מותג חדש לרביבה וסיליה ורותי ברודו מחזירה את ארוחת הבוקר: החדשות החמות של עולם האוכל
בר קולינרי חדש בת״א, בזיליקה משיקה בראנץ, רותי ברודו מחזירה את ארוחת הבוקר, שוקולדים ברביבה וסיליה וצביקי עשת לוקח אתכם ליוון. כל החדשות החמות של עולם האוכל
חדש// NOEMA בר קולינרי חדש
בר קולינרי חדש נפתח על צומת נחלת בנימין ואחד העם. החלל המחודש שופץ לבר שוקק של כ-100 מקומות ישיבה באווירת בר קולינרי מוקפד. על המטבח - השף רוסלן אוסוב שעבד בעברו במסעדת "טוטו" והיה הבעלים של מסעדת "שאראק" הנהדרת עם מאור זגורי.
מה אוכלים: יש כאן לחם מחמצת חם ליד צלחת חריפים, סלט עלים עם שקדים לבנים בחמאה מזוקקת וגבינת בושה (59 שקלים),מנת סשימי דג ים (72 שקלים) עם טאבולה ויוגורט יווני, טרטר דג (64 שקלים) עם רוטב עגבניות מגי, ג'ינג'ר, אוזו ושמן בזיליקום. / פילה בקר (69 שקלים) חתוך גס יוגש עם ברוסקטה ועלי חרדל / קרוקט תירס (48 שקלים לשתי יחידות) עם שמנת חמוצה וסיגר דג ים (72 שקלים לשתי יחידות) עם צזיקי וסלסת עגבניות חריפות וכמובן פסטות טריות נהדרות ומתוקים.
נואמה (Noema), נחלת בנימין 59, פינת אחד העם, תל אביב
ארוחת הבוקר של R48 חוזרת בסופי שבוע
בינתיים, ועד שמסעדת השף R48 תשוב לפעילות, ארוחת הבוקר של הבראסרי חוזרת, כרגע בסופי שבוע בלבד החל מ-8:00 ועד 11:30.
ארוחת בוקר של השף של אוהד סולומון, תוגש לקהל, בהזמנת מקום מראש, מאפים טריים הנאפים במקום, שלושה סוגי לחמים טריים, צלחת גבינות, אבוקדו טרי, סלמון מעושן, פירות העונה, קוקטייל ומיץ סחוט טרי. בנוסף, כל אורח יבחר מתוך תפריט ארוחת הבוקר המציע מנות קלאסיות כמו ביצי עין ובייקון, אומלט גבינות, ביצים רכות ומקלות בריוש, לצד מנות מודרניות כמו פלמידה קונפי
בנוסף, מסעדת השף שסגורה רוב השבוע, מלבד שישי ערב תיפתח גם לשישי צהריים וגם לראשון ערב.
לארוחת הבוקר יש להזמין מראש. לבראסרי, הישיבה בצהריים על בסיב מקום פנוי, בשעות הערב ניתן להזמין מקום מראש.
נפתחת מחדש // ויקי כריסטינה
חצי שנה אחרי שנסגרה עקב המצב, מסעדת ויקי כריסטינה במתחם התחנה, נפתחת מחדש, עם מרחב מוגן אפילו. שף ברק אביטל הוסיף לתפריט העשיר מנות חדשות בניחוח ספרדי ובמחירים שפויים.
מה אוכלים: סשימי קינג פיש עם פונזו דבש וליים, מלפפון קריספי, ג'ינג'ר קריספי (64 ש״ח) או שיפוד פלמידה על הגריל (85 ש״ח) וגם שיפוד קלמארי על הגריל עם גרמולטה מרעננת ואבן יוגורט (68 ש״ח).
ויקי כריסטינה מתחם התחנה 17ב, 03-7367272
הסיור הקולינרי ליוון של צביקי עשת
אחרי שגרם לישראליים להתאהב מחדש בנפלאות המטבח היווני ויותר מ-100 אלף עותקים נמכרו מספר הבישול שהוציא על מטבח זה, מגיע העת לצאת למסע: צביקי עשת ו"החברה הגיאוגרפית" חברו יחד להוצאת מסעות קולינריים לאתונה והאי קאה.
מדובר במסע בן 4 ימים שיחל בשישי,ה-24 במאי בנחיתה מוקדמת באתונה וינעל בשעות הלילה המאוחרות של יום ב' ה-27/5. עיקרו יתקיים באתונה וסביבותיה, כאשר עשת וצוות גרקו מבטיחים לגלות למצטרפים מסעדות וטברנות נחבאות , סיור בשוק האוכל העצום של אתונה ובעיר הנמל פיראוס במטרה להכיר את חומרים הגלם האמיתיים, של היוונים, מאפיה העתיקה ביוון, יקב שמתמחה בייצור יין הרצינה ואיך אפשר ללא מוסיקה יוונית, גם ממנה יהיה והרבה, במספר ז'אנרים שעושים שמח בלב.
עלות המסע כוללת הכל: לינה במלון בוטיק מפנק, את כל החוויות הקולינריות, השתתפות בסדנת בישול פרטית, ביקור במועדוני הלילה ועוד. 3,295 יורו לאדם. להרשמה
מותג השוקולדים החדש של רביבה וסיליה
מותג רביבה וסיליה הקיים כבר 36 שנים, לימד את כולנו מה זה פטיסרי צרפתי אמיתי. בימים אלה משיקים ברביבה וסיליה קולקצייה של שוקולד בוטיק, בהובלת השף קונדיטוריות עדי ברזילי ומיכל אטלס. הקולקציה כוללת שש טבלאות שוקולד: שוקולד מריר שקדים והדרים, שוקולד חלב עם אגוזי לוז ושוקולד לבן עם פיסטוק וקריספי פטל, שוקולד דולסה קפה, שוקולד מריר ממולא פרלינה פיסטוק, שוקולד חלב ממולא קרם וניל (מחיר כל טבלה 44 ש״ח). לקולקציה נוספות שתי טבלאות עגולות של שוקולד (38 ש״ח), מריר ממולא קוקוס קלוי ושוקולד חלב עם שביבי עוגיות, וכן שני חטיפי שוקולד בר – האחד עם דולסה והשני של שוקולד לבן ופטל (18 ש״ח). ווכמובן טראפלס, בינהם טראפלס הזהב האייקוני מבית רביבה וסיליה, וגם שברי שוקולד בציפויים שונים
נפתחת מחדש // לולי על הים
מסעדת החוף המפנקת, לולי, נכנסת מחדש למוד קיץ דביק ולולהט ופותחת מחדש את המרפסת הטרופית שלה שלרגע גורמת לנו להרגיש בקלאב מד. ברחבה תמצאו מיטות שיזוף וקוקטיילים קרירים להוריד את מפלס החוםפ עם תפריט עשיר מלא בצלחות קטנות וגדולות לסיפוק הרעב. החל מהשעה 16:00 תתחיל המוזיקה
הירקון 122 א, טיילת תל אביב חוף גורדון. 077-9386-252
ארוחה מפוארת במסעדת ארמון סהרה
השף של מסעדת ארמון סהרה, נשאת עבאס, מציע במסעדה ארוחה מסורתית בשם דה יאפא (בערבית "אירוח"), המיועדת לשולחנות של 4 סועדים ומעלה במחיר 220 שקלים לסועד. במסגרת הארוחה מוגשות 5 מנות פתיחה (חציל על האש ולאבנה, סלט חאקורה, חומוס פאתה, סלט טחינה מעושנת ומגדוס), 3 מנות ביניים (עלי גפן ממולאים, שישברק ומגוון מטוגנים כמו סמבוסק, קובה ועוד), 3 עיקריות (קבב חלבי, צלעות טלה ועוף מדפונה) וקינוחים (מפרוקה, כנאפה וקפה ערבי).
ארמון סהרה. כביש 65 לעפולה (בדרך לכפר תבור).
בזיליקה משיקה בראנץ לכל השבוע
בזיליקה מבינה מה אנחנו זקוקים לו ומשיקה בראנץ' בימים ראשון עד חמישי עד שעה 15:00. התפריט כולל קלאסיקות כמו בנדיקט רויאל (68 שקלים), בנדיקט פלורנטין (63 שקלים), קרואסון מקושקשת כמהין (62 שקלים), וגם מנת שקשוקה מיוחדת שמוקדשת לזכרו של אביעד אדרי ז"ל, שנרצח ב-7.10 בכפר עזה שהיה חבר טוב של בעלי בזיליקה, אותו הם מנציחים עם בירה שיצרו לזכר אביעד בשיתוף מבשלת שיקמה.
בזיליקה. בן גוריון 13, אשקלון. טלפון: 08-6765555