מלון ממילא מציג: התחדשות קולינרית ושף ראשי חדש
לפני כשנתיים נבחר אושרי זעפרני כשף הראשי של מלון ממילא היוקרתי, אבל הקורונה לא אפשרה לו לעוף. עכשיו המלון מתחדש בתפריטים חדשים ומקוריים
הנוף ממסעדת רופטופ, מלון מימלא. צילום עמית גירון
מלון ממילא בירושלים מזוהה עם יוקרה, עיצוב יוצא דופן, אירוח ברמה גבוהה וגם במחירים יקרים יחסית. הקהל שמתארח במלון גם הוא אנין טעם ומצפה לקולינריה חדשנית ובועטת, על כך בדיוק אחראי השף הראשי הצעיר והמבטיח אושרי זעפרני. לפני שנתיים, לאחר 9 שנות עבודה במלון ממילא, נבחר אושרי זעפרני לתפקיד הנחשק כשף הראשי של מלון הלייף סטייל היוקרתי. במסגרת זו הוא אחראי לכל מה שקורה במלון מבחינה קולינרית, מארוחת הבוקר ועד מנת הנשנוש בספא ההוליסטי, וכמובן המסעדות והברים שהמלון מציע לאורחיו ולקהל מבחוץ. כחלק בלתי נפרד מצוות המלון מרגע הקמתו, שותף אושרי לגיבוש השפה הקולינרית האיכותית ולביסוס מעמדו של מטבח מלון ממילא כמוביל וייחודי בארץ. "כמלון יוקרה, ההבדל בא לידי ביטוי בבחירה של חומרי גלם מצוינים והקפדה על הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל בין טוב למצוין", אומר השף זעפרני, ומוסיף "המוטו שמלווה אותי הוא מצוינות ומתן דוגמא אישית בכל העשייה במלון. הן מבחינה מקצועית והן בתחום יחסי אנוש". את ההשראה לתפריטים חדשים הוא שואב לדבריו כמעט מכל רגע קטן בחיים שנוגע בו. "כל מקום בו אני מבקר ומטייל מהווה עבורי מקור להשראה עבור המנה הבאה. גם ספר שאני קורא, תמונה שראיתי, שיח עם חברים, טיול בשוק או מנה שאכלתי. וכמובן עונות השנה שמזמנות לנו ירקות ופירות טריים ומשתנים וזה הכי כיף". המסעדות במלון פתוחות גם לקהל הרחב, ובמבט לאחור, הרי שהקהל של המלון היום הרבה יותר צעיר ופחות מעונב מבעבר, ולכן גם האווירה קלילה יותר ומושכת ישראלים. המלון נותן מענה לכל גחמה ורצון של סגנון ארוחה – החל ממסעדת יוקרה על גג המלון, דרך מסעדת דגים בסגנון יווני, ועד לפינוקים קטנים שמפוזרים בין לבין. כמי שמנצח על הקולינריה במלון שמקפיד על האיכויות הדקות ביותר, השף זעפרני לא עושה זאת לבד. לצוות הצטרפו מספר שפים ושפיות שנבחרו בקפידה, ולצדו כיד ימינו ניצב השף יונתן יוסף שהצטרף אל שורות מלון ממילא לפני עשור עם פתיחת המלון. נבחרת השפים של מלון ממילא. מימין אושרי , זעפרני, סימון שפירו, יונתן יוסף. צילום: דניאל לילה
מסעדת רופטופ - Rooftop restaurant
השפית: סימון שפירו היא רק ארבע שנים בארץ, אבל מאחוריה רזומה עשיר של עבודה עם השפים הטובים בעולם בניו יורק ובצרפת, כך שהשפית סימון שפירו מביאה איתה רוח בינלאומית למסעדה האנינה של מלון ממילא. מסעדת רופטופ, עליה אמונה השפית שפירו, מתהדרת בתפאורה היפה ביותר בירושלים. המסעדה משקיפה בנוף פנורמי אל חומות העיר העתיקה ועל קניון ממילא הסוער. אחרי שופינג תוכלו לעלות לקוקטייל שווה ולהצטלם, והמורעבים יותר יכולים להגיע בשעות הערב לארוחה אלגנטית בליווי סומלייה המלון עם מנות מוקפדות. בין המנות ניתן לאתר שלל טכניקות: כגון טטקי סינטה – מנת בשר שמוגשת בסגנון היפני שמנגיש אותו כמנת קיץ ישראלי, או חזה אווז מבושל סו-ויד שמוביל לתוצאה של עסיסיות ומרקם מדויק שמתקבלים בשיטה זו. ברופטופ מוגש תפריט ערב עשיר עם מגוון פינות ישיבה, על הבר, על ספות הישיבה הגדולות בשולחן עגול למשפחה או זוגי רומנטי. תפריט מסעדת רופטופ מתחדש כל הזמן בספיישלים, וניכר כי השף משלב בין מנות גורמה לבין מטבח שוק והתוצאה מרהיבה. חזה אווז ושוקולד במסעדת רופטופ. צילום: דניאל לילה מלון ממילא - לובי יוקרתי. צילום: סיגל קלייןמסעדת הפי פיש – Happy fish
שף בפועל: רן נחמיה מסעדת דגים חלבית כשרה למהדרין בהשראה ים תיכונית, על טרסה גדולה ויפהפיה עם צמחי תבלין בכדים גדולים ואווירה נינוחה. אם תעדיפו את המזגן תיהנו מעיצוב פנים קסום מעוטר באריחים בגווני תכלת ותורכיז מתבקשים לתחושה יוונית וגם השולחנות מתהדרים בחיפוי האריחים המקסים. אם תעדיפו בחוץ תוכלו לרבוץ על ספות גדולות בינות לגינה מטופחת, לתצפת היישר אל שדרות ממילא ובשעות הערב לא תוכלו להחליט מה יותר צלול – אוויר ההרים או היין. המנות במסעדת הפי פיש גם הן קלילות ומתאימות לאווירה מצד אחד, ומצד שני עשויות בטוויסט מקורי ומעודן. בתפריט מככבים מרכיבים עונתיים טריים ובעיקר מגוון גדול של דגים. מומלץ לא לוותר על מאזתים לפתיחה של סלטים ים תיכוניים מפתיעים המוגשים עם לחם פרנה. המטבח מציע גם מנות דגים מיוחדות כמו שווארמה לוקוס, סשימי, מיני סביצ'ה בגימורים מקומיים, דגים שלמים במגוון סגנונות וקינוחים שניתן לחגוג עליהם כחלביים. מנות דגים במסעדת הפי פיש .צילום: דניאל לילה שולחן במסעדת הפי פיש. צילום יחצ הפי פיש מעל קניון ממילא. צילום: סיגל קלייןהוויינרי – Winery
בר היינות במלון ממילא מציע חוויה ייחודית של יינות ישראליים ממבחר יקבים בארץ, באווירה ייחודית ובעיצוב מרשים. הבר ממוקם בגלריה פתוחה הצופה אל המתחולל בלובי היפהפה של המלון, ובו לא פחות מ-300 סוגי יינות מבציר מקומי וכשר. בבר יקבל את פניכם סומלייה שיעזור לכם להתמצא ולבחור מתוך המגוון הענק, ויוכל להשלים את החוויה עם הסיפור המקומי על ההיסטוריה של ייצור יין בישראל ולמעמדה כיצרנית יינות כשרים יוצאי דופן. על הוויינרי אמון סומלייה המלון, שיוצר במסעדות מלון ממילא את תפריטי היינות ואף מעביר סדנאות וטעימות יין. החצר לארוחת הבוקר. צילום סיגל קלייןבר בריאות בספא אקאשה
כשאתם עטופים בחלוק מגבת ריחני אחרי טיפול וואטסו מדיטטיבי בבריכת המים החמימים או אחרי איורוודה בארבע ידיים אין יותר טוב מתמציות טבעיות של תה וחטיף אנרגיה עבודת יד, וכשכל זה עטוף במוזיקה וצלילים מן הטבע לא תרצו לחזור הביתה. כל המסעדות כשרות. הכותבת היתה אורחת מלון ממילא
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}