בין “כן תקיפה” ל“לא תקיפה”: 5 מקומות חינמיים לקחת בהם אוויר בסופ״ש
בין דיווחים סותרים, פרשנויות מתחלפות וכוננות מתמשכת - אספנו חמש אטרקציות חינמיות לגמרי שיעזרו להוריד הילוך ולהחזיר נשימה בסופ״ש הקרוב
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מציאות חיינו היא רגע אחד בו אתה קורא כותרת על “תקיפה אפשרית”, בשני על “הסלמה שלא תקרה” ובשלישי כבר פרשן שמפרש פרשנות של פרשן אחר. כן תקיפה, לא תקיפה, אולי, תלוי במקור ובשעה. ככה נראית שגרת החדשות שלנו בימים האחרונים והגוף שלנו בניגוד לפושים, לא בנוי לכוננות מתמשכת. אם אי אפשר לכבות את המצב, לפחות אפשר לכבות רגע את המתח. אספנו עבורכם חמש אטרקציות חינמיות לגמרי לסופ"ש הקרוב, כאלה שמחזירות נשימה בלי לפתוח ארנק.
1. יער בן שמן טיפול ביער גרסת ישראל
לא צריך מדריך מוסמך או מונח מהאינסטגרם. הליכה איטית בין העצים, צל, ריח אדמה וקפה על הגזיה, עושים בדיוק את מה שהמערכת העצבית מבקשת. השקט היחסי והמרחבים הירוקים מצליחים לפחות לשעה להשתיק גם את הפרשנים.
צילום: Shutterstock2. ים מוקדם בבוקר לפני שהמדינה מתעוררת
שישי-שבת שש וחצי בבוקר, הים עדיין רגוע, האנשים מעטים, והחדשות עוד לא הספיקו להעלות טונים. הליכה על קו המים, טבילה קצרה או פשוט ישיבה מול האופק מזכירות שיש בעולם קצב אחר, כזה שלא נקבע לפי מבזק.
צילום: Shutterstock3. תצפית שקיעה בטיילת או בהר קרוב לבית
כל עיר כמעט מחזיקה נקודת תצפית לא רעה טיילת, גבעה, הר קטן או סתם גג פתוח. להגיע לקראת שקיעה, לשתוק חמש דקות ולהביט בשמיים שמשנים צבעים זו מדיטציה חינמית מהסוג שעובד גם על הציניקנים המקצועיים.
4. סיבוב שבת בשכונה שקטה
לא יעד, לא לו״ז. הליכה איטית ברחובות צדדיים, בתים סגורים, ריח של אוכל משבת ושקט שלא קיים באמצע השבוע. לפעמים מספיק לראות אור בחלון ועץ במרפסת כדי לזכור שהחיים ממשיכים, גם בלי רעש.
צילום: Shutterstock5. מוזיאון או גלריה עם כניסה חופשית
לא מעט מוזיאונים וגלריות מציעים כניסה חינמית בסופ"ש. שעה של אמנות, צילום או עיצוב מאפשרת למוח לעסוק במשהו שאין לו קשר לביטחון, איומים או תרחישים וזה לא מובן מאליו בימים כאלה.
המצב אולי טעון, הכותרות צורחות, והוודאות רחוקה. אבל הסופ"ש הקרוב עדיין כאן, והבחירה לקחת רגע של שקט גם היא סוג של תגובה למציאות. לא אסקפיזם, פשוט נשימה.
צילום: SHUTTERSTOCK



