אא

טעם של עוד: חגיגה מקסיקנית במסעדת תמנע

המשקה הלאומי של מקסיקו בשילוב תפריט מיוחד על טהרת טעימות וקוקטיילים על טקילה פטרון. כל אלו ועוד מחכים לכם במסגרת ''שבוע מקסיקו'' שיפתח במסעדת תמנע של שף ניר מסיקה בשבוע הבא

טאקו שרימפס,תירס בוסר silver&stormy - קוקטייל (צילום יח''צ) טאקו שרימפס,תירס בוסר silver&stormy - קוקטייל (צילום יח''צ)

שימו סומבררו והצטרפו לחגיגה מקסיקנית מרגשת למשך שבוע ימים בלבד (8-5 בדצמבר, ימים שני-חמישי) במסעדת "תמנע" של השף ניר מסיקה, במהלכה יוגש במסעדה תפריט טעימות מיוחד בן 10 מנות, קינוחים וקוקטיילים שהורכבו במיוחד לאירוע.

איפה הכל התחיל?

טקילה נחשבת משכבר הימים כמשקה הלאומי של מקסיקו. בספטמבר האחרון יצא שף מסיקה למסע ייחודי בעקבות מותג הסופר-פרימיום ''פטרון טקילה'' שנמכר בעולם וגם אצלנו. היה זה ביקור לא שגרתי של משלחת אנשי קולינריה ותקשורת מישראל שהתארחה במזקקה שנפתחה לראשונה באחוזת הסיינדה, וחזתה מקרוב במלאכת הייצור בשיטה מסורתית השמורה למותג זה בלבד. ההקפדה במקום כל כך גדולה שכל בקבוק אשר יוצא משערי המזקקה עובר בדיקה של 60 זוגות ידיים ונושא תווית ומספר קטלוגי פרטני.

כחלק מהביקור סיירו המבקרים באגפי המזקקה השונים: בחלקות השדה העצומות של גידולי האגבה, עברו מול תנורי הלבנים העצומים בהם מבשלים את האגבה במשך 72 שעות, דרך אבן הטהונה שמשקלה 2 טונות הטוחנת את האגבה בתהליך מסורתי בן 400 שנה. הסיור הושלם מול חביות ההתססה ופסי הביקבוק בהם עובדת קהילה שלמה עבור המותג היוקרתי.

לצורך המחשה, מאז 1989 מעסיקה פטרון כ-1600 איש המתגוררים בסמוך למפעל וכל עיסוקם מתרכז בייצור טקילה.

יתרה מזאת, ייצור טקילה הינו אחד מענפי הייצור המזוהים ביותר עם מקסיקו, כאשר ישנן תקנות ברורות המגדירות את האותנטיות של המשקה (הטקילה מיוצרת מ- 100% אגבה כחולה והיא טבעית לחלוטין). התקנה המרכזית מגבילה את הייצור ל-5 אזורים בלבד, כאשר המרכזי שבהם הוא אזור חליסקו בו נמצאת מזקקת פטרון.

שיהיה בתיאבון

אחרי הביקור מעורר השראה החליט השף מסיקה להוציא לפועל רעיון מיוחד בדמות שבוע של מטעמים ממקסיקו וחגיגת קוקטיילים על בסיס הטקילה. בין המנות שיוגשו לבאים:

תפוח מותסס - קרם יוזו, זוטא לבנה, וויניגרט תפוחים, ליים, קונסומה סלרי, ספרת יוגורט.

סשימי דג ים - פיקו דה גאיו, קרם דאשי, קרם גוואקמולה, צ'יצ'ארון, גאספצ'ו עגבניות, דאשי.

טאקו אל פאסטור - שיפוד תמנון צלוי, אננס, ויניגרט צ'יפוטלה, סלט תירס מעושן, עלי חרדל.

שקד עגל צלוי בג'וספר - ראגו פטריות וירקות שורש, קרם ארטישוק ירושלמי, קציפת פרמז'ן, דאשי

אוכף טלה - קרם שום שחור, מולא, פריחולס, פנצ'טה טלה.

''מרענן חך'' - אגוואצ'ילה רימונים, היביסקוס, גרעיני רימון טריים

ולקינוח - אננס טרי, כפיר ליים, קוקוס קלוי, בוטנים קלויים, שוקולד לבן, קציפת פינוקולדה, שייק קריבי.

טרטר עגבניות צלוי וקוקטייל mexican 62 (צילום: יח''צ)טרטר עגבניות צלוי וקוקטייל mexican 62 (צילום: יח''צ)

אז כמה יעלה לכם כל התענוג הזה? 395 שקלים לאדם (לא כולל שתייה).

תפריט הקוקטיילים מגוון וכולו על בסיס טקילה פטרון כמובן, במחירים הנעים בין 64-62 שקלים.

מסעדת תמנע - רח' לילינבלום 24 | להזמנות: 077-997-9777

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות:

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: