אא

צאו דרומה! אירוע האוכל של הערבה יוצא לדרך

הערבה מעולם לא הייתה מזמינה יותר, עם פסטיבל אוכל מהחממה לצלחת, קטיף משפחתי, שפים מארחים וסלי פיקניק שמחכים לכם בכל מקום. אז תביאו את המשפחה ובואו לחוויה קולינרית שמחה במיוחד

אפרת פרנקנשטיין אפרת פרנקנשטיין

אירוע "מהחממה לצלחת' יחגג השנה בתאריכים 14-16 למרץ, בסימן הצדעה לחקלאות ישראלית מקומית עם קטיף עצמי, שווקי איכרים, סדנאות בישול, וארוחות שף בחממות שיתבססו על טהרת התוצרת החקלאית של הערבה, בשילוב אירוח אנשי קולינריה ושפים מקומיים, ביניהם: השף אוהד לוי, השף יריב איתני, השף ינון בארי, השף יונתן דהן, השף סתיו ארגון, השף מיכאל איוניר, השף רוברט ביטון, ועוד.

האירועים יתפרסו ברחבי מועצה אזורית הערבה התיכונה ומועצה אזורית הערבה הדרומית, שתי רשויות שמאז ה- 7 באוקטובר, התגייסו לאירוח אלפי מפונים וקיימו פעילויות מגוונות ללא תשלום. כעת, יציגו את פלאי החקלאות המתקדמת המתחוללים בשטחן, בייחוד בעונת החורף, בה מטפחים בחממות משוכללות את הירקות המובחרים בעולם.

אפרת פרנקנשטייןאפרת פרנקנשטיין

מה אוכלים ולאן הולכים?

הפסטיבל יכלול מגוון ארוחות שף ואירועי אוכל בינהם:

יום חמישי 14.3.2024- אירוע הפתיחה- יארח שף יריב איתני ממעדניה-route 90  בצוקים, את שף אוהד לוי ממסעדת "מאמו" באילת, ושף מיכאל איוניר, בעל קייטרינג מעין יהב. השפים יכינו הארוחה לעיני הסועדים, עם מנות על טהרת הדגים, הבשר וחומרי הגלם המקומיים,  בסגנון טברנה יוונית שמחה.

יום שישי 15.3.2024-ארוחת פופ אפ של שף יונתן דהן, תתקיים בגלריית עשוש, כפר האמנים צוקים בליווי יינות יקב 'מואה'.

 ארוחת בראנץ' בניצוחו של שף אוהד לוי, בפונדק נאות סמדר מבוססת על טהרת התוצרת המקומית של נאות סמדר, מפירות וירקות ועד גבינות ומשקאות.

איתמר גינצבורגאיתמר גינצבורג

 סיור קולינרי מודרך בהנחיית איש הקולינריה דוד קישקה, ומורה הדרך ארז אקשוטי- מסע טעימות מפארן ועד צופר, בין החממות החקלאיות ואתרי הקולינריה, תוך היכרות עם הבשלנים המקומיים. 

-חוות 'בין השיטין' בחצבה, מארחת את אנשי "פנדה פיתה" משוק הכרמל, לערב צבעוני ושמח לכל המשפחה הכולל את מנות הפיתה המוכרות של פנדה פיתה, לצד תוספות ופינות יצירה לילדים.  

-'חממה לצלחת מסביב לעולם'- ביישוב ספיר- טעימה מהתרבות הקולינרית שמביאים הסטודנטים הזרים, ממדינות- ויטנאם, קניה, אינדונזיה ועוד, הלומדים במרכז המשתלמים הבינלאומי להכשרה חקלאית בערבה (AICAT).

-מבשלת "בירצינות" בקיבוץ קטורה תארח את הפודטראק "שף במדבר" 

-תמרל'ה בקיבוץ אילות, תארח את השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק לארוחה יפנית.

-בגן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר יתקיימו ארוחות בוקר טריות, בלב החממה על טהרת ירקות הגן.

סדנת לחמי מחמצת בצוקים- של עומר לוי בשילוב ארוחת בראנץ'.

סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב, במכוורת פורת במושב עין יהב- ערב המבורגרים מהמעשנה עם זילופי דבש תוצרת המקום, ומגוון קוקטיילים, ושוק איכרים בקיבוץ אילות.
 

אפרת פרנקנשטייןאפרת פרנקנשטיין

פיקניק אנד לוקיישן בערבה הדרומית

במהלך חודש מרץ, המטיילים בערבה הדרומית מוזמנים לאסוף סלי פיקניק המלאים בכל טוב מתוצרת הארץ, הממוקמים בלוקיישנים שונים ולהנות מזמן איכות בנוף עוצר נשימה.

בין המקומות: פונדק נאות סמדר, קפה באגם פארק תמנע ותמרל'ה בקיבוץ אילות (למעט שבת) סלי פיקניק הכוללים משקה אלכוהולי, גבינות, לחם/ קרקרים, ירקות, קינוח וסל מעוצב שאפשר לקחת הביתה בסיום. המחיר: 150 ₪.

מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/ טלפון - 052-4260798

 

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר התיירות של הערבה הדרומית או בטלפון: 08-6616976

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרינגב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: