6 בראנצ׳ים שווים, מומלצים ופתוחים גם בסופ״ש
בראנץ' היא הארוחה האולטימטיבית שנותנת לנו תחושת חופשה עירונית. יש בארוחה הזו הכל, בוקר וצהריים, קפה ודרינק קליל של אמצע היום. קבלו מספר בראנצ'ים מומלצים בערים הגדולות בישראל
ההוא מול הים, כי חייבים אחד כזה
וילה מארה, תל אביב
תל אביב היא מעוז הבראנצ'ים המושחתים, אבל האולטימטיבי לטעמנו הוא זה שנמצא מול הים ומעניק לנו את האסקפיזם המושלם לחיים נטולי עבודה ודאגות כספיות.
"וילה מארה" בהרברט סמואל בעיר, משלבת מטבח ים תיכוני עם דגש על פירות ים טריים וספוט מהמם לים הכחול. הבראנץ' מורכב ממנות קטנות לחלוקה וממנות בראנץ' קלאסיות לצד קוקטיילים קלילים של אמצע היום.
מה בבראנץ'?
סלמון בליני וקרם פרש; קרודו דג ים במרינדת הדרים; מאפים מבצק דקיק במילוי גבינות גאורגיות; ארנצ'יני על רוטב חמאת עגבניות שרי; Grill & Egg - ביצת עין עם נקניקיות עגל בוואריות, בצל מטוגן ותפו"א; קרוק מאדאם עם אווז מעושן ורוטב קיסר; קרואסון סלמון וביצה עלומה; פריטטה גבינות ותרד זוגית מוגשת עם 2 קוקטיילים לבחירה. כל מנות הבוקר מוגשות עם קפה ומיץ טרי סחוט במקום (תפוזים, גזר, תפוגזר)
פתוח: שישיבת, 10.00–12.45.
כתובת: סמואל 88 תל אביב.
החריף והקצת אחר
קאב קאם, תל אביב
נכון שבראנץ' מחובר יותר לביצי בנדיקט, פנקייקים ומימוזה, אבל כבר ניתן למצוא פה ושם בראנצ'ים שמנסים לתת חוויה קצת אחרת. הבר התאילנדי המצוין, "קאב קאם" בת"א, מספק קפיצה קטנה לתאילנד עם מנות מעולות, חריפות בחלקן ומלאות עשבי תיבול.
מה בבראנץ'?
ארוחה זוגית בה ניתן לבחור 4 מנות ראשונות ומנה אחת עיקרית לכל זוג. לצד תפריט האוכל, מוגש גם תפריט משקאות מיוחד עם שפריצים, סאקה ויינות קלילים במחירים שפויים (ההמלצה שלנו היא בלאדי מרי). נתחי לברק בתוך שתי סירות חסה אייסברג, למון גראס, קשיו ותמרינדי; סלט פפאיה ירוקה; סלט חריף עם בצל סגול, "פריקינו" וכוסברה על נקניקיית בקר חריפה; נתחי ברוסט חזיר פריכים וביצה טרופה; נזיד אורז תאי עם נתחי אונטריב קצוץ, ביצה, ג'ינג'ר ובצל ירוק; פאד קפאו של נתח קצבים; נתחי ברוסט חזיר בקארי אדום; לברק שלם מטוגן ועליו סלט למון גראס, קשיו, בצל סגול; אטריות וון סן על הווק עם עוף / פירות ים / טופו, ביצה טרופה, סלרי, כרוב, גזר, פטריות שימאג'י ועוד שפע של מנות.
פתוח: שבת, 12:00-16:00.
כתובת: לינקולן 11 תל אביב.
בראנץ' השף
בר ים, חיפה
כתל אביבית, חיפה היא מעוז קולינרי הרבה יותר מסקרן. המיקס התרבותי שיש בעיר מייצר מגוון מקומות אוכל מטריף. אחד מהם הוא בר ים בעיר התחתית של השף הצנוע והמוכשר, יהל אברהמס, שללא קשר לבראנץ', מומלץ ממש לשבת ולאכול אצלו. הבראנץ' של אברהמס בנוי ממנות קטנות במחירים מצוינים וכמובן, דרינקים.
מה בבראנץ'?
בצק חלה מגולגל, מרמלדה ביתית וחמאה; צלחת קרם פרש, זרעי עגבנייה וזעתר; שלוש ביצים רכות, פלפל שחור ומלח אטלנטי; דג ים מומלח, ירוקים קצוצים וזרעי עגבנייה; אנשובי אורטיז, שמן זית ומלפפון; שלישיית גבינות, מרמלדה וקרקר שקדים; קינוח של ברד פודינג לצד גבינת שמנת וריבה ביתית ועוד. לצד הבראנץ', יש גם תפריט אלכוהול הכולל גם קוקטיילים ייחודיים ויינות.
פתוח: שישיבת, 12:00-16:00.
כתובת: הנמל 21 חיפה.
על גג העולם
סאמא, עכו
על גג מסעדת "סאמא" עם נוף המשקיף על כל העיר העתיקה ולנמל הכחול, מגיש השף חמודי עוקלה, בראנץ' עכואי המורכב משפע חומרי הגלם שיש בשוק ומהמטבח הערבי.
מה בבראנץ'?
צלחות קטנות מלאות בדברים טובים כגון: לאבנה עיזים, חומוס טרי, פלאפלים חמים ופריכים, לחמים מהשוק; שרימפס בחמאת זעפרן וצלפים; סלמון כבוש על לחם בייגלה עם גבינת עיזים וביצת עין; שווארמה דגים עם טחינה, יוגורט לימון ולחם קלוי ועוד.
פתוח: שישי שבת, 10:00-14:00.
כתובת: סאלאח א-דין 14 עכו.
הירושלמית הלא כשרה
זוני, ירושלים
בספרי הפסיכיאטריה יש תופעה שנקראת ״סינדרום ירושלים״. אנשים באים לירושלים ויוצאים מדעתם. עד שנת 2006 הסיבות לזה היו ברורות -מי שהיה רעב, בשבת בבוקר או באמצע הלילה למשל, היה יכול לרוץ ברחובות מצד אחד של העיר לצידה השני, אבל שבע הוא לא היה יוצא מזה. אז אנשים השתגעו. אבל אז פתחו את "זוני" והבעיה נפתרה. זו אחת המסעדות הוותיקות והלא כשרות בירושלים שכבר כמעט 20 שנה מגישה ארוחות בוקר, ערב ובראנץ' וגם סתם קפה ועוגה עד השעות הקטנות של הלילה. כל השבוע.
מה אוכלים?
פרנץ' טוסט עם אמנטל ובייקון, מק אנד ציז של שלוש גבינות; סלט קיסר מעולה; טוסט אבוקדו עם בצל ירוק ושמן פפריקה; מקושקשת עם גבינות ונקניקים ושפע של צלחות קטנות שעושות אתכם מאושרים כגון לקס, נקניקייה, גבינה טובה, מיני לחמים, וכמובן בראנץ טוסט מתוק עם מסקרפונה ופירות יער.
פתוח: א'-שבת, 9:30 עד חצות.
כתובת: סמטת יואל משה סלומון 15 ירושלים.
ירושלמי בסטייל
טלביה, ירושלים
אין דבר יותר מנוגד לירושלמיות המחוספסת, לאבנים המסותתות ולסגנון הירושלמי הלא מתאמץ כמו לשבת במסעדת טלביה (רחוב שופן 5) מלאת הסטייל עם המלצרים והמפות הלבנות ולשתות קוקטייל אל מול הנוף הירושלמי. הפטיסרי של קבוצת טלביה ממוקם בדוד מרכוס 20 בקומה השנייה של תאטרון ירושלים, ומספק ויטרינה עמוסת מאפים מושחתים ויפיפיים שלא משנה באיזה שעה תגיעו - שווה לשבת שם על משהו מתוק וקפה ולהרגיש לרגע ביקום מקביל. לצד זה אפשר ליהנות משלוש קומות של פינוקים המוגשים בסגנון שעת תה אנגלית עם מגוון ביסים מתוקים ומלוחים כגון קישים קטנים, מאפי גבינה, כריכים וכמובן טראטלטים ומאפים. כמה פסיעות משם תוכלו ליהנות מביסטרו טלביה האלגנטי שיגיש לכם בוקר של פלטת גבינות ואיזו מימוזה, אבוקדו ומקושקשת על לחם מלא, בנדיקט על חלת בריוש וגם גרבלקס על קרם פרש. רק אל תשכחו את הדרינק ליד.
פתוח: טלביה פטיסרי - א'-ה', 09:00-14:00. שישי 08:00-14:00.
טלביה המסעדה - א'-ג', 12:00 - חצות. שישיבת, 09:00 - חצות.
כתובת: טלביה פייסטרי - דוד מרכוס 20 ירושלים.
טלביה מסעדה שופן 5 ירושלים.