אבל ברשת מלונות ישראל-קנדה: נתי אלקובי,השף התפעולי של מלון גלי כנרת, נפל בחאן יונס
סא"ל נתי אלקובי, 36, שעבד במלון מעל שנתיים והצטיין, נהרג מפיצוץ מטען. הותיר אחריו אישה ו-5 ילדים. מנכ"ל ישראל-קנדה ספד: "שף מאוד מוכשר. בן אדם מדהים. מלח הארץ"
אבל גדול ברשת מלונות ישראל-קנדה.
השף התפעולי של מלון גלי כנרת של רשת ישראל-קנדה, נתי אלקובי, נהרג אתמול (שני) מפיצוץ מטען באזור חאן יונס.
אלקובי, סא"ל במיל', נהרג עם שני לוחמים נוספים, יאיר כהן ו-זיו חן. שלושתם מגדוד 630 בחטיבה הדרומית. השלושה נהרגו מפיצוץ מטען במבנה ממלוכד שלפי החשד היה בו פיר.
אלקובי, 36, עבד בשנתיים האחרונות כשף התפעולי של המלון היוקרתי בטבריה. הותיר אחריו את אשתו שרית ו-5 ילדים.
ראובן אלקס, מנכ"ל רשת ישראל-קנדה ספד לאלקובי, שעשה מאות ימי מילואים בשנה: "הוא היה שף מאוד מוכשר, בן אדם מדהים, מלח הארץ. הוא היה יכול להתקדם כשף אך הוא העדיף לעבוד במלון כי אפשרנו לו לעשות את השבתות בבית עם הילדים. זה היה תנאי מבחינתו. הוא היה מכין את האוכל לפני כן, האורחים היו נהנים. בן אדם מיוחד".
אושרת יואב, מנכ"לית גלי כנרת על אלקובי: "אחד השפים המוכשרים ביותר, הצנועים שיש. הוא ידע להביא לאוכל טעמים, איכות מכל הלב. תמיד חיבר בין כל האנשים בתוך המטבח, טבחים יהודים, ערבים, דתיים. הוא חבש כיפה, הכל בהרמוניה מושלמת. הוא הביא את הצבא במובן הטוב לתוך המטבח, פדנט, מסודר, ערוך תמיד, אי אפשר היה להתקיל אותו, ידע אם צריך לעשות אלתורים של הרגע האחרון. שמח, חייכן, איש עבודה. היה ללא אגו, מאחורי הקלעים, מכין הולך אחורה. תכונה נפוצה לאנטי שף".