איך מתאימים גבינות ליין, המדריך המלא לאירוח המושלם
השנה תתכוננו לארח בסטייל, כל מה שרציתם לדעת על איך מרכיבים את מגש גבינות המושלם ואיזה יינות עובדים לצד הגבינות
שבועות פה ואין כמו מגש גבינות מושלם לצד בקבוק יין כדי לייצר חוויית אירוח מושלמת!
עולם היין ועולם הגבינות חופף בלא מעט נקודות, מאיזורי הגידול וההיסטוריה, דרך תהליכי הייצור ועד היישון וההבשלה ועל כן השילוב של גבינה איכותית ויין יכול לייצר חוויה קולינרית מושלמת ומענגת.
כדי להבטיח הנאה מושלמת, חשוב להבין את העקרונות הבסיסיים שמאחורי השילובים המוצלחים ביותר.
- עוצמת הטעמים: כלל האצבע הבסיסי הוא לשלב גבינות ויינות בעלי עוצמת טעם דומה. יין עדין יאבד ליד גבינה דומיננטית, וגבינה עדינה תיטמע בטעמו של יין חזק.
- מרקם: המרקם של הגבינה והיין משפיעים על החוויה. גבינה רכה תשתלב טוב עם יין בעל גוף קל, בעוד שגבינה קשה תתאים יותר ליין בעל גוף מלא.
- טעמים משלימים: חפשו טעמים שמשלימים זה את זה. לדוגמה, גבינה כחולה עם יין קינוח מתוק, או גבינה שומנית עם יין חומצי.
בסוף הכל תלוי בחוויה שתרצו, אם קלאסית רגועה, פאנקית ולא סטנדרטית או אפילו עוצמתית. בסוף הכל מגיע לטעם שלכם וזה הטיפ הכי חשוב שיש.
FREEPIK
יינות לבנים
יין לבן עובד מופלא עם רוב הגבינות בזכות אותה קלילות יבשה ופירותית. כמובן שהכל תלוי היין עצמו והטעמים אותם אתם מחפשים. באופן כללי, יינות לבנים יבשים, קלילים ורעננים יעבדו טוב עם גבינות רכות, גבינות צאן וגבינות צעירות כגון:
- גבינות עיזים טריות / פטה כבשים או עיזים / ריקוטה / גבינות שמנתיות ורכות כגון ברי או קממבר וגם בושה
יינות לבנים בעלי גוף מלא יותר, כמו שרדונה מיושן בחביות, יכולים להתמודד עם גבינות בעלות טעמים חזקים יותר כגון גרוייר / גאודה מיושנת / צ'דר ואפילו גבינות כחולות
יינות אדומים
יינות אדומים משתלבים נהדר עם מגוון רחב של גבינות, בעיקר גבינות קשות ומיושנות בעלות טעמים עזים. השומן שבגבינות מסייע לאזן את הטאנינים שביין האדום וליצור הרמוניה של טעמים.
הנה כמה המלצות לגבינות שיתאימו:
- גבינות קשות מיושנות: גאודה מיושנת, פרמז'ן, פקורינו, מנצ'גו, קשקבל
- גבינות כחולות: גורגונזולה, רוקפור, סטילטון
- גבינות עיזים/כבשים קשות: גבינת עיזים מיושנת, פטה קשה
- גבינות שוויצריות: גרוייר, אמנטל
- גבינות חצי קשות: צ'דר, גאודה צעירה
ככל שהיין אדום יותר בעל גוף מלא וטאנינים חזקים יותר, כך תרצו לבחור גבינה בעלת טעמים עזים ושומן גבוה יותר ויינות אדומים קלים יותר כמו פינו נואר יכולים להשתלב גם עם גבינות רכות יותר כמו ברי או קממבר.
רוזה ומבעבעים
רוזה לרוב יהיה יין קליל, פירותי ורענן ולכן יתאים לגבינות צאן רעננות, גבינות רכות כגון ברי וגם לגבינות עדינות כגון מוצרלה או קשקבל. אם אתם בעניין טעמים קצת אחרים, שווה לשתות רוזה לצד פרמזן מיושן, בושה מעט חריפה או כחולה עדינה שיבליטו את טעמי הפרי של הרוזה.
יינות מבעבעים קלילים ישתלבו נהדר עם גבינות עיזים וכבשים והמבעבעים המורכבים יותר ישמחו לגבינות שמנות, מיושנות ועשירות יותר ואפילו כחולות חריפות.
מוכנים לבנות את מגש החלומות שלכם?
מגש גבינות נכון חייב לכלול:
כמה סוגי גבינות, בטעמים שונים, חיתוכים שונים ומרקמים שונים- אל תפחדו מה"מסריחות" והחריפות ועשו טובה אל תגישו הכל בריבועים קטנים.
פחמימות! הגישו קרקרים, טוסטונים, לחם משובח, אגוזים ושקדים לצד הגבינות.
הכניסו מתיקות, גבינות אוהבות מתיקות, מהרכות ועד המיושנות כגון: פירות יבשים וריבה מושקעת ואםילו דבש איכותי.
הכניסו רעננות- פירות טריים יספקו מתיקות ורעננות וינקו את החך בין ביס לביס.
אל תגישו גבינות היישר מהמקרר! ככל שהגבינות יושבות בחוץ ככה הטעמים שלהן נפתחים, בעיקר שמדובר בגבינות בשלות ורכות שטעימות להפליא כשהן נוזלות על המגש.
FREEPIK לא לפחד מגבינות חריפות
הדבר הכי חשוב בכל הכתבה הזו- תתנסו! נסו שילובים שונים, יינות שלא הכרתם גבינות שקצת חששתם, תנו לעצמכם לחוות ולגלות טעמים חדשים ומעניינים.