירות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: