תל אביב 24°c
ניו יורק 19°c
לונדון 9°c
פריז 12°c
ברלין 14°c
אתונה 19°c
לרנקה 21°c
אא

אוהבים דגים? המתכון של שף מלון ולדורף אסטוריה לארוחת ליל הסדר

כך תכינו דג בר ים אפוי עם סלט פול חם, פלפלים קלויים וארטישוק ירושלמי לפי המתכון של איציק ברק, שף מלון היוקרה ולדורף אסטוריה בירושלים

ולדורף אסטוריה י-ם. צילום: אסף קרלה ולדורף אסטוריה י-ם. צילום: אסף קרלה

מתכון דג בר ים אפוי עם סלט פול חם, פלפלים קלויים וארטישוק ירושלמי

חומרי גלם ל-4 סועדים
4 פילה בר ים ללא עצמות במשקל 140 גרם
200 גרם פול טרי קלוף
1 גמבה אדומה קלויה על האש או בתנור ללא הקליפה, חתוכה לקוביות
2 ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לרצועות דקות
1/2 כוס ציר ירקות או מים
10 עלי כוסברה קצוצה
קורט מלח
קורט פלפל
1 לימון סחוט
כמון
2 כפיות שמן זית
4 עלי טימין
1/2 שן שום
1/2 בצל שאלוט קצוץ דק

אופן הכנה
· מתבלים את הדג במלח, פלפל, טימין ומעט שמן זית ומניחים על מגש תנור

· מחממים תנור לחום של 200 מעלות

· את הפול חולטים במים חמים עם מלח לפרק זמן של 4 דקות

· לאחר מכן מוציאים ומקררים במים קרים

· שמים במחבת שנמצאת על אש בינונית מעט שמן זית, לאחר מכן את הבצל והשום לפרק זמן קצר של 2 דקות עד שהבצל מזהיב

· מוסיפים את הפול ואת הגמבה הקצוצה ומתבלים עם מלח, פלפל וכמון. מוסיפים 2 כפות ציר ירקות ומנמיכים את האש ומשאירים על אש קטנה לפרק זמן של 4 דקות.

· מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש לפרק זמן של 8 דקות

· את רצועת הארטישוק מניחים בתוך קערה ומתבלים בלימון, מלח ושמן זית

אופן הגשה
בוזקים לימון וכוסברה קצוצה על סלט הפול. מערבבים ומוזגים לתוך צלחת הגשה עמוקה ומעל מניחים את הדג בצד – מניחים את רצועות הארטישוק הירושלמי לאחר השריה בלימון וזית.

איציק ברק שף מלון ולדורף אסטוריה. צילום: דניאל לילהאיציק ברק שף מלון ולדורף אסטוריה. צילום: דניאל לילה

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: וולדורף אסטריה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: