תל אביב 30°c
ניו יורק 21°c
לונדון 18°c
פריז 26°c
ברלין 22°c
אתונה 33°c
לרנקה 30°c
דווחו לנו
אא

חוגגים בחול המועד: שלושה ימים של הופעות ענק - והכניסה חופשית

במהלך חול המועד סוכות תארח ירוחם שלושה ימים של מוזיקה, פיוט ומסורת, עם הופעות של מיטב האמנים בישראל ומחווה מיוחדת לישי לוי ז"ל. לצד המופעים יתקיימו אירועים שיחשפו את התרבויות והמורשות של הקהילות השונות בעיר

פסטיבל הפיוט בירוחם פסטיבל הפיוט בירוחם. צילום: יקיר דהן

בחול המועד סוכות תארח ירוחם את פסטיבל הפיוט, שיתקיים בין 29 בספטמבר ל-1 באוקטובר ויציע לקהל שלושה ימים של מוזיקה, תרבות ומסורת.

על הבמות יופיעו כמה מהשמות הבולטים במוזיקה הישראלית, לצד מופעים המוקדשים לקהילות השונות המרכיבות את העיר. הכניסה לכלל אירועי הפסטיבל תהיה חופשית.

במוקד האירועים השנה עומד החיבור בין מזרח למערב, בין מוזיקה ישראלית עכשווית למסורות שהגיעו עם תושבי ירוחם לאורך השנים. לצד מופעי ענק על הבמה המרכזית, יתקיימו ברחבי העיר אירועים קהילתיים שיציגו את המורשת התרבותית של הקבוצות השונות בעיר.

פסטיבל הפיוט בירוחם. צילום: יקיר דהןפסטיבל הפיוט בירוחם. צילום: יקיר דהן

אחד מאירועי השיא יהיה מופע של עמיר בניון, שיארח את שיר לוי למופע מיוחד לזכר אביו, הזמר ישי לוי ז"ל. לצדו יעלו לבמה גם ברי סחרוף ואישתאר, שתגיע עם להקתה מחו"ל למופע בשכונת יצחק שדה. את רשימת המופעים המרכזיים תשלים להקת אתניקס, שתציג את המופע החדש שלה.

מעבר למופעים המרכזיים, הפסטיבל יעניק במה גם לתרבויות ולמסורות של הקהילות השונות בירוחם. הקהילה הפרסית תארח בבית המייסדים מופע פרסי-אתני בהשתתפות הזמר חזי פיניאן, בעוד שבהיכל התרבות יתקיים מופע מסורתי בהשתתפות להקה שתגיע במיוחד מהודו.

גם הקהילה הרוסית תיקח חלק באירועים, עם מופע ריקודים סלוניים של חיים פרשטיין ולהקתו, שיתקיים בפיאצה בעיר. בכך מבקשים מארגני הפסטיבל לשלב בין מופעי מוזיקה גדולים לבין סיפורי הקהילות והמסורות שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמרקם המקומי.

פסטיבל הפיוט בירוחם. צילום: יקיר דהןפסטיבל הפיוט בירוחם. צילום: יקיר דהן

לדברי ראש מועצת ירוחם, עו"ד נילי אהרון, הפסטיבל נועד לחזק את מעמדה של העיר כמרכז תרבותי בנגב וליצור אירוע שמחבר בין קהלים שונים.

"השנה אנו מביאים לירוחם את ענקי המוזיקה הישראלית לצד מחווה מרגשת לקהילות המגוונות והוותיקות בירוחם", אמרה אהרון. לדבריה, הפסטיבל יציע שילוב של "מזרח ומערב, מסורת וחדשנות", כאשר כלל האירועים יתקיימו ללא עלות.

פסטיבל הפיוט מצטרף לשורת אירועי תרבות שמבקשים למצב את ירוחם כיעד לבילוי בדרום, כאשר במהלך שלושת ימי חול המועד יוכלו המבקרים ליהנות ממופעי מוזיקה, אירועים קהילתיים ותכנים המשלבים בין התרבות המקומית למוזיקה הישראלית.

הפסטיבל יתקיים בירוחם בין 29 בספטמבר ל-1 באוקטובר, במהלך חול המועד סוכות. הכניסה לכל האירועים חופשית.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ירוחםתיירות פניםהופעות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: