אא

מסעדת Giardino במלון The Jaffa היוקרתי השיקה תפריט ים תיכוני חדש. טעמנו

עם תג מחיר של החל מ-750 דולר ללילה, הבולסת החוקרת של פספורטניוז הגיעה עם רף ציפיות גבוה לאירוע השקת התפריט החדש של Giardino - מסעדת המלון הממוקמת בחצר הכי יפה ביפו. מה בתפריט וכמה עולה כל מנה?

מלון ג'אפה תל אביב. צילום: יח"צ מלון ג'אפה תל אביב. צילום: יח"צ

אי שם בתחילת המילניום, חמושה ב-BA המיוחל בארכיאולוגיה, יצאתי לחפירה ארכיאולוגית ראשונה ב"תל הדר" - עיר נמל קטנה ומבוצרת מתקופת הברונזה המאוחרת. הרבה טוריות, אבק, שברי חרס, שרידי מבנים, יתושים, סטודנטים, מתנדבות אמריקאיות, עובדים דרוזים וחום בלתי נסבל של סובב כנרת באוגוסט. אבל מאז, הספקתי לגנוז את חלום אינדיאנה ג'ונס ולנטוש את החפירות הארכיאולוגיות לטובת חפירות מסוג אחר: חפירות בעיתון שמטעמו נשלחתי הפעם להתחקות אחר תגלית חדשה: מסעדת Giardino (ג'יארדינו) במלון The Jaffa היוקרתי ביפו, שהשיקה בסוף השבוע האחרון תפריט ים תיכוני חדש.

פריים לוקיישן. מלון ג'אפה תל אביב. צילום: יחצ פריים לוקיישן. מלון ג'אפה תל אביב. צילום: יחצ

ולמה חפרתי לכם את כל ההקדמה החופרת הזאת? כי כבר בכניסה למלון המפואר בסגנון הניאו רנסאנס בטבורה של יפו, אפשר לחוש במשק כנפי ההיסטוריה. מה זה לחוש? ממש לראות שרידי חומה צלבנית מהמאה ה-13 שהתגלתה בחפירות ארכיאולוגיות. וליתר דיוק, קירות בסיס של מגדל שמירה של הבסטיון שניצב בעיקול שבפינה הדרומית של חומת יפו העתיקה.

למבנה המרהיב, בו שוכן כיום המלון, יש סיפור מרתק שמתחיל אי שם ב-1875 כשספינה מתקרבת אל חופי יפו ועל סיפונה עשרות עולי רגל נרגשים המושפעים מגל התחייה הדתית שפקד את העולם הנוצרי בסוף המאה ה-19: החל מרוסים אורתודוכסים ועד טמפלרים גרמנים, נזירות צרפתיות ומיסיונרים מורמונים. בספינה הזו נכח גם פרנסואה גינס, איש עסקים עשיר מליון שבצרפת. הם ראו ארץ זבת חלב ודבש, הוא ראה עזובה ולכלוך והחליט לבנות ביפו בית הארחה ראוי לעולי רגל שעושים את דרכם לירושלים. מקום שיקדם את פניהם של פשוטי עם ובני אצולה עם ארוחה ומיטה רכה. עם שובו לצרפת, כשהוא נחוש ליישם את נדרו, הצליח לגייס תרומות לביצוע משימת הקודש. זוג אדריכלים נשלחים ליפו. השניים מטפסים לנקודה הגבוהה ביותר באזור בגובה 85 רגל מעל פני הים ובפסגה הם לוחצים יד עם נציגי השלטון העות'מאני על רכישת 1.2 דונם אדמה. הבנייה נמשכה 4 שנים שבסיומן ניצב אחד המבנים הראשונים שהוקמו מחוץ לחומות העיר העתיקה. בניין בצורת U עם חצר פנימית ושתי קומות בגובה 20 מטר ועם קפלה מרהיבה בתוכו. בשנת 1879 נחנך הבניין בטקס. בהמשך תיפקד גם כבית חולים צרפתי על שמו של מלך צרפת שהוביל שני מסעות צלב במאה ה-13.

מבנה ניאו רנסאנס. צילום: יחצ מלוןמבנה ניאו רנסאנס. צילום: יחצ מלון

ונחזור למסעדת Giardino לשמה התכנסנו כאן. מדובר במסעדת שף הממוקמת בחצר היפיפייה של המלון, שבקלות יכולה להתברג לרשימת החצרות היפות והנכונות בתיירות. המסעדה מגישה אוכל בסגנון ים תיכוני אותו בנו שני שפים: שף שחר ביטון ושף בר צנגר יוצא מסעדת דלאל, עם דגש על חומרי גלם מקומיים בגישת "Port To Table".  

צילום: אדי ג'רלדצילום: אדי ג'רלד

שמים דגש על תוצרת מקומית. שף שחר ביטון. צילום: אדי ג'רלדשמים דגש על תוצרת מקומית. שף שחר ביטון. צילום: אדי ג'רלד

נתחיל מהסוף: הקינוחים

בהשראת התפוח בדבש של השנה החדשה, נתחיל מהמתוק. בתפריט קינוחים של המסעדה יש 5 אופציות מתוקות שמתוכן טעמנו שתי מנות. הראשונה, שיפוד אננס מקומי בגריל המוגש עם קרם אננס, חתיכות טרטר אננס טרי ומיובש וגלידה קוקוס. מנה מצוינת ב-56 שקל.

שיפוד אננס בגריל. צילום: אדי ג'רלדשיפוד אננס בגריל. צילום: אדי ג'רלד

והקינוח השני, גם איתו לא טעינו למרות השילוב של גלידת יוגורט, דבש, שמן זית ועלי זעתר טריים. 52 שקל.

מנות שאהבנו 

התפריט החדש של Giardino בנוי ממנות ראשונות המכונות "המרעננים של הקיץ", מעיקריות המתחלקות למחבתות וגריל ג'וספר. בראשונות אהבנו את הלחם עם חמאת צ'ילי מוקצפת וקרם חציל שחור אדיר – מנה פתיחה. ככה פשוטה, ככה טעימה. אהבנו גם את מרק האפרסקים הלבנים המיוחד המוגש עם עלים רעננים, גרניטה תפוזים וריקוטה פרסקה תמורת 54 שקל.

סלט ירוקלה, סלט רענן וטעים המורכב מ: אנדיב, אגסים בזעפרן, בייבי מלפפון, גבינת ברס בלו, רוטב בלסמי לבן ושמן אגוזים. מחיר: 58 שקל. דגי ברבוניה פריכים במטבל עגבניות וערק. ביס נהדר ב-98 שקל. 

ברבוניות פריכות. צילום: אדי ג'רלדברבוניות פריכות. צילום: אדי ג'רלד

בעיקריות אהבנו את הדג לוקוס נדיר שעלה בחכה של דייג יפואי מוקדם יותר ביום בו הוגש, עטוף בתערובת תבלינים מקומיים עם קרם דלעת על גבי לחוח (לחם תימני) וקרם פרש. 98 שקל.

עלה בחכה: דג לוקוס נדיר. צילום: אדי ג'רלדעלה בחכה: דג לוקוס נדיר. צילום: אדי ג'רלד

עפנו גם על ה-קפלטי פטריות עם חמאה חומה, קרם גבינה כחולה, עלי זעתר ושמן זית. 92 שקל. 

קפלטי פטריות. צילום: אדי ג'רלדקפלטי פטריות. צילום: אדי ג'רלד

מה עוד מציע התפריט החדש וכמה תשלמו על כל מנה ומנה?

ראשונות

סביצ'ה טבולה של אנטיאס: יוגורט טחינה, שמן צ'ילי, רימונים. 78 שקל. 

סשימי דג נמל יפו: ופרי קיץ ישראלי. 82 שקל. 

קובנייה בקר: במעטפת עלי מנגולד צעירים, וינגרט עגבניות, יוגורט, זעתר ושמן זית. 78 שקל. 

עיקריות

לב חציל: כוסמת מותססת, עגבניות, צ'ילי וכוסברה. 56 שקל. 

שרימפס קריסטל: חמאה חומה, זוקיני וקולי כוסברה. 108 שקל. 

ניוקי תפו"א: קציפת דלעת וזעתר, ירקות ירוקים וורמוט יבש. 104 שקל.

לינגוויני לוקוס: חמאת עגבניות, פלפל חריף, טקילה ופוקורינו ברקנית. 108 שקל.

ריזוטו בן גוריון: ביסק סרטנים, שרימפס, לובסטר טרי וצדפות. 178 שקל.

גריל

חצי עוף חופש צלוי: בתבשיל עלים ירוקים ותפו"א, ליליפוט במעטפת בצק. 152 שקל.

פילה בס ים תיכון: קרם בצל שרוף, גלדי בצל וגבינה כחולה, קונפי כרישה בחמאה ואבקת בצל שחור. 148 שקל. 

ספיישל ים בג'וספר: ירקות צלויים ורוטב שמפנייה לימון. 52 שקל ל-100 גרם.

נתח רמת הגולן מהקצביה: ירקות צלויים, תפו"א פריך ורוטב יין. 68 שקל ל-100 גרם.

לסיכום: אם אין לכם בעיה להוציא סכום יפה של כסף על ארוחה טובה באווירה של חו"ל, זה המקום עבורכם.

תפאורה מרהיבה. צילום: יחצ מלון תפאורה מרהיבה. צילום: יחצ מלון

חצר מרהיבה. צילום: יחצ מלון ג'אפהחצר מרהיבה. צילום: יחצ מלון ג'אפה

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרייפו

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: