סוף השבוע הגיע: מי בא לבראנץ'?
יש משהו בארוחה הזו שמשלבת בין בוקר לצהריים, שממוקמת לה בשעות בו כולם עובדים, שמספקת את התירוץ המושלם לשתות איזה דרינק בלי שנרגיש מוגזמים. אסנת גואטה אספה לכם בראנצ'ים כיפיים בעיר החטאים (וזו ממש טעימה כי יש עוד המון מעולים), . תגידו מה שתרצו על תל אביב - עדיין זו העיר שהכי כיף לשבת בה לבראנץ'
קלארו
המטבח של קלארו הינו farm to table, כאשר כל מנה ומנה הן בתפריט הבראנץ' והן בתפריט המסעדה מבוססת על תוצרים חקלאיים מקומיים: זנים שונים של ירקות, פירות ואף גבינות בוטיק.
מנת הדגל של הבראנץ' בקלארו היא "מגש ארוחת בוקר זוגי" הכולל: סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים הנאפים במקום בריושים מושחתים, מאפים מתוקים עם נטיפי שוקולד לבן, לחמים שונים, ביצים בסגנונות שונים, פרוסות כבושות של פורל מקומי, גבינת עיזים ועוד (216 ₪ למגש הזוגי) אבל חכו יש עוד מנות מעולות כגון: טוסט שינקן גאודה בציפוי קורנפלקס, סביח קלארו, אגז בנדיקט ועוד רק אל תשכחו איזה קוקטייל לצד כל הטוב הזה.
רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר
שישי - 09:00-15:00, שבת 09:00-12:30
לונל
לאחר שחזר משירות מילואים ארוך בעזה, השף ינון אלעל חובר ליזם ולשותפו העסקי עמרי קאופטייל ויחד משיק הצמד מחדש את 'LUNEL', המסעדה אותה פתחו בחודש אוגוסט האחרון בפלורנטין.
הבראנץ' של לונל מתחיל עם סלסלת מאפים ובריוש שמונחת במרכז השולחן וסביבה שפע מסחרר של מאזטים- דג שנכבש קלות, ירקות מוחמצים, סלקים ופטה, לבנה עם זעתר ושמן זית, זיתים, גבינת סנט מור ומייפל, טופי מלוח, וכמובן- חמאה וריבה.
בהמשך, תוכלו להתלבט בין מנות כמו טוסט כמהין עם סלט ירוק וגבינת שמנת , פנקייק מלוח עם בייקון טלה, חמאת וויסקי, פרמז'ן, פלפל שאטה וביצת עין, כריך בריוש עם מקושקשת רכה עם איולי קיסר, אספרגוס ופרמז'ן או אולי עם ביצי עין, בייקון טלה ואיולי צ'יפוטלה.
אברבנאל 72, פלורנטין
כל השבוע 9:00-15:00
משייה
אחד הבראנצ'ים היותר מושחתים, עשירים ואקסלוסיביים הוא הבראנץ' במשייה של השף גיא אריש המוכשר בטירוף. זה כבר מזמן לא עוד בופה אלא בראנץ גורמה מטורף עם חומרי גלם מעולים ומנות שף מטורפות שנותנות חווית בראנץ אירופאית.
שפע של גבינות צעירות ומיושנות, דגים נאים מסוגים שונים ובוורסיות הגשה שונות, ממרחים מגניבים ומיוחדים, ירקות בכל צורה, לחמים טריים, קרקרים, בריושים, מאפים גדושים בדברים טובים, סלטים עשירים וכל זה עוד לפני המנות העיקריות המיוחדות כגון אומלטים עם גבינות ונקניקים, אגז בנדקיט על בריוש, טוסט שיפון עם אבוקדו וביצה רכה, פרנץ טוסט שמנמן ועוד וזה ללא קשר לתפריט הקוקטיילים הצבעוני שבכלל גורם לכם לשכוח שיש עולם מעצבן בחוץ. מחיר: 148 ש"ח כולל כוס מיץ ושתייה חמה.
מנדלי 5, שישי-שבת 8:00-12:00
קפה מרטיני
התפריט המחודש של קפה מרטיני מציע בראנץ איטלקי סטייל עם "ארוחת בוקר באיטלקית" של שלוש ביצים לבחירה (כולל מקושקשת עם גבינת סטרצ'יאטלה נמתחת) וממרחים טובים, נגיעות מארץ המגף ואפשרות (בתוספת תשלום) להשתולל עם כמהין טרי, טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה ורוטב עגבניות-חמאה, טוסט אמנטל וחמאת כמהין מושחת וגם בוראטה, ברוסקטת ארטישוק או מוזלי עם קרמל מלוח, ותוספות-צד קטנות יותר כמו חצי כדור מוצרלה עם שמן זית, ושילוב מושלם של בריוש-חמאה-ריבה-נוטלה.
בהתאם לכללי המקום, מומלץ ליהנות מזה לצד קוקטיילים מושקעים כולל "בלאדי מריה" מתובל ואספרסו מרטיני עם חליטת חוויאג' או שפריצים ואפרול שפריץ איטלקי אמיתי.
שישי בלבד - תפריט בראנץ' מ-10:00 עד 16:00, דיזנגוף 130
וילה מארה
אין כמו בראנץ' מול הים, ווילה מארה מספקת את כל הסחורה במקרה הזה.
הבראנץ' מורכב ממנות קטנות לחלוקה הנעות בין בוקר לצהרים, וממנות בראנץ' קלאסיות. ראשונות כמו: סלמון בליני - גרבלקס בכבישה של 36 שעות, בליני תפו"א וקרם פרש; קרודו דג ים - פיקנטי במרינדת הדרים, מוגש עם אצות צ'וקה; לבאשי ארמני- מאפים מבצק דקיק במילוי תערובת גבינות גאורגיות;
מרקטו חלומי - מיקס חסות, מלפפונים, עגבניות, בצל סגול, גזרים צבעוניים, פטריות, גבינת חלומי, גרעיני דלעת, ויניגרט הדרים; ארטישוק איטלקי - חמאת עגבניות שרי, רוטב גרמולטה ופרמזן; ארנצ'יני - כדורי ריזוטו במילוי פטריות ומוצרלה, מטוגנים בציפוי פריך על רוטב חמאת עגבניות שרי וגבינת פרמז׳ן מגוררת ועוד
כל מנות הבוקר מוגשות עם קפה ומיץ טרי סחוט.
הרברט סמואל 88, שישי ושבת, 10:00-12:45
בקסטייג'
הבראנץ' האהוב של קפה בקסטייג' במלון בקסטייג' מציע אירוח חוויתי בהשראת הקסם של עולמות הבמה. מזנון בופה מגוון ואלגנטי של לחמים, מאפים, מתוקים ומשקאות; שפע סלטים, גבינות ודגים; בשלב הבא אתם מוזמנים לבחור מנה עיקרית כגון ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה, ברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון, פנקייק קרמל, בננות, קצפת ואגוזי ברס ועוד. בראנץ' בוקר כהילכתו.
מחיר למבוגר 145 ש''ח מחיר לילדים עד גיל 12 100 ש''ח להזמנה: https://ontopo.co.il/he/62179021
מלון בקסטייג', בילינסון 6, ראשון-חמישי, 07:00-13:45 (הושבה אחרונה ב-12:00), שישי ושבת, 07:00-14:15 (הושבה אחרונה ב-12:30)
פר דרייר
הפנינה של מתחם נוגה עברה לאחרונה מתיחת פנים קולינרית נחוצה, שהופכת אותה למקום מושלם לבילוי צהריים של סופשבוע. הבראנץ' החדש מוגש כעת במתכונת שנשענת על מנות ותיקות ואהובות (אגז בנדיקט, פרנץ' טוסט) בתוספת מנות שיצר יואב שמואלי, השף החדש – סמאשבורגר מבשר טלה בלחם קסטן עם גבינת המחלבה הקטנה, דלעת ערמונים אפויה במילוי תבשיל ירקות סיציליאני (טבעוני) ועוד.
אבל הכי חשוב, זה בר יין אז אל תשכחו להתפנק על איזו כוס יין לבן או מבעבע, ולא נשפוט אתכם אם תקחו בקבוק כי זה מה שאנחנו היינו עושים.
בת עמי 7, שישי-שבת 10:00-16:00