בזמן שהמניה מזנקת: שר האוצר מושך מכירת מניית אל על
למרות הזינוק במניית אל על, שר האוצר יביא לוועדת הכספים את ההצעה למכירת חלקה של המדינה. מדוע דווקא בעת הזאת, כאשר אל על בשיאה?
וועדת הכספים של הכנסת בראשות ח"כ משה גפני תדון בישיבתה ביום שני הקרוב (1.4.24) במכירת יתרת מניות אל על שהמדינה עדיין מחזיקה בהן, בסך של 4.83% ממניות החברה. על פי ההסכם, המדינה כבר הייתה צריכה למכור את יתרת המניות שהיא מחזיקה.
שר האוצר סמוטריץ' כתב ליו"ר הוועדה, ח"כ גפני, לקראת הדיון: "המלחמה הובילה לצמצום ניכר בפעילות החברה וירידה בהכנסות ולקשיים כלכליים ותזרימיים. בשלב זה, כל עוד המלחמה נמשכת והמשק טרם חזר לפעילות רגילה, מכירת יתרת המניות בעת הנוכחית תוביל להפסד ניכר למדינה. במסגרת החלטת הממשלה, המדינה תוכל למכור את המניות עד 16.12.24".
שר האוצר מבקש את אישור ועדת הכספים "למכירת המניות המוחזקות על ידי המדינה עד תאריך זה, כאשר עיתוי המכירה המדויק ייקבע על ידי החשב הכללי בהתאם לתנאי השוק, וזאת בשים לב למכלול השיקולים האמורים בעיתוי המכירה".
דווקא כשהחברה בשיאה?
יש לציין כי אל על רשמה את השנה הטובה בתולדותיה. מניית החברה זינקה מתחילת השנה ב-44.3% עם שווי שוק בסך של כ-1.5 מיליארד שקל.
אחרי שהחברה, בראשות המנכ"לית דינה בן טל, רשמה ב-2023 שיא הכנסות שנתי מאז הקמתה בסך 2.5 מיליארד דולר, מניית החברה זינקה בבורסת תל אביב, וסיימה את חודש פברואר עם גידול של כ-51% במניית החברה.
מאז החודש האחרון המניה רשמה ירידה קלה עד כה בסך של 4.7%, ואתמול (חמישי) המניה עלתה שוב, הפעם ב-4.84%.
האם לסמוטריץ' ואנשי האוצר הערכות שאינן בידי אל על באשר להתנהגות המניה בחודשים הקרובים? הערכה מסוימת שניתן להעלות כעת היא כי מלחמה בצפון תפגע במניה - ולא ברור לאיזה מחיר רוצים אנשי האוצר בראשות השר להגיע, ואז למכור את יתרת המניות שהמדינה מחזיקה.