תל אביב 24°c
ניו יורק 19°c
לונדון 9°c
פריז 12°c
ברלין 14°c
אתונה 19°c
לרנקה 21°c
אא

לא על הסושי לבדו: חוויית הבילוי החדשה של מסעדת קיוטו הרצליה

לצד סלט אצות הוואקמה, הרולים המיוחדים ושאר הפינוקים, השוס האמיתי של קיוטו מגיע בסופי השבוע אז המסעדה - הופכת למסיבה. אסנת גואטה חזרה מבושמת ומרוצה

ההפתעה של קיוטו (צילום: דויד מויאל) ההפתעה של קיוטו (צילום: דויד מויאל)

מי לא מכיר את השם "מסעדת קיוטו". לא צריך להיות חובב סושי או מכור למטבח יפני כדי להכיר את היכולות והתרומה הקולינרית שהביאה מסעדת קיוטו לסצנה המקומית כשבקושי ידעו פה מה זה אינסייד אאוט.

קיוטו מסעדה  (צילום: SHUTTERSTOCK)קיוטו מסעדה (צילום: SHUTTERSTOCK)

קיוטו החלה את דרכה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב ב-1997, ועשתה היסטריה והיסטוריה לא קטנה לקהל הפודיז המקומי, גם כי יפן הייתה עוד יעד קסום ולא מאד מוכר וגם כי המטבח היפני היה בעיקר סושי די ממוצע. ב-1999 העבירה המסעדה את הלוקיישן שלה להרצליה פיתוח ומאז היא המקום לאוכל אסייאתי.

קיוטו הביאה לארץ אוכל יפני, דגים נאים וסושי ברמה הגבוהה ביותר, ככל שעברו השנים שילבה קיוטו בתפריט גם אלמנטים וחומרי גלם ים תיכוניים ויצרה מנות פיוז'ן שאף מסעדה לא ידעה לייצר.

מסעדת קיוטו בהרצליהמסעדת קיוטו בהרצליה

תוסיפו לכך תפריט רחב שיש בו מנות נדיבות, שפע של רולים מיוחדים וכמובן מגשי סושי וקיבלתם נוסחה מנצחת עם לקוחות שחוזרים אליה על בסיס יומי.

בשנה האחרונה קיוטו פתחה סניף נוסף וכשר בראשון לציון שהפך להצלחה מסחררת וגילה שיש קהל שצמא לסושי כשר, אבל החידוש המעניין בעיני הוא בתפריט של מסעדת האם.

התפריט של קיוטו יציב ועיקבי מזה שנים רבות והשינוי שהוכנס לאחרונה מרענן את התפריט ומביא מנות חדשות ומסקרנות כגון קריספי רייס סלמון - ביס כיפי של מלבני אורז קריספיים ועליהם טרטר סלמון מתובל בפונזו הדרים ותערובת תבלינים יפניים או גומא טמפורה - כדורי אורז מתובלים, מטוגנים בטמפורה, על מצע טחינה יפנית, עם איולי סיררצ'ה וטריאקי - ביס שיתפוצץ לכם בפה עם מלא טעמים.

צילום: באדיבות קיוטוצילום: באדיבות קיוטו

למי שמחפש קצת קלאסיקה יש גם סלט אצות וואקמה עם אטריות שעועית, מלפפון ברוטב ויניגרט וואסבי מעקצץ.

השוס שבכוס

אבל בואו נדבר רגע על השוס האמיתי של קיוטו, השואו של הסופ"ש. בימי חמישי, פושטת המסעדה את הלוק הרשמי ומכניסה אליה וויבים יותר קלילים וכיפיים של מוזיקה חיה ואנרגיות של שמחה.

צילום: דויד מויאלצילום: דויד מויאל

הלקוחות משחררים עניבות, נהנים מהדרינקים על הבר, שגם הם קיבלו שינוי עם מלא מותגי אלכוהול שווים ויינות של שאטו גולן, וקיוטו הופכת לחלל מסיבתי כולל די ג'יי המנגן במקום, שנותן קצת אסקפיזם לכמה שעות.

ואל תדאגו, הקלאסיקה של קיוטו חוזרת מיד לאחר מכן לסופ"ש אסייאתי קלאסי ונינוח.

מה שתכל'ס יש לי לומר, הוא שקיוטו הפכה ממעצמה אסייאתית לחלל משתנה שיודע להתגמש בהתאם למצב הרוח של הישראלים, שיודע לתת ביסים מנחמים, מנות גדולות וטעמים מוכרים יותר ומוכרים פחות, שיודע לשלב שמח עם קלאסיקה ועדיין להיות הלוקיישן הכי מקצועי לצהריים עיסקי או ארוחה של ערב.

צילום: באדיבות קיוטוצילום: באדיבות קיוטו

קיוטו הרצליה, אריה שנקר 7

קיוטו ראשל"צ, ילדי טהרן 7

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קיוטואוכלמסעדותאלכוהול

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: