אא

Quatorze Juillet: פריז חוגגת היום, אבל עם כל הכבוד לא לצאת ממנה לטיול ביעד הזה - בבחינת חטא תיירותי

גיחה מעיר האורות לעמק הלואר היא חובה תיירותית, שכן טירות עמק הלואר הן אטרקציה חשובה ופופולרית ביותר בצרפת וטיול ביניהן משלב את הנופים המרהיבים המקיפים את נהר הלואר עם ההיסטוריה רבת הפנים והגוונים של המדינה

Fête nationale. צילום: Shutterstock Fête nationale. צילום: Shutterstock

צרפת חוגגת היום, 14 ביולי, את החג הלאומי שלה, Fête nationale, ביום בו נפלה מצודת הבסטיליה בשנת 1789, אירוע המסמל את סופה של המלוכה האבסולוטית במדינה ואת העברת השלטון לידי העם.

פריז, בירת צרפת מתעטפת חג היום, הן לכבוד החג הלאומי והן לכבוד המשחקים האולימפיים, שייצאו לדרך בשבוע הבא.

צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

עם כל הכבוד לפריז, ואנו רוחשים לה כבוד רב וחיבה יתרה, לא לצאת ממנה לטיול אל עמק הלואר הרי זה בבחינת חטא תיירותי. אנחנו החלטנו לבלות יומיים תמימים בעמק הלואר, ולא הצטערנו על ההחלטה אף לרגע.

צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

יצאנו מפריז ב-Autoroute ('אוטוסטראדה' בצרפתית) דרומה לעבר העיר אורליאן ORLÉANS, הידועה בעיקר בזכותה של ז'אן ד'ארק, כדאי לבקר בכיכר 'הקדושה המעונה' Martroi, בה ניצבת האנדרטה לזכרה של ז'אן ד'ארק, בכיכר 'הצלב הקדוש' St-Croix , בקתדראלה הגדולה ולאורך נהר הלואר החוצה את העיר. מאורליאן, בלא שהיות מיותרות, יצאנו למסלול הטירות בעמק הלואר.

צילום: Shutterstock/ Chateau de Chenonceauצילום: Shutterstock/ Chateau de Chenonceau

בעמק הלואר עשרות טירות, חלקן פיאודליות מימי הביניים וחלקן מתקופת הרנסנס. הטירות הפיאודליות ברובן מסיביות ומבוצרות, כיוון ששימשו למגורי אצילים אבירים, שהתכתשו ביניהם תכופות על השליטה בקרקע, ואילו טירות הרנסנס, ששימשו מלכים ורוזנים, מעוצבות ומפוארות יותר.

מאורליאן נסענו בכביש המקביל לנהר הלואר וביקרנו בטירת Meung המבוצרת ואחריה בטירת Beaugency המשופצת, המאכלסת כיום את המוזיאון האזורי. משם חצינו את הלואר לעבר הטירה הידועה, הגדולה והמרשימה ביותר, הלא היא טירת שמבור CHAMBORD, הטירה המלכותית של המלך פרנסואה ה-1. רצוי מאד לערוך בטירה סיור מקיף, לעלות לגג לתצפית על המרחבים הירוקים ועל הנחל הזורם סביב הטירה, ששימש לה אמצעי הגנה, ובתום הסיור להתיישב בנחת לפיקניק על ספסל בחורשה הצמודה לנתיב הכניסה לטירה.

לפני היציאה מאורליאן נכנסנו לסופרמרקט וקנינו באגט, גבינה, נקניק ויין, רק לגימה קלה באמצע היום, והרי לכם ארוחת צהריים נפלאה בחיק הטבע.

לאחר החוויה של שמבור הדרמנו לעבר טירת Cheverny הבוהקת בלובנה, ומשם צפונה אל בלואה BLOIS, עיר קטנה וחביבה על הלואר. בבלואה סיירנו בין סמטאות ימי הביניים, על הגשרים שעל הנהר, בכיכר הקתדראלה, ולבסוף הגענו לטירה המרשימה רבת הפנים, שנבנתה נדבך על נדבך במשך מאות שנים, החל מטירה פיאודלית צנועה, שמאוחר יותר הפכה לארמון רנסנסי, כשנוספו לה אגפים מלכותיים מפוארים, במיוחד ע"י המלך פרנסואה ה-1.

BLOIS. צילום: ShutterstockBLOIS. צילום: Shutterstock

מבלואה נסענו מערבה לאורך הגדה הדרומית של הלואר לטירת Chaumont, טירה מבוצרת המוקפת במגדלי שמירה עטורי צריחים מחודדים, ומשם לאמבואז Amboise, בה החלטנו לעשות את הלילה. מי שלא ימצא בה מלון כלבבו, יוכל להמשיך, מרחק של פחות מעשרים ק"מ, אל העיר טור TOURS, המשופעת במגוון בתי מלון, אך זאת רק לאחר סיור בלתי נמנע באמבואז.

ההחלטה לבלות את הערב והלילה באמבואז התבררה כמוצלחת ביותר. טרם רדת החשכה צפינו בפגודת Chanteloup מדרום לאמבואז וגם הספקנו לסייר באתריה המרכזיים של העיירה הנחמדה. הנהר ועמק הלואר נשקפים מטירת הארמון, הבנויה על מצוק מעל הנהר, (המראה המרהיב מפצה על מאמץ העלייה) ובה ניכרת טביעת ידו של פרנסואה ה-1 הנהנתן, שהיה אף חובב אומנות ידוע, והזמין את לאונרדו דה וינצ'י לחיות וליצור באמבואז. לאונרדו חי כאן בבית האחוזה Clos Lucé, בו שוכן היום מוזיאון על שמו. כאן גם צייר את 'מונה ליזה' המפורסמת, וכאן הוא קבור בכנסיית St-Hubert.

למחרת יצאנו מערבה לאורך נהר הלואר לעיר טור Tours. סיורנו הרגלי התמקד בעיר העתיקה Vieux Tours, ובין הסמטאות והכיכרות 'גילינו' כמה מבנים מרשימים: מגדל קרל הגדול Charlemagne, מגדל השעון, כנסיית סן מרטן, הקתדראלה, ארמון הבישופים והטירה המלכותית.

מטור יצאנו מערבה בכביש המקביל לנהר Cher, יובל של הלואר, אל טירת Villandry, ואל גניה המרהיבים, בהם שתולים 15,000 שיחי פרחים ו-120,000 שתילי ירקות. חצינו את הלואר לצפות בטירת Langeais, שאינה אלא מצודת ענק מבוצרת מוקפת בצריחי מגדלים. בדרך המובילה חזרה לעיר טור, ממש בתוך נהר Indre, רובצת לה טירת Azay-le-Rideau, ארמון מגורים מהודר בסגנון הרנסנס.

מכאן דרך טור מזרחה לאורך נהר Cher. ראשית, טירת La Bourdaisière, שהיא מכלול של מבנים משולשי גגות, ולאחר מכן אל הטירה האחרונה, ואולי היפה ביותר, אותה הותרנו במכוון לסוף הסיור, טירת Chenonceaux.

טירת שנונסו בנויה על גבי קשתות, מעין מבנה-גשר הנטוי לרוחב הנהר Cher. טירת שנונסו מכונה 'טירת הנשים', כי משך מאות שנים היו נשים מעורבות בתכנונה, בעיצובה ובבנייתה, (לפני הביקור כדאי לקרוא על ההיסטוריה של הטירה המתובלת בעלילות רומנטיות עסיסיות) ומכל עבריה היא מוקפת יערות וגינות נוי מעוצבות ומעוטרות בשלל פרחים צבעוניים. רצוי מאד לתכנן היטב את לוח הזמנים כדי להגיע אליה בשעת אור ולהספיק להיכנס לתוכה לסיור מקיף.

שבעי אדריכלות, היסטוריה, מים וירק, עזבנו לאחר השקיעה את שנונסו ונסענו כמאה ק"מ מזרחה לעשות את הלילה בעיר בורז' BOURGES, ולמחרת חזרנו, כמובן, לפריס.

BOURGES. צילום: ShutterstockBOURGES. צילום: Shutterstock

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: פריסצרפת

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: