בדרך לפטור מוויזה לארה"ב: מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הכניסה לישראל
הכנסת אישרה את הצעת החוק המאפשרת העברת המידע על הנוסעים כפי שהאמריקאים דורשים לצורך פטור מוויזה בכניסה לארה"ב
ויזה. צילום: 123rf מליאת הכנסת עשתה אמש (ב') צעד משמעותי בדרך לפטור מהצורך לוויזה לישראלים המבקרים בארה"ב ולכניסת מדינת ישראל לתכנית הפטור מוויזות.
בין ההצבעות, מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הכניסה לישראל, כפי שדורשים האמריקאים על העברת מידע לגבי הנוסעים.
כל חדשות התיירות גם בערוץ ה-WhatsApp
ועדת החוץ והביטחון דנה אף היא אתמול בהצעת חוק סמכויות לאיסוף ואבחון של נתוני נוסעים הנכנסים לישראל או היוצאים ממנה, כהכנה לקריאות שנייה ושלישית. זאת כדי להביא את אישורה של הכנסת לדרישות האמריקאים.
החוק מהווה תשתית משפטית לקבלת מידע אישי מחברות תעופה לגבי נוסעים בטיסות הנכנסות, היוצאות או העוברות במדינת ישראל. המידע האמור הינו נתוני API ו-PNR הכוללים פרטים המופיעים במסמכי נסיעה של נוסע בטיסה המונפקים על ידי מדינות וכן נתונים אודות הטיסה הנאספים על ידי חברות התעופה לצורכיהן. זה מסדיר את מכלול ההיבטים הנוגעים לקבלת המידע, שמירתו והשימוש בו. קיומה של מערכת כפי שמוצע בהצעת החוק הוא אחד התנאים שהציבה ארה"ב כדי לפטור ישראלים מהצורך בוויזה לארה"ב.







