מהבית לגליל ולכרמל: סדרת הרצאות זום חדשה ללא תשלום
הסדרה, מבית העמותה לתיירות חיפה, תיפתח בסוף אפריל 2026. היא תכלול מפגשים פעמיים בשבוע עם חוקרים ומרצים ותעסוק בהיסטוריה, הטבע והמורשת של אזור הצפון
חיפה. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
העמותה לתיירות חיפה, בשיתוף מרכז סיור לימוד גליל, רשות העתיקות והעמותה לתולדות חיפה, משיקות סדרת הרצאות חדשה בזום תחת הכותרת "בין גליל לכרמל עם תרמיל ומקל".
הסדרה פתוחה לקהל הרחב וללא עלות, ותתקיים החל מה-23 באפריל 2026, פעמיים בשבוע בימי שני וחמישי בין השעות 20:30 עד 22:00.
את סדרת ההרצאות יפתח מנכ״ל העמותה לתיירות חיפה, יאיר עמיצור, עם הרצאה בנושא “במהרה יבנה המקדש סיפורן של משמרות הכהונה אחרי החורבן”. במהלך השבועות הבאים יתקיימו מפגשים מגוונים שיתמקדו בהיבטים שונים של הגליל והכרמל, בהם טבע, היסטוריה, ארכיאולוגיה וחברה.
סדרת ההרצאות בין גליל לכרמל עם תרמיל ומקל. צילום: מיכה בריקמןבין ההרצאות המתוכננות: סקירה על חוף הכרמל, עיסוק בהיסטוריה של חיפה בתקופת המנדט והרייך השלישי, הרצאות בנושאי גאוגרפיה אנושית, ממצאים ארכיאולוגיים, היסטוריה פמיניסטית, התפתחותה של חיפה, וכן נושאים מעולם הכישוף והמאגיה בתקופות קדומות. הסדרה תכלול גם הרצאה על קנאים ומורדים במערות הגליל בתקופת המרד הגדול.
היוזמה מגיעה בתקופה מורכבת, במטרה להנגיש תוכן איכותי לציבור הרחב ולאפשר חיבור לאזור הצפון גם מהבית, תוך שימת דגש על ידע, תרבות והעמקה.
יאיר עמיצור: "גם בתקופה מאתגרת ולא ברורה, חשוב לנו להמשיך ולהעניק תוכן איכותי לציבור הרחב בכלל ולתושבי חיפה בפרט. אנחנו מזמינים אתכם סדר להתחבר להיסטוריה, לטבע, למורשת ולסיפורים הייחודיים של האזור גם מהבית, ולקחת חלק בהרצאות מעניינות ומרתקות הפתוחות לכולם".




