אא

הכירו את העיר הלבנה של מרוקו: קזבלנקה

קזבלנקה, שפירוש שמה בספרדית העיר הלבנה, הגדולה בערי מרוקו, לא תוססת כמו מרקש אבל לעיר, עם העבר המפואר, יש מה להציע גם בהווה

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

קזבלנקה או - קאזה בלנקה, משמעותה בספרדית העיר הלבנה.

היא אמנם לא בירת מרוקו אך הגדולה בערי מרוקו מבחינת מספר תושבים ומרכז הסחר. רבים מיהודי מרוקו עלו לארץ כשתחנת המוצא שלהם היא קזבלנקה. בקזבלנקה רוכזה עיקר פעילותם של פעילי העלייה.

העיר, שעד לפני 100 שנים הייתה עיר נמל קטנה, נבנתה בתאוצה מוגברת במהלך תקופת הפרוטקטורט כעיר מסחר מודרנית, מערבית, מרכז התחבורה היבשתית והימית של מרוקו. בשנת 1912, עם כינון הפרוטקטורט הצרפתי, נמנו בקזבלנקה 3,000 יהודים בלבד, לעומת 45,000 בשנת 1948. העיר הפכה מוקד משיכה עצום שמגנט אליו את היהודים מכל רחבי מרוקו, ומרביתם הגיעו בעקבות מקורות הפרנסה הרבים והמגוונים, הקידמה, בתי הספר המודרניים והרצון לגעת במערב. עשירי יהודי מרוקו התרכזו בעיקר בקזבלנקה, שם הקהילה היהודית סיפקה מערכת תומכת סוציאלית.

בעברה הרחוק, קזבלנקה נקראה אנפה, כפר דייגים קטן שנהרס בשנת 1468 שוקם ושוב נהרס ע”י הפורטוגזים בשנת 1515. בשנת 1770 הסולטאן העלאווי מוחמד בן עבדאללה בנה מבצר להגן על העיר והנמל שנבנו, כנגד פלישת הפורטוגזים. 
הבית הראשון שנבנה היה לבן ועל שמו העיר קיבלה את שמה קאזה בלנקה, העיר הלבנה. מיקומה האסטרטגי הביא לפיתוח הנמל והפיכתו לשער הראשי של מרוקו.

בשנת 1993 נבנה בחוף המסגד שהתיימר להיות הגדול ביותר בעולם (היום הוא השלישי בגודלו), מסגד על שם המלך חסן השני. הקיבולת של המסגד 25,000 מתפללים. המינרט, הצריח של המסגד הוא הגבוה ביותר בעולם, גובהו 212 מ’. המסגד בנוי על חצי אי מוקף ים, מראה המשווה לו מראה ייחודי עם נוף משרה שלוה. המעטפת של המסגד שיש בוהק עם מוטיבים אדריכליים מרוקאיים ואנדלוסיים מרהיבים ביופיים. בלילה, מראש המינרט מאירה קרן לייזר את הכיוון למכה, מראה שאסור לפספס. מהמסגד נמתחת טיילת מודרנית לאורך החוף שאורכה 13 ק”מ עם חנויות ססגוניות, בתי מלון, בתי קפה ומסעדות.

העיר קזבלנקה נחלקת לשני חלקים: העיר העתיקה - הקסבה של העיר והעיר החדשה. בעיר העתיקה בתי קפה, מסעדות, שווקים, מקום נחמד להסתובב ולקנות. בקצה הצפוני של העיר העתיקה על קו הים, מצוי המבצר ממנו נשקף נוף פנורמי של העיר. העיר החדשה - וייל נובל, בה השדרות הרחבות והשיק האירופאי נבנתה ע”י הצרפתים.

אזור החופים Ain Diab הוא האזור להשתכשך בים, לנוח ובערב מרכז הבליינות המקומית.  

צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

מה עוד לראות בקזבלנקה?

• הארמון המלכותי. ניתן לראותו מבחוץ בלבד. הכניסה אליו אסורה.
• שווקים מומלצים הם חובוס במרכז העיר, באב מרקש (שוק אוכל) ושוק אל מדינה במרכז העיר.
• קניון "מרוקו מול" הוא קניון מודרני והגדול באפריקה. 
• מחכומה דה פאשה (צמוד לשוק חובוס) שימש בשנות החמישים של המאה הקודמת כבית משפט ולאחר מכן כבית מושל המחוז. הבניין הוא פאר הארכיטקטורה האנדלוסית עם נגיעות מוריות מרוקאיות. מקום רומנטי קסום.
• טיילת קורניש שעל שפת האוקיינוס שופעת מועדונים, ברים, בתי קפה ומסעדות בינלאומיות. זה המקום לחאפלה עם מופעי פולקלור ואווירה סוחפת. מועדון מומלץ להעביר ערב שמח Louna Corniche.
• כנסיית הסאקרה קר והנוטרדם דה לורדה, מומלצים אף הם לביקור.

הכותב הוא מנכ"ל חברת ארגן טורס מקבוצה מונה טורס

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מרוקו

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: