כשכוח נשי וקולינריה נפגשים: מסעדת ביינה משיקה תפריט קוקטיילים ויינות חדש
תפריט המשקאות החדש כולל יינות וקוקטיילים שמתכתבים עם מנות השפית בתפריט, ויוצרים יחד חוויה שמענגת את כל החושים
מסעדת-הבר ביינה, בבעלות שלי גרבלר והשפית נרקיס אלפי, משיקה כעת תפריט יינות חדש.
המסעה מציעה חויית אוכל נשי ואסתטי, עם אווירה קלילה ולא מחייבת ותפריט מנות שמשלבות בין קז'ואל לפיין דיינינג. מכאן גם מגיע השם ביינה (Beina), שמשמעותו בערבית הוא "בין לבין".
תפריט הבר-מסעדה אף הוא משחק על התפר ש"בין לבין" - ומתאים גם לסועד שיגיע לשתות כוס יין לצד מנות טאפאס קטנות, וגם לקבוצת סועדות שירצו לטעום מכל המנות בתפריט.
התפריט מחולק ל-3 קטגוריות: בקטנה, בין לבין וקינוחים. בין המנות תמצאו ברוסקטה חציל עם טרטר טונה באיולי סומק ובצל ירוק, מנגולד נמס בתנור ברוטב קיסר ופקורינו, לוביה על פתילה בבישול ארוך עם טחינה ירוק ובצל סגול - וגם פנקוטה כבשים ולואיזה על קונסומה של אבטיח.
תפריט היין החדש כולל יינות ברי-קיימא וקוקטיילים שמותאמים למנות בתפריט - דוגמת יין סובניון בלאן בעל חמיצות מעודנת בניחוח תפוח, שמתכתב מצוין עם קרפצ׳יו הדג שמוגש עם סלט קטן של סלרי ותפוח, ויוצר את הביס המושלם.
בתפריט הקוקטיילים תמצאו את הקוזמו ליצ׳י, שמשתלב נהדר עם הניוקי בחמאה חומה, שמוגש עם עלי חמציץ וגבינת קדוש מעל.
המסעדה מעוצבת בסגנון ים תיכוני עם טאץ' נשי, כאשר רוב הישיבה בתוכה היא בבר, ובחוץ מסודרים שולחנות הפונים לרחוב. היא ממוקמת בטשרניחובסקי 4 בתל אביב, ברחוב שקט אך תוסס לצד אלנבי.
השותפות הנשית במקום שואבת כוח מהניסיון בן 14 השנים של השפית נרקיס אלפי, שעבדה בין היתר במסעדת אדורה, שקוף ובקבוצה של אייל שני - ומשלי גרבלר, שלמדה בשוויץ מלונאות ומנהל עסקים. היא ניהלה את Zuma בניו יורק ופתחה את מוצ׳ו, שמספקים ללקוחות פרטיים ערכות של מזון בריא.