אא

כל מה שלא ידעתם על טרקלין העסקים של אל על בנתב"ג

כמה מגשי פיצה וסלטים נזללים בטרקלין ביממה? כמה כוסות קפה נלגמות בחודש? ומהו המשקה האהוב ביותר על הנוסעים? שרון לוי-ביטון, מנהלת טרקלין "המלך דוד" של אל על בנתב"ג, עם כל התשובות לשאלות ברומו של עולם

טרקלין המלך דוד של אל על בנתב"ג. צילום: אל על טרקלין המלך דוד של אל על בנתב"ג. צילום: אל על

יש משהו מנחם בלהתרווח לפני הבורדינג בטרקלין עסקים בנתב"ג. מנחם ובעיקר אקסקלוסיבי לנוח אחרי שרשרת החיול המייגעת (צ'ק אין, בידוק ביטחוני, ביקורת גבולות, דיוטי פרי). מן תחושה כזאת של 'הי, לא רק את.ה טס.ה בביוקר. גם אני'. אך מעבר לאקסקלוסיביות, לכורסאות, לשקעי ה-USB ולאוכל ולמשקאות, מה שבאמת מעניין כותבת שורות אלה, זה דווקא הפרטים הקטנים שמאחורי הקלעים.

אז פנינו לשרון לוי-ביטון, מנהלת מחלקת 'שירות שלום', המטפלת בלקוחות היוקרה של אל על ובכלל זה, גם בטרקלין 'המלך דוד' בזרוע D, להשיב על שאלות ברומו של עולם. 

מתוך מגזין סיכום שנה של פספורט. צילום: נטע גפנימתוך מגזין סיכום שנה של פספורט. צילום: נטע גפני

כמה מגשי פיצה אתם מוציאים בטרקלין ביום? מבדיקה שאנחנו ערכנו, דקות בודדות ולא נשאר כלום במגש

לוי ביטון: "מגישים 100 מגשי פיצה ביום. בכל מגש יש כ-30 סלייסים. זה הבסט סלר. אנשים מאוד
אוהבים את הפיצות שלנו. גם משפיעני רשת, מרבים לתייג את הפיצה שלנו".

מהיכן הפיצות מגיעות?
"הפיצות, ובכלל כל האוכל שאנחנו מגישים בטרקלין, מיוצרים בחברת 'המשביע' בכשרות
בד"צ העדה החרדית. האוכל מגיע מוכן ואנחנו רק מחממים ומגישים. הכל טרי ומיוצר באותו יום".

צילום: ספיר פרץצילום: ספיר פרץ

כמה סוכריות בכניסת לטרקלין נאכלות ביום?
"אנחנו מוציאים בין 60 ל-70 שקיות של סוכריות ביום. כל אחת מהן במשקל קילו. כל מי שמגיע לטרקלין, לוקח איתו ביציאה חופן סוכריות".

איזה אלכוהול שותים הכי הרבה?
"שותים הכל, אבל בעיקר יינות. יש לנו את כל מגוון היינות שקיים במטוסים. גם בירות
הולכות יפה. אבל פרייה הוא המשקה האהוב".

כמה כוסות קפה נלגמות בטרקלין?
"כ-40 אלף כוסות קפה בחודש".

מותר ללקוח לצאת מהטרקלין עם שתייה?
"לקוח שיוצא עם בקבוק אחד ביד ושותה אותו, לא נגיד לו כלום. אבל לקוחות שמעמיסים אני מעירה. זה לא מקובל. אנחנו לא סופרמרקט. כל מה שבטרקלין זה לרווחת הנוסעים בעת שהותם".

כמה קילו סלט הולך ביום בטרקלין?
"יש לנו שני סלטי דגל: טונה וביצים. סלטים שאנחנו לא מוציאים מהתפריט כי אנשים
שמגיעים לכאן אוכלים אותם בהנאה. גם את הסלטים האלה, אוהבים לתייג. ביום נאכלים
כ-45 קילו לכל סוג סלט".

צילום: אל על צילום: אל על

נשמע שאתם לא זורקים אוכל בכלל?
"אנחנו לא זורקים אוכל, הכל מתחסל. האוכל מגיע טרי כל יום. אנחנו אגב, מפוקחים ע"י
משרד הבריאות ועד היום לא היו לנו תקלות".

כמה נוסעים עוברים ביום בטרקלין?
"זה מידע פנים אבל כמות משוגעת".

נדמה שבכל זמן נתון יש יותר גברים מנשים 
"יש יותר גברים, אבל לא יודעת להגיד באחוזים. כך או כך, כולם מתקבלים כאן בברכה".

אתם עושים סקרי שביעות רצון לקוחות?
"אורחים שמתארחים אצלנו בטרקלין מקבלים סקר למובייל ובו שאלות על נראות
הטרקלין, ניקיון, איכות מזון, צפיפות וכיו"ב. הסקרים שלנו, ואני עוקבת אחרי התוצאות,
מקבלים ציונים גבוהים. אין לנו דבר כזה ציונים נמוכים".

צילום: אל עלצילום: אל על

איזה טרקלין בעולם הוא בעיניך מאסטר פיס?
"ביקרתי בהרבה טרקלינים בעולם. רבים מאוד יפים, אבל יש בהם משהו קצת קר. יחס קר. אצלנו האווירה חמה ויותר משפחתית. יש לקוחות שפיזית נותנים לי חיבוק, כאילו באו אלי לסלון. המקום הזה הוא חממה ללקוחות".

יש כוונה לשוב ולהפעיל את הספא ובר הוויסקי שפעלו בעבר?
"אין כוונה. מה שחשוב לנו כרגע זה להגדיל מקומות ישיבה. כרגע יש 220 מקומות ישיבה
בשתי הקומות של הטרקלין. הרחבת הטרקלין נמצאת בדין ודברים עם רש"ת. יש יותר נוסעים ולכן צריך גם יותר מקום. לא נחזיר לפעילות גם את חדר הסיגרים שפעל כאן מאחר ונתב"ג הפך לשדה ירוק ללא עישון".

צילום: אל על צילום: אל על

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אל עלנתב"גטרקלין המלך דוד

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: