התירוש עליכם, המתכון עלינו: כך תכינו שוק טלה לארוחת פסח כמו במלון סטאי כנרת
מתלבטים מה לבשל לארוחת ליל הסדר המשפחתית? קבלו מתכון קל להכנת שוק טלה מפורק על מצע מג'דרה, אורז לבן ועדשים ירוקים של שף מלון סטאי כנרת, סם נוג'ידאת
שוק טלה מפורק על מצע מג'דרה, אורז לבן ועדשים ירוקים / מתכון לאוכלי קטניות
המרכיבים
• 2 יחידות שוק טלה
• 3 כוסות עדשים ירוקים
• 2 כוסות אורז לבן
• 3 בצל לבן
• כפית כמון
• חצי כפית מלח
• כוס שמן זית
• מקל קינמון
• 4 עלי דפנה
• חצי כפית פלפל שחור, קארי, הל טחון ומוסקט טחון
• ציר ירקות
אופן הכנת השוק טלה
סוגרים את השוק טלה בתנור במשך 20 דקות בחום של 250 מעלות, ללא כיסוי. לאחר סגירת שוק הטלה, מוסיפים את התבלינים: קינמון ,מוסקט, קארי ועלי דפנה. את התבלינים מערבבים בציר הירקות ושופכים את כל התערובת על השוק טלה. מכסים ומכניסים לתנור לעוד שעה וחצי בטמפרטורה של 190 מעלות.
הכנת מג'דרת אורז עדשים
מבשלים את העדשים במים רותחים 20 דקות, מסננים את העדשים. מטגנים את האורז בשמן זית, מוסיפים את התבלינים בצל, מלח וכמון. מוסיפים את המים ואת העדשים ומביאים לרתיחה, לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ל 5 דקות לבישול על אש נמוכה.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 20 דקות.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מניחים כמות של מג'דרת אורז עדשים, מעל מניחים את בשר השוק טלה לאחר שפירקנו והוצאנו את העצם.
חג שמח ובתיאבון!