דוכן השניצל של השף שמשגע את תל אביב
הפיתה רכה, השניצל קריספי בטירוף ויש פה רוטב חריף שישגע לכם את הפה. תוסיפו לזה נוף של ים וקיבלתם פיתה-שניצל עם שוס שגם ממש טעימה. מה הפלא שיש עליה באז
וואי כמה זמן לא היה דיבור על שניצל בפיתה. כן כן, פשוט שניצל בפיתה.
אין מה לומר שזו אחת המנות היותר פופולאריות בארץ, חלקנו יאהבו את השניצל בבגט וחלק בצלחת כדי לחסוך קלוריות, אבל בתכלס השילוב הזה של פיתה רכה ושניצל קריספי הוא בלתי ניתן לעצירה.
יש לא מעט שניצליות בארץ ואין מקום של בשר, שיפודיות ואפילו מסעדות גבוהות שלא מוכרות שניצל- כי שניצל עוף הפך למנה ישראלית לכל דבר ואנחנו צרכני שניצל כל כך גבוהים שאפילו שניצל טבעול הוא אחד הפופולאריים...
השף שפתח דוכן שניצל מול הים
לכן זה לא מאד מפתיע שהשף כפיר ינין ממשחקי השף (כיום השף של לולי בחוף, אמש וגג העיר) החליט לפתוח דוכן שניצל של פעם אבל מול הים- מה שנקרא ביס ואושר.
השניצל בגורדון הוא דוכן של מנה אחת , שניצל. נע בין דק לעבה, ציפוי שחום וקריספי מאד עם שומשום והשרייה ארוכה במרינדה של תבלינים סודית לקבל טעמים שווים ממש.
אבל הביס של השניצל הזה לא נגמר בשניצל, דווקא המסביב מספקים את השוס.
קודם כל הפיתה ממש רכה, כזו שבא לך לנשנש עוד לפני השניצל, את הפיתה מרפדים, בנתחים עבים של חצילים מטוגנים שיושבים על מריחה נדיבה של חומוס. לתוך כל זה דוחסים שתי פיסות שניצל ומעל שמים סלט כרוב מצויין וזילוף נדיב מהחריף של כפיר.
עכשיו בואו נעשה הפסקה קטנה כי לחריף הזה מגיע כמה מילים. מדובר בפיסות קצוצות של פלפל חריף מטוגן שיושב כמה ימים עם לימון טרי, שמן זית והרבה שום. כל הטוב הזה מעיף את הביס לקצה אחר. אל תוותרו עליו!
אחרי החריף מגיעה הטחינה ואז עוד נתח של שניצל ומעל כל זה יושב לו צ'יפס טמפורה של פעם, עגול ושמנמן שכמובן שאפשר לקבל אותו גם כערימת צ'יפס בנפרד.
בקיצור יש פה יופי אבל יופי של ביס. רכות של פיתה, קריספיות של שניצל, חריפות וקצת חמיצות וזה הכי אוכל מנחם שיש.
כל הדבר הזה מגיע במחיר של 32 שקלים שזה ממש מחיר סבבה ובבגט תקבלו אותו ב-40 שקלים. ויש גם בצלחת אבל איפה הכיף בזה...
לכו ותהנו וספרו לנו איך היה לכם ! בתיאבון
הירקון 121 , חוף גורדון . פתוח מ10:30-20:00