כל מה שקורה בתיירות ובתעופה

"קוראים לי השף היושב כי אני רק יושב"

תאונת דרכים קטלנית הותירה אותו מרותק לכיסא גלגלים, עם יד ימין משותקת ופוסט טראומה. אבל, גיא אלעזרי מהיישוב קלע אלון שבצפון רמת הגולן, לא נכנע למגבלות הגוף והנפש. בשנתיים וחצי האחרונות הוא "השף היושב" המארח בביתו לארוחות גורמה מעשה ידו השמאלית להתפאר. מישלן זה כאן ברמת הגולן

 

כעשר שנים חלפו מאותה תאונת דרכים קטלנית ששינתה את חייו לבלי הכר. כעשור  של התמודדות יום-יומית עם תוצאות התאונה שארעה בצומת יפתח בצפון הארץ והותירה אותו משותק בפלג גופו התחתון, יד ימין משותקת ופוסט טראומה. אבל גיא אלעזרי, 38, מהישוב הקהילתי קלע אלון סמוך לנחל עורבים שבצפון רמת הגולן, לא נכנע למגבלות הגוף או לרחמים עצמיים. נהפוך הוא. האיש החביב והחייכן הזה, הוא דוגמה ומופת לחירות מסוג אחר, אפרופו חג הפסח שנחוג זה עתה. מהסוג שהולך עד הסוף עם הלב והבטן. בשנתיים וחצי האחרונות הוא "השף היושב", המארח בביתו לארוחות שף משובחות מעשה ידו השמאלית להתפאר. "אני יצאתי עם כיסא גלגלים, אדם אחר נהרג בתאונה הזו. זהו החיים שלי השתנו. הקריירה נקטעה אבל הרווחתי משפחה והזדמנות לעשות את מה שאני באמת אוהב – לבשל".

הוא אחראי על הבישולים ורעייתו, ליאת, קונדיטורית בהכשרתה, מנצחת על הקינוחים. ואני התמזל מזלי להתארח אצלם בסלון לארוחת גורמה בת 8 מנות. מה אגיד ומה אומר? האוכל, הקינוחים, הסיפור האישי, האווירה והנוף הפנורמי המרהיב של גבעות רמת הגולן הנשקף מבעד לחלון סלונם – הם דוז פואה. גיא הוא מאסטר שף בכל קנה מידה ואין זה פלא שמפיקי התכנית הפופולארית הציעו לו להשתתף. "שקלתי להשתתף אבל בסוף החלטתי שלא. החשיפה הזו לא מתאימה לי באופן אישי. אירוח בבית, לעומת זאת, זה מה שאני ואשתי אוהבים לעשות. להסביר פנים. הכיף שלנו זה שהרבה אנשים שבאים ונהנים מהאוכל שלנו", הוא אומר.

ומה בתפריט? תבשילים אדירים עם קריצה למטבח המרוקאי: החל מפסטייה – מאפה מרוקאי מסורתי במילוי פרגיות, מרק פול פיקנטי; סלמון ודניס מגולגלים במופלטה, כן זו מהמימונה; תבשיל שקדי עגל על מצע תותים – פצצה לחיך; קרפצ'יו אנטריקוט; פלטת בשרים נימוחה עם שום, קישואים ותפוחי אדמה צלויים; וכל זה, בליווי יינות תוצרת רמת הגולן, פוקצ'ות שגיא מכין בטאבון בחצר הבית, ממרח חצילים והשוס דובדבנים בשרי הגדלים ליד הבית.

הארוחות מוגשות פעמיים בחודש, בימי חמישי, בקונספטים שונים דוגמת "הקדרה והפאייה" ו"על האש עם השף היושב". כך או כך, גיא מספר שחומרי הגלם של הארוחות המוגשות, מתבססות ברובן על תוצרת מקומית טרייה והדבר אכן ניכר בטעם האלוהי. תזמינו מקום ותודו לי אחר כך.

כמה זה עולה: 250-400 שקל לסועד, תלוי בסוג הארוחה

טל' להזמנות: 054-7553333