קבוצת איגרא והרודס בניה תובעות את רשות מקרקעי ישראל בסך של 2.600 מיליון שקל על העתקת תכנית בניית מלון
בתביעה נטען כי נרכשה קרקע ע"י התובעות להקמת קונספט מלונאי ייחודי וחדשני ב"עמק ססגון" אך בשל רשלנות של המדינה הפרויקט בוטל, אך התכנית שהוכנה ע"י התובעות הועתקה אל קרקע אחרת ע"י מנהל מקרעי ישראל ומשרד התיירות
לבית המשפט המחוזי בב"ש הוגשה תביעה ע"י קבוצת איגרא והרודס בניה ופיתוח של יואב איגרא על סך של 2.600 מיליון שקל נגד רשות מקרקעי ישראל בגין העתקת קונספט מלונאי ייחודי שפותחה ע"י איגרא.
עפ"י התביעה קבוצת איגרא רכשו מרמ"י זכויות לפי חוזה פיתוח בשטח שכונה "עמק ססגון" , והיו אמורות להקים במקום מלון. אך לטענתן לאחר שניתן לתובעות "היתר חפירה, ובגין רשלנות של המדינה על ידי זרועותיה השונות (הוועדה המחוזית לתכנון ובניה, משרד האוצר, מנהל התכנון, משרד התיירות ומנהלת ההשקעות בתיירות ) בוטל הפרויקט ".
לטענת קבוצת איגרא: "רמ"י מכרה להרודס בניה ופיתוח זכויות במקרקעין לפי חוזה פיתוח וכעת נותנת יד, כבעלים של המקרקעין, להעביר את מלוא זכויות הבניה מהמקרקעין שנמכרו להרודס בניה ופיתוח למגרש חלופי באופן שלאחר העברת הזכויות לא יוותרו זכויות בנייה כלל במגרש שאותו מכרה. רמ"י נותנת ידה לאישור תוכנית חלופית, תוך שימוש בזכויות יוצרים של הנתבעות . רמ"י מבקשת למכור את המגרש החילופי לכל המרבה במחיר וזאת תוך עשיית עושר ולא במשפט על גבן של התובעות. רמ"י הפרה את הסכם הפיתוח בכך שהקרקע שמסרה על פי הסכם הפיתוח הפסיקה להתאים לייעודה. עילת תביעה זו החלה להיווצר בשנת 2019 עת התברר כי משרד התיירות מתחיל לקדם תוכנית להעתקת הזכויות לבניית מלון מהקרקע שנמכרה להרודס בנייה ופיתוח אל קרקע אחרת,(התוכנית החלופית) תוך שכוונתם האמיתית של משרד התיירות ורמ"י הוסתרה מהתובעות. רמ"י ביחד עם משרד התיירות (שמקדם את התוכנית החילופית) מפר זכויות יוצרים של התובעות כאשר עושה שימוש בקונספט ייחודי וחדשני אותו פיתחו התובעות קונספט המשלב רמת אירוח שונות, באופן שלא היה מקובל, במועד בו אושרו התכניות".
עוד נטען בתביעה כי: "רק התובעות ביוזמתן הייחודית והחדשנית לאותם ימים, הצליחו לשכנע את משרד התיירות להחיל את הקונספט הייחודי במלון בעמק ססגון. רק התובעות ביוזמתן הייחודית והחדשנית לאותם ימים, הצליחו לשכנע את משרד התיירות להחיל את הקונספט הייחודי במלון בעמק ססגון".
עוד מציינים בתביעה כי: "התובעות פיתחו קונספט ייחודי, לצורך הפרויקט, קונספט שלא היה קיים בארץ עד אותו מועד, ולפיו מלון אחד יספק ארבע דרגות אירוח לארבעה סוגים שונים של אורחים, החל ממטיילי שטח, דרך משפחות, אורחי קבוצות וכנסים וכלה באוכלוסייה המבקשת נופש במלון ספא יוקרתי".
קבוצת איגרא והרודס בניה ופיתוח דורשות לקבל" פיצוי בגין הפרת זכויות היוצרים וכן את הרודס בניה ופיתוח במלוא סכום התמורה שתקבל עקב שיווק הקרקע החלופית".