שלב נוסף בהתחדשות: השקעה של מיליונים בתיירות גוש עציון
אגף חדש במרכז המבקרים מציג לראשונה את סיפור חידוש ההתיישבות והפיתוח בגוש עציון, בהשקעה כוללת של כ-4.6 מיליון שקלים
חניכת אולם השיבה, אגף חדש המצטרף למרכז המבקרים בכפר עציון. צילום: מועצה אזורית גוש עציון חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
במרכז מורשת גוש עציון נחנך היום אולם השיבה, אגף חדש המצטרף למרכז המבקרים בכפר עציון ומהווה שלב נוסף בהתחדשות האתר.
בטקס צוין סיום עבודות השדרוג, שבוצעו בהשקעה של כ-3 מיליון שקלים מתקציב משרד התיירות ובהיקף כולל של כ-4.6 מיליון שקלים, בשיתוף משרד המורשת, המועצה האזורית גוש עציון ו-JNF USA.
האולם החדש משלים תפיסה עדכנית במרכז המבקרים, שאינה מתמקדת רק בהנצחת אירועי תש"ח, אלא מציגה גם את תהליך חידוש ההתיישבות, הבנייה והפיתוח בגוש עציון מאז חזרת ההתיישבות לאזור. בכך נוצר חיבור בין סיפור העבר ההיסטורי לבין המציאות הקיימת וההתפתחות האזורית לאורך עשרות השנים האחרונות.
בשנים האחרונות השקיע משרד התיירות למעלה מ-30 מיליון שקלים בפיתוח פרויקטים תיירותיים בגוש עציון. בין הפרויקטים שבוצעו: פארק דרך האבות, הנגשת אמת הביאר, פיתוח מתחם האלון הבודד, תשתיות תיירות בצפון מדבר יהודה, בריכת דיר שעאר ופרויקטים נוספים.
בנוסף, משרד התיירות תקצב לאחרונה בלמעלה מ-4 מיליון שקלים את פרויקט "שבילי התנ"ך", מסלול תיירותי הכולל את שביל עמוס מעל מצוקי נחל תקוע, פיתוח מערת חריטון ואזור אורות הנזירים. העבודות כוללות פיתוח תשתיות, שימור והנגשה, והמסלול צפוי להפוך לאתר חינוכי ותרבותי משמעותי.
חניכת אולם השיבה, אגף חדש המצטרף למרכז המבקרים בכפר עציון. צילום: מועצה אזורית גוש עציוןבמקביל, מקדם בימים אלה שר התיירות חיים כץ תוכנית ראשונה מסוגה לפיתוח התיירות ביהודה ושומרון, בהיקף כולל של כ-86 מיליון שקלים מתקציב משרד התיירות, אשר צפויה לעלות לאישור הממשלה. במשרד התיירות מציינים כי האזור כולל נכסי מורשת, נוף ואתרים היסטוריים בעלי חשיבות לאומית, וכי השקעה בתשתיות, בתכנון ובשיווק נועדה לחזק את הכלכלה המקומית ולהרחיב את היצע היעדים לתיירות פנים ולתיירות נכנסת.
שר התיירות, חיים כץ:
"גוש עציון הוא אזור עם סיפור ופוטנציאל תיירותי גדול. משרד התיירות השקיע בשנים האחרונות למעלה מ-30 מיליון שקלים בפיתוח תשתיות תיירות באזור כחלק ממדיניות רחבה שאני מוביל לפיתוח התיירות ביהודה ושומרון. נמשיך להשקיע בפיתוח אתרים ותשתיות שמביאים מבקרים, מחזקים את הכלכלה המקומית ומשפרים את חוויית המטייל״.
שר המורשת, ח״כ עמיחי אליהו:
"גוש עציון הוא לא רק סמל של גבורה והקרבה, אלא סמל של שיבה ושל חיים מתחדשים. היום אנחנו עושים כאן צעד חשוב: לא רק להנציח את העבר, אלא להראות לכל מבקר שהעבר הזה הוא חי ונושם עד היום. אולם השיבה מספר את הסיפור השלם, מהגבורה של תש"ח ועד לפריחה של היום, מההתנחלות הראשונה ועד ליישובים הפורחים של עכשיו.
וזו הדרך הנכונה להנציח מורשת: לא רק דמעות על העבר, אלא גאווה בהווה. כשמיליון מבקרים בשנה יראו פה לא רק מה שהיה, אלא גם מה שנבנה - הם יבינו שזו לא היסטוריה שנגמרה אלא סיפור שממשיך להיכתב. זה בדיוק התפקיד של משרד המורשת: לחבר בין השורשים לבין הענפים, בין הזיכרון לבין החזון״.
ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל:
"חנוכת אולם השיבה הוא רגע מרגש ומכונן עבור גוש עציון. מתוך הערכה עמוקה והוקרה גדולה למגיני הגוש ולסיפור הגבורה וההקרבה של תש"ח, אנחנו מוסיפים היום נדבך חדש ומשלים - נדבך של חיים. זו הפעם הראשונה שמרכז מבקרים בוחר להאיר לא רק את מה שהיה כאן, אלא גם את חידוש ההתיישבות, את הבנייה, את הקהילות ואת העתיד שנבנה כאן לאורך עשרות שנים. זהו סיפור של המשכיות, של נאמנות לדרך ושל אהבה גדולה לארץ הזו".




