הכוכבים של אייר פראנס: תפריטי קיץ חדשים פרי יצירת שפים צרפתים בעלי כוכבי מישלן
החל מחודש מיולי עד אוקטובר 2023, חברת התעופה הצרפתית תשיק תפריטים חדשים שנוצרו ע״י שפים צרפתים בכירים בעלי מסעדות מישלן, במחלקות היוקרה של החברה- La Première ומחלקת ה-Business. התפריטים יוצעו בטיסות ארוכות הטווח היוצאות מפריז
מתכננים לטוס בקרוב באחת ממחלקות היוקרה של חברת אייר פראנס?
אם כן, אז מחכה לכם הפתעה קולינרית. חברת התעופה הצרפתית הודיעה כי תשיק לתפריט הקיץ הקרוב תפריטים חדשים עם כוכבי מישלן שנוצרו על ידי שפים צרפתיים בכירים. התפריטים והמנות יוגשו במחלקות היוקרה של החברה- La Première ומחלקת ה-Business בטיסות ארוכות הטווח היוצאות מפריז.
השפים הצרפתיים המובילים, עטורי כוכבי מישלן, Régis Marcon, ולראשונה, Theirry Marx, יעבדו יחד עם השף קונדיטור Meilleur Ouvrier de France, Philippe Urraca, כדי ליצור מנות ייחודיות ללקוחות חברת התעופה.
כדי להכין את התפריטים החדשים ללקוחות במחלקות היוקרה של אייר פראנס, עבדו השפים יחד עם חברת הקייטרינג Servair בטיסה, על מנת ליצור מנות המשתנות עם עונות השנה תוך שימוש בתוצרת צרפתית מקומית טרייה. הבשר, העופות, מוצרי החלב והביצים בכל תפריט מקורם בצרפת, והדגים מגיעים מדייג בר קיימא. בנוסף, חברת התעופה הצרפתית תציע תפריטים צמחוניים בכל המחלקות בכל טיסותיה.
השף תיירי מרקס ותפריטי מחלקות העסקים
לראשונה, אייר פראנס משתפת פעולה עם השף תיירי מרקס, שף בעל שני כוכבי מישלן. השף, יליד פריז הוא אחד הכישרונות הקולינריים הבולטים בצרפת, יצר מנות ייחודיות עבור לקוחות אייר פראנס, בהשראת המגוון של המורשת הקולינרית של צרפת. בסך הכל, השף יצר שמונה מנות, הזמינות בטיסות מחלקות היוקרה של אייר פראנס, במהלך 4 החודשים הבאים ובינהן:
מרק כוסמין, קראמבל זיתים שחורים, קישואים מוקפצים, אורז זעפרן,
פסטה קונצ'ילי, אגס, גבינת פורמה ד'אמבר ואגוזי מלך;
סרטנים, פסטה ריסוני עם דיו קלמארי, ירקות פריכים;
עוף, תפוחי אדמה בולנג'ר, פטריות, רוטב יין ג'ורה;
צ'אק בקר, רוטב בורדו, רביולי סלרי.
כחלק מהמאבק בבזבוז מזון, אייר פראנס מציעה ללקוחותיה הנוסעים במחלקות העסקים אפשרות לבחור מראש את המנה החמה עד 24 שעות לפני הטיסה. שירות זה מציינים בחברה, משלב הבטחת זמינות לבחירת הלקוח עם צריכה הוגנת יותר על הסיפון.
Régis Marcon ו-Philippe Urraca במחלקת ה- La Première
מחלקת ה-La Première של אייר פראנס נבחרה בתואר "הקייטרינג הטוב ביותר בעולם על סיפון" בטקס פרסי Skytrax World Airline Awards האחרון לשנת 2023, והיא מציעה כעת תפריטים של השף הנודע בעל כוכבי מישלן Régis Marcon שהכין שמונה מנות מהם יוכלו ליהנות במהלך החודשים הקרובים:
פילה בקר עם דובדבנים, פירה עם מלח מעושן;
רויאל של קישואים עם פטריות צדפות וכמהין, קוליס עגבניות תות;
פילה יונים עם רוטב משמש, בורגול לימון, פטריות ובוטרנאט;
פילה של מוסר ים וסרטנים עם פטריות שנטרל, בסגנון בוילה;
פילה עופות גיני עם אוכמניות, תפוחי אדמה צלויים וגזר בייבי;
פילה דניס עם ורבנה, בייבי תרד מוקפץ ופטריות שנטרל;
שוק עגל קלוע, רוטב מרווה, גרטן תפוחי אדמה עם פטריות פורצ'יני;
מרק שעועית אדומה עם ירקות שורש.
לקינוחים, השף קונדיטור פיליפ אורקה, מ-Meilleur Ouvrier de France, הגה 4 קינוחים לבחירה בתפריט ה״א-לה-קארט״ הזמין בטיסות באופן מתחלף.
בשנת 2023, אייר פראנס עובדת יחד עם סך של שבעה עשר שפים כדי לקדם מצוינות קולינרית צרפתית. בחברה מציינים כי ״מומחים קולינריים אלה מציעים יוצאות דופן ביציאה ומיעדים בינלאומיים מנות מפריז במחלקות ה-La Première וה-Business, כמו גם בטרקליני שדה התעופה בפריז. אייר פראנס הינה חברת התעופה היחידה שפות עם כל כך הרבה שפים בעלי כוכבי מישלן, שממצבים את התפקיד של חברת התעופה כשגרירה של אוכל צרפתי משובח ברחבי העולם.
הנבחרת הקולינארית של אייר פראנס: