אא

ריגה: ביקור ביעד הטעים הבא של אירופה

אם מיציתם את בודפשט, חרשתם את פראג וחזרתם ממסע שופינג חסר מעצורים בוורשה, הגיע הזמן להכיר את היעד החם הבא של אירופה: ריגה, בירת לטביה. הכל טוב ויפה שם, אבל האוכל המצוין והזול הוא סיבה לארוז מזוודה על בטן ריקה

ריגה - היעד הטעים הבא של אירופה. צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|ריגה. צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|צילו ריגה - היעד הטעים הבא של אירופה. צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|ריגה. צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|צילום: מערכת פספורט|צילו

כ-3.5 מיליון תיירים בשנה, מתוכם כ-17 אלף ישראלים, כבר תפסו את הפואנטה: ריגה, בירת לטביה, היא הלהיט התורן של אירופה.

יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות בעיר המפתיעה שעובדת שעות נוספות בלמחוק את עברה הסובייטי ולהיות חלק בלתי נפרד מאירופה החדשה והמודרנית.

השופינג הזול, חיי הלילה, המוזיאונים, אירועי התרבות והאנשים - הן סיבות נהדרות, אבל האוכל המצוין בכלום כסף, הוא סיבה בפני עצמה לארוז מזוודה על בטן ריקה.

ריגה היא גן עדן לפודיז (Foodis). סצנת האוכל בעיר – הטעמים והפרזנטציה - מותירה כל פודיז, מתחיל או מתקדם, פעור פה. היצע המסעדות בעיר מסתכל בגאון בלבן של העיניים של כל עיר בירה אירופאית שמתהדרת במסעדות מפוארות ומשובחות. ריגה שופעת מסעדות איכותיות, חלקן עטורות כוכבי מישלן, גם לאוהבי הדגים ופירות הים, זה המקום. והמחירים? כאמור, זולים.

 5 מסעדות מומלצות שהשאירו אותנו עם טעם של עוד:

1. Dome: דג הליבוט ועוגת דבש (לא זו של חגי תשרי)

מסעדת דגים קטנה ואינטימית במלון Dome שבמרכז העיר העתיקה של ריגה. המסעדה שהינה מוסד קולינרי מהנחשבים בבירת לטביה, נוסדה לפני 14 שנים על ידי השף המעוטר, טום איקנס, שיודע דבר או שניים על אוכל גורמה לאור הניסיון שצבר במסעדות מובילות דוגמת NOMA שבקופנהגן ו-ENTERPRISE הלונדונית. המסעדה עובדת על תפריט יומי משתנה לא גדול אך איכותי עם דגש על מבחר דגים ופירות ים, והכל בעיצוב ייחודי. ההמלצה שלנו: מרק דגים לפתיחה ולעיקרית ריזוטו פטריות חלומי (18 אירו); או דג הליבוט - Halibut בטעם בלתי נשכח (24 אירו); המנות האחרונות במסעדה מצדיקות כתבה בפני עצמה. נמליץ לכם גם לא לוותר על עוגת הדבש תמורת 7 אירו והטעם... לא ממש דומה לעוגות הדבש של חגי תשרי.

אם אתם רעבים, לכו על התפריט של ה-5 מנות שהשף בוחר תמורת 55 אירו לסועד.

אתר מסעדת Dome.  

צילום: מערכת פספורט  צילום: מערכת פספורט  

2. Entresol: מדליוני יען בגריל ופורל בתנור

מסעדת שף איכותית מומלצת מאוד. המנות אומנם לא גדולות אך מצטיינות במגוון של דגים ופירות ים, בשרים וטעמים בסגנון צרפתי על טהרת חומרי גלם לטביים. גם כאן הקינוחים הם חוויה בפני עצמה ואסור לכם להחמיץ את תפריט הטעימות "Knapas" המבוסס על מטעמים לטביים בצלוחיות לא גדולות וטעימות במיוחד דוגמת, מדליוני היען בגריל ומנת הפורל בתנור.  אתר מסעדת Entresol.

  צילום: מערכת פספורט  

3. muusu: בשר לצד מנות טבעוניות

מסעדת שף בעיר העתיקה. מצטיינת לא רק בטעמים המגוונים אלא גם באווירה החמה והטרנדית שלה. התפריט לא גדול ומבוסס, בין היתר, על המטבח הלטבי עם קריצה גדולה למערב. מצטיינת בבשרים ודגים איכותיים ומגוון מרשים של יינות. מתאימה לאוכלי בשר, דגים וגם לטבעוניים. אתר מסעדת muusu.   צילום: מערכת פספורט  

4. Kolonade: הרינג אלוהי וסומליה מנוסה

מסעדת גורמה לטבית עטורת פרסים עם תפריט אירופאי לכל דבר במרכז העיר העתיקה, ליד אנדרטת החירות עם נוף לפארק ולבית האופרה של ריגה. האוכל מצוין והמחירים נוחים להפליא. גם כאן הדגים תופסים מקום מרכזי בתפריט המגוון. אל תפספסו את דג ההליבוט. סומליה מנוסה מציג בפניכם את רשימת היינות הבינלאומית שבתפריט היינות העשיר. המלצה שלנו: עסקית צהריים. נסו את דג ההרינג שמוגש במנות הפתיחה ואל תשכחו להזמין מקום למרפסת החיצונית הצופה אל הפארק. אתר מסעדת Kolonade.   צילום: מערכת פספורט  

5. Cod Robata Grill Bar: דג קוד ברוטב מיסו ועוגת טופו

מסעדה יפנית אותנטית, איכותית ומפתיעה עם בר מרשים. תפריט הסושי מגוון. הארוחה העסקית כאן שווה במיוחד. המסעדה מעוצבת והאווירה בה נעימה. חובבי קוקטיילים ייהנו כאן ממגוון משקאות. המלצה שלנו: דג קוד ברוטב מיסו או סטייק אנגוס עסיסי עם שעועית צהובה פטריות שיטאקי ברוטב פלפל שחור. לקינוח, עוגת טופו בטעם גבינה עם שומשום שחור, פטל ואוכמניות טריות. אתר מסעדת Cod Robata Grill Bar.

שופינג במחירים משתלמים

אחרי ששבעתם, ניקח אתכם לשופינג. אם אתם בעניין של רשתות בינלאומיות, כולן כאן (זארה, מסימו דוטי, אספריט, H&M, נייק, אדידס, סמסונייט, ארמני אקסצ'יינג ועוד) במחירים זולים משמעותית מישראל ואפילו ממדינות אירופאיות שכנות. לצד הרשתות יש גם אופנה מקומית מפתיעה בחנויות בוטיק קטנות ונחמדות. בחורף מומלץ כמובן, לעשות שופינג בקניונים סגורים ומחוממים אבל כדאי לנסות לדגום גם החנויות ברחוב Audeju שבעיר העתיקה וגם ברחובות Akberta ו-Brivibas היוקרתיים.   צילום: מערכת פספורט  

השווקים של ריגה

שוק חג המולד בעיר (בדצמבר) הוא חגיגה של דוכנים בכלל ודוכני אוכל רחוב בפרט. נקניקיות מקומיות וכרוב כבוש, בשרים איכותיים על הגריל, מרקים וקינוחים מפתיעים. כדאי לנסות גם את משקה האלכוהול המקומי, Black Balsam, המכיל תערובת של 24 חומרים בהם ג׳ינג׳ר, פלפל שחור, ליקריץ ונמכר בבקבוק קרמי שחור. שוק אחר הוא שוק האוכל המרכזי הענק של ריגה (Central Market) המתפרס על פני שטח עצום. תוכלו למצוא שם כמעט כל סוג של אוכל שרק חלמתם עליו. שוק הדגים ופירות הים, הנחשב לגדול ביותר בצפון אירופה, הוא חוויה בפני עצמה. עוד במתחם הענק - שוקולדים תוצרת מקומית, ריבות, דבש, גבינות, בשרים, פירות ועוד, והכל מסודר ונקי להפליא. מתי פתוח? השוק פתוח כל יום החל מהשעה 08:00 בבוקר ועד השעה 17:00 ובסופי שבוע עד השעה 18:00. כנסו לקרוא על אטרקציות בריגה בירת לטביה. הכותב היה אורח חברת התעופה Air Baltic.  

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מבזקיםריגהפספורט קולינרי

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: