כל מה שחשוב לדעת על לימודים אקדמיים מעל גיל 30
אומרים שאף פעם לא מאוחר מדי לעשות דברים חדשים ובטח לא דברים שיכולים לקדם אתכם ולשפר בעבורכם את רמת החיים. אז גם אם מסיבה כלשהי לא יצא לכם לפנות ללימודים אקדמיים בשנות העשרים שלכם זה ממש לא אומר ש"מאוחר מדי בעבורכם // תוכן פרסומי
כחלק מכך, אם חלמתם ללמוד הנדסת תוכנה או כל תחום לימוד אחר, או שזה חלום חדש שצץ אצלכם לאחרונה, תשמחו לגלות שתוכלו לעשות זאת גם אחרי גיל 30 – ואפילו תוכלו ליהנות מהקלות והטבות שונות שיקלו עליכם.
אז אם אתם מתלבטים או רוצים לדעת עוד פרטים.. להלן מספר שיקולים וטיפים ללימודים אקדמיים בגילאים מאוחרים יותר:
הגדירו את המטרות שלכם
תחילה חשוב שתבינו עם עצמכם לאיזו דרך אתם הולכים. נסחו בבירור את הסיבות בגינה החלטתם דווקא עכשיו לפנות לאקדמיה. האם אתה מחפש שינוי קריירה, התפתחות מקצועית, העשרה אישית או השלמת תואר? הבנת המטרות שלך תנחה את הדרך האקדמית שלך.
בצעו את המחקר המקדים
בשלב זה יש לחקור תוכניות אקדמיות, קורסים או מוסדות התואמים את המטרות והאינטרסים שלכם. כדאי לקחת בחשבון גורמים כמו גמישות התוכנית, מיקום, עלות ומוניטין. כמובן, שתוכלו לבדוק מוסדות לימוד שונים ותוכניות מיוחדות אשר מציעים תנאים מיוחדים לגילאי 30 ומעלה.
שקלו למידה מקוונת
חינוך מקוון מציע גמישות ונוחות, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור סטודנטים בגילאים בוגרים יותר אשר עשויים להיות להם מחויבויות נוספות בתחום העבודה וכמובן, גם המשפחה. אוניברסיטאות ומכללות מכובדות רבות מציעות קורסים ותארים מקוונים אשר יכולים להקל עליכם במידה רבה ולסייע לכם עם לוחות הזמנים.
ניהול נכון של הזמן
איזון בין לימודים אקדמיים לבין אחריות בעבודה, בן/ בת זוג, ילדים ואחריות אחרת יכול להיות מאתגר. בכדי שתוכלו לצלוח את כל האתגרים יש לפתח מיומנויות ניהול זמן חזקות כדי להקצות זמן לימוד ייעודי ולשמור על לוח זמנים.
השקיעו בנושא של תכנון פיננסי
יש לחקור אפשרויות שונות לקבלת סיוע פיננסי, מלגות ומענקים – ניתן למצוא מלגות ומענקים מיוחדים אשר מיועדים באופן פרטני לסטודנטים מבוגרים יותר. בנוסף, צרו תקציב מסודר עבור שכר לימוד, ספרים והוצאות לימודיות אחרות. כדאי לשקול את ההחזר הפוטנציאלי על ההשקעה במונחים של הזדמנויות קריירה – ואחרי הלימודים יכולות לצוץ לא מעט הזדמנויות שכאלו שכדאי כמובן לקחת בחשבון.
צרו לעצמכם רשת תמיכה מסודרת
שוחחו על החלטתכם להמשיך בלימודים אקדמיים עם המשפחה, החברים ובמידת הצורך גם עם המעסיק שלכם. מערכת תמיכה טובה ומכילה יכולה לעזור לכם לנהל ציפיות ולקבל הבנה מהסובבים אתכם – בכל זאת, הלימודים עתידים לקחת ממכם לא מעט זמן ותשומת לב, אשר יבואו על חשבון דברים אחרים ויש לקחת בחשבון גם את הנושא הזה.
יעוץ אקדמי
נסו לקבל הדרכה מיועצים אקדמיים אשר יכולים לסייע בבחירת קורסים, תכנון תארים וניווט במערכת האקדמית.
הערכת למידה קודמת
אם יש לכם השכלה קודמת, הכשרה או ניסיון תעסוקתי, בדקו אפשרויות לזכות בנקודות זכות עבור למידה קודמת. דבר זה יכול להאיץ את ההתקדמות האקדמית שלכם ובמקרים רבים לקצר תהליכים ולקדם אתכם.
כושר הסתגלות ו"פתיחת ראש"
היו פתוחים לשיטות למידה וטכנולוגיות חדשות – בכל זאת, הלימודים משתנים ומתקדמים כל הזמן. ייתכן שהנוף החינוכי השתנה מאז הניסיון האקדמי האחרון שלכם וחשוב שתדאגו שתהיו מודעים למה אתם הולכים.
לסיכום, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים להתחיל את הלימודים האקדמאיים בגילאים מאוחרים יותר. לבני 30 פלוס מוצעות הקלות והטבות שונות במקרים רבים. כמובן, שכדאי רק להתכונן בצורה נכונה ללימודים ולדאוג לצלוח אותם בצורה הטובה ביותר.
תוכן פרסומי