אא

מעלי הגפן ועד מנסף: אוכל דרוזי חלומי עכשיו בתל אביב

המטבח הדרוזי מזמן כבש את לב כולנו, ועכשיו מושק פרויקט מיוחד המשתף פעולה בין שפים ישראליים לבשלניות דרוזיות לשפע של מנות מדהימות

נסיבה סמארה ושף חיים כהן, פרויקט דורוז, צילום מקסים דינשטיין נסיבה סמארה ושף חיים כהן, פרויקט דורוז, צילום מקסים דינשטיין

שפע של עשבי תיבול הגדלים פרא, גבינות חמצמצות, יוגורט סמיך, מגוון ממולאים, פריקי עשיר בשומן כבש, בשרים צלויים ארוכות ועושר טעמים הם חלק מהמאפיינים של המטבח הדרוזי ולא קשה לנחש למה הישראלים אוהבים אותו כל כך.

פרויקט דורוז מבית Round Tables ו-toMix בשיתוף חברת האשראי MAX , הוא אחד הפרוייקטים המסקרנים שהולכים להיות פה החודש, עם שיתופי פעולה בין שפים בכירים ובשלניות ביתיות שיספקו סירים של אוכל דרוזי אמיתי וייחודי עד לצלחת שלכם, כולל לקחת הביתה לסופ"ש מנחם.

במסגרת המיזם יתארחו יוצרים דרוזים בכמה מוקדים של פעילות, כאשר במוקד יהיו ארוחות שף וארוחות בראנץ לצד השפים הטובים בארץ שיארחו שפיות מהעדה הדרוזית, ביניהן אבתסאם מחורפיש שמאכילה ברוחב לב ובאהבה חיילים בגזרת גבול לבנון, נאסיבה מבוקעתה בצפון רמת הגולן הידועה בתרבות האירוח הססגונית שלה, סניה מג׳וליס בעלת ידי הזהב ממסעדת ״ביאנלה״ ובסמה ממסעדת נור בג׳וליס , שהפליאה והוציאה תעודת כשרות על מנת להאכיל חיילים במלחמה.

בנוסף, ישתלבו אופים, שוקולטריים, בשלנים ובשלניות מג׳ת, פקיעין וחורפיש ויציעו את מרכולתם בשוק איכרים תל אביבי יחד עם חקלאים, יצרנים ויוצרים עצמאיים מכל רחבי הארץ. הולך להיות טעים במיוחד אל תפספסו!

פרוייקט דורוז2, צילום - מקסים דינשטיין, אסף קרלה, נעם לוי ודורית ריטבופרוייקט דורוז2, צילום - מקסים דינשטיין, אסף קרלה, נעם לוי ודורית ריטבו

מה בתוכנית:

  • 2 ארוחות שף ערב ספיישל

׳תריסר׳ וענר בן רפאל יארח אתאיבתסאם פארס ביום שני ה-01.04
'סנטה קתרינה' ותומר אגאי מארח את סניה עאמר ביום שלישי ה-02.04

  • ארוחת בראנץ׳ וצהריים.

'יפו-תל אביב' והשף חיים כהן מארח את נסיבה סמארה  לבראנץ ביום שישי ה- 05.04

'פסטל' והשף גל בן משה מארח את בסמה חיר לבראנץ' ביום שבת ה-06.04

מקסים דינשטייןמקסים דינשטיין

  • שוק איכרים ובו ימכרו מאכלים דרוזים ״לקחת הביתה״.
  • מאסטר קלאס בבית הספר לקולינריה ״דן גורמה״.
  • שוק ״ארץ אדמה״ מארח: תוצרת דרוזית במסעדת ומכולת האחים (06.04)
  • סדנת בישול של השפית מיעד אסקלה
    השפית מיעד אסעקלה מבשלת במטבח שלה בכפר מע'אר מנות גליליות לפי המסורת, כולל סדנאות בישול במטבח אצלה בבית בהן היא מלמדת את אורחיה על מנות קלאסיות של המטבח הדרוזי הגלילי וסודות וטכניקות שהיא למדה מאימא וסבתא שלה. **הסדנה תיערך בבית הספר לבישול דן גורמה בתאריך ה-04.04.2024

לינק להזמנת כרטיסים: https://www.to-mix.co.il/druze-culinary/

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: