חג שמח: שף רשת מלונות אפריקה ישראל במתכון מיוחד וטעים לחג השבועות
לרגל החג החל היום, קובי אביטן השף המוכשר ממליץ על מתכון מיוחד לפאי תרד, מנגולד ובצלים. בתיאבון
קובי אביטן, שף רשת מלונות אפריקה ישראל, המנהלת את המותגים Vert, קראון פלזה ואינדיגו במתכון מיוחד לג לשבועות.
פאי תרד, מנגולד ובצלים
לירקות:
1 צרור גדול של מנגולד שטוף היטב
1 צרור גדול של תרד טורקישטוף היטב וקצוץ גס
5 גבעולים גדולים של בצל ירוק, קצוצים גס
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1 כפות שמן קוקוס
שמן זית
לבלילה:
1 חבילה טופו, חתוך לקוביות גדולות
1 בצל סגול, קצוץ גס
1 כוס קמח חומוס
1 כפית גדושה אבקת אפייה
3/4 1 כוסות מים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורד
הוראות הכנה:
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את שניהם.
מכינים את הירקות: מחממים שמן זית ושמן קוקוס במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל הירוק וגבעולי המנגולד הקצוצים ומאדים כ-7 דקות.
מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים כ-6 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים מעט.
מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות 3-4 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מסננים מהנוזלים שהצטברו בתחתית המחבת ושומרים בצד.
מכינים את הבלילה: טוחנים את הטופו עם הבצל הסגול במיקסר, עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח החומוס, אבקת האפייה והמים. טורפים עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה.. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוסיפים לבלילה את התרד והמנגולד המסוננים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בשמן זית. מכסים בנייר כסף ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה למדי. מסירים את נייר הכסף ואופים 5-10 דקות נוספות, להשחמה.
מניחים להצטנן לפחות חצי שעה על מנת לאפשר לפשטידה להתייצב ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!