קיץ חם בחירייה: סדנאות ופעילויות לכל המשפחה בנושאי מיחזור אשפה
סיורים, סדנאות יצירה ומשחקים לכל המשפחה – כל מה שצריך כדי להפוך את הקיץ לחוויית מיחזור בפארק חירייה

פארק מיחזור חירייה במרכז הארץ, יקיים במהלך חודש יולי סדנאות ופעילויות לכל המשפחה בנושאי מיחזור.
הפעילויות החווייתיות יכללו, בין היתר, סיורים במפעל מיון הפסולת, שממיין מדי יום כ-2,000 טונות פסולת לדלק. הורים וילדים יוכלו להשתתף גם בסדנת "תוצרת חירייה", שמשלבת מגוון חומרי פסולת שהוצלו מהשלכה. בעזרת דימיון ומחשבה וביחד עם צוות המרכז לחינוך סביבתי, יהפכו המשתתפים את הפסולת לתוצר שימושי. עוד יתקיים, משחק משותף לכל הגילאים בין מיצגי התערוכה "התפתחוט", המוצגת בימים אלה במרכז.
ראובן לדיאנסקי, יו"ר חירייה - איגוד ערים דן לתברוה והמשנה לראש העיר תל אביב-יפו: "פעילויות 'קיץ חם בחירייה' הן הסנונית הראשונה ביישומה של תכנית עבודה חדשה של המרכז לחינוך סביבתי, המבוססת על תכנית אסטרטגית מקיפה לתחום החינוך באיגוד ערים דן לתברואה. התכנית והפעילויות הנגזרות ממנה, מבוססות על הצרכים והאתגרים שעלו מהשטח".
איגוד ערים דן לתברואה וסילוק אשפה, מפעיל את פארק המיחזור חירייה וקולט מדי יום פסולת מהפחים הירוקים מכ-30 מקומיות בגוש דן וכ–30 קבלנים פרטיים. פארק המיחזור חירייה משתרע על פני כ-180 דונם למרגלות הר חירייה, ומתבצעת בו מידי יום קליטת פסולת ממגוון גדול של סוגים, טיפול רפואי מיון, הפרדה ושינוע למתקני קצה.