תל אביב 24°c
ניו יורק 19°c
לונדון 9°c
פריז 12°c
ברלין 14°c
אתונה 19°c
לרנקה 21°c
אא

חשיפה לצפון: כמה עולה ארוחה במסעדת השף תלמה החדשה בקיבוץ איילת השחר?

בשורה קולינרית למטיילים בחול המועד הסוכות בצפון: מסעדת שף איטלקית כשרה במלון "איילה ריזורט בטבע" שבקיבוץ אילת השחר בגליל העליון בו איסתא שותפה 50%. מה בתפריט?

מסעדת תלמה. צילום: גיל אבירם מסעדת תלמה. צילום: גיל אבירם

בימים אלה נפתחה להרצה, מסעדת השף תלמה, מטבח איטלקי עונתי בניצוחו של שף מאור כהן. המסעדה ממוקמת במלון איילה ריזורט החדש שנפתח באחרונה בקיבוץ איילת השחר ובו שותפה איסתא ב-50%.

מה בתפריט? התפריט, שיישתנה לפי עונות השנה, מתבסס, בין היתר, על חומרי גלם מקומיים בהם גבינות בוטיק גליליות של משק שוורץ, דבש זני של "מכוורת איילת השחר", דגה מקומית, שמן זית "סבתא דליה", פסטה טרייה בייצור עצמי ועוד.

פתיחים: מחמצת שיפון וכוסמין, חמאה וזעפרן, איולי ושמן צ'ילי - 33 שקל; סטירטו שומשום עם קרם פרש-תרד, סטו עגבניות ושמן זית - 29 שקל; פלטת גבינות "משק שוורץ " וקרקר דגנים - 90 שקל; צלחת חריפים וזיתים - 19 שקל.

ראשונות: סלט עלים ירוק, ויניגרט צרפתי, שאלוט, אספרגוס, שעועית ירוקה ואפונת שלג עם אגוזי מלך בתבלינים, קולפניות פרמז'ן וטוויל שיפון - 65 שקל; מרק ארטישוק ירושלמי ופרמז'ן, טורטליני תרד ריקוטה, צ'יפס ארטישוק, קרם פרמז'ן, שום שחור וצנובר - 69 שקל; שושקות באש גלויה, קרם חצילים מעושנים ופטה כבשי ם, ברינזה המאירי, אורגנו טרי, טאסוס שבור, תמרינדי ושמן ירוק - 41 שקל; שומר צלוי בחמאת תפוזים, פסטיס וטימין, ברינזה "המאירי", גלייז הדרים, שמן לואיזה וצ'ילי ואורגנו - 51 שקל.

חומרי גלם מקומיים. צילום: גיל אבירםחומרי גלם מקומיים. צילום: גיל אבירם

עיקריות: טורטליני לאבנה חציל מעושן, חמאת עגבניות, שמן צ׳ילי, מגי קונפי, טאסוס, פרמז'ן ובזיליקום - 81 שקל; גירוס דגים - נתחי לברק בתערובת תבלינים ובצל מקורמל על לחוח, קרם חומוס הדס, פיקו דה גאיו, יוגורט חמוץ, וינגרט עמבה, קולי פטרוזיליה, אריסה וטחינה גולמית - 95 שקל; לברק בטמפורה, חמאת קארי וכפיר ליים, סלסת אננס למון-גראס ג'ינג'ר ועלים פריכים - 97 שקל; לינגוויני קרבונרה בחמאה לבנה, פנצ׳טה טונה מעושנת, חלמון שליו וטוויל פרמז'ן - 89 שקל; פרפדלה - חמאת מרווה ולימון, ירוקים חלוטים, פרמז'ן ופירורי בריוש/ פורל פלנצ'ה - 77-121 שקל.

בקרוב בימי שישי בראנצ'ים וקבלת שבת. צילום: גיל אבירםבקרוב בימי שישי בראנצ'ים וקבלת שבת. צילום: גיל אבירם

קינוחים: מוס שוקולד ואגוזי לוז קראמבל קקאו רוטב רום, אספרסו פירות יער - 44 שקל.
קרם לימון, שטוריזל וניל, מרנג לימוני, פירות יער טריים וקרם קסיס -41 שקל. עוגיות קפה לינדה, חמאת שקדים ותבלינים חמים - 19 שקל.

בבר המסעדה מוצעים קוקטיילים, יינות מהגליל והגולן, בירות, תזקיקים וליקרים מקומיים.

שעות פתיחה בהרצה: א'-ה' 13:00-16:30, 18:00-21:00 (המסעדה כשרה).

להזמנת שולחן: 074-7899196. בקרוב בימי שישי בראנצ'ים וקבלת שבת.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: גליל עליוןאיסתא

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: