משרד החוץ: דיווחים על עלייה במספר המקרים בהם לא אושרה כניסת אזרחים ישראלים לבלארוס
המשרד מבהיר כי ההחלטה על סירוב כניסה למדינה נתונה בידי הרשויות המקומיות ויש לציית לחוק. כמו כן, המשרד מפרסם את הנהלים לגבי מעברי הגבול הסמוכים
משרד החוץ מעדכן הבוקר (ה׳, 29 בפברואר) כי לאחרונה ישנם דיווחים על עלייה במספר המקרים בהם לא אושרה כניסת אזרחים ישראלים לבלארוס. המשרד מדגיש בהודעתו כי ההחלטה על סירוב כניסה למדינה נתונה בידי הרשויות המקומיות ויש לציית לחוק המקומי.
נזכיר כי מוקדם יותר החודש, שני ישראלים נעצרו בשדה״ת של מינסק בחשד שהם חיילי צה״ל.
חלק מהסירובים מבוססים על חוק הכניסה סעיף 30 הכולל את הסיבות הבאות לסירוב כניסה לאזרח זר:
- אי-תקינות מסמך נסיעה (קרע, חוסר בעמודים ריקים, בעיה בתוקף, בעיה באשרה).
- כאשר אזרח עבר על החוק בבלארוס בביקורים קודמים מבלי להשלים עונשין/מבלי לשלם הקנס.
- כאשר אזרח מואשם בעבירה על החוק בבלארוס או במדינה אחרת.
- כאשר לא הוכח שלאזרח יכולת כספית מספקת על מנת לכסות את תקופת השהייה שלו בבלארוס.
- כאשר ישנו חשד להשתקעות בלתי חוקית.
- כאשר השהייה של האזרח מסכנת את הביטחון הלאומי, מפריעה לסדר הציבורי, פוגעת בהגנה על המוסריות, פוגעת בבריאות הציבור, מסכנת את הזכויות והחרויות של אזרחי בלארוס.
כמו כן, משרד החוץ מפרסם את ההנחיות הנוגעות למעברי הגבול לפולין ולרוסיה:
- מבלארוס לפולין: קיימות מגבלות שמטילה פולין על קבוצות אוכלוסייה שונות שחלות במעבר היבשתי, ולכן יש לבדוק את זכאות המעבר מול ביקורת הגבולות הפולנית, לפני הניסיון לעבור את הגבול הנ"ל.יצוין, כי המגבלות אינן חלות במעבר מפולין אל בלארוס או בהגעה אווירית לשטח פולין.
- מבלארוס לרוסיה: קיימות מגבלות שחלות על מעבר יבשתי. נוסעים שאין להם אזרחות של רוסיה או של בלארוס, אינם יכולים להיכנס מבלארוס לרוסיה דרך הגבול היבשתי באמצעות אוטובוס, רכבת או רכב פרטי. אפשרות כניסתם לרוסיה מבלארוס אפשרית בטיסה בלבד.